Famózne Melbourne: top atrakcie, ktoré treba vidieť

2013-04-27 10:00:00 |   |    | 

AUSTRÁLIA - Melbourne je hlavné mesto štátu Victoria, zvané aj „mesto záhrad“ pre množstvo zelene a parkov. Vysoká životná úroveň sa odzrkadlila na množstve unikátnych miest, ktoré si v Melbourne a v jeho blízkosti netreba nechať ujsť. Prinášame vám zopár tipov, ako stráviť dovolenku v Melbourne a zažiť neobyčajné chvíle.



 

  • Eureka skydeck

Eureka je najvyššia budova v Melbourne, odkiaľ je možné pozorovať mesto s 360° výhľadom v presklenom priestranstve. Stáť na sklenenej dlážke akoby vo vzduchu vo výške 297 m a kochať sa širokým výhľadom na celé mesto je určite nezabudnuteľný zážitok, teda pokiaľ sa vám z tej hĺbky pod nohami nezakrúti hlava.

 

  • Federation Square

Desiatky miliónov návštevníkov ročne sa zastaví na Federation Square, prvom verejnom námestí v Melbourne. Mesto sa z kultúrneho aspektu považuje za veľmi bohaté, podobne ako New York a Berlín. Na tomto námestí nájdeme okrem iného aj divadlo Edge, známu katedrálu St. Paul´s či Národnú galériu kráľovnej Viktórie.

 

  • Puffing Billy

Čo takto vyraziť na unikátnu jazdu cez rozprávkovo krásny národný park Dandenong Ranges či rozsiahle vinice Yarra Valley? Umožní to staromódny, ale zato spoľahlivý vláčik Puffing Billy, najobľúbenejší parný vlak v Austrálii. Denne vyráža zo stanice Belgrave rýchlosťou nie vyššou ako 24 km/h, aby si cestujúci mohli plne vychutnať scenériu naokolo. Trasa je dlhá 25 km a má 11 zastávok.

 

  • Aquarium Melbourne

Milovníci mora a všetkého, čo s ním súvisí, by určite nemali obísť morské akvárium s množstvom zaujímavých rýb, živočíchov a ostatných príšer. Deti aj dospelí, všetci ocenia príjemne strávený deň, obklopení tisíckami morských tvorov. Tí odvážnejší môžu zvážiť napríklad aj potápanie so žralokmi.

 

  • Ostrov Phillip

Príjemne strávený deň vás čaká aj na ostrove Philip, vzdialenom od Melbourne asi 2 hodiny. Nachádzajú sa tu prírodné rezervácie, kde žijú koaly, kengury, divoké psy Dingo a dokonca aj tučniaky. Pobrežné plavby zas umožnia pozorovať tulene v ich prirodzenom prostredí. Pre nadšencov športu sa ponúkajú rozličné vodné športy a aktivity, veľmi obľúbenou je napríklad skupinová plavba popri pobreží na kajaku.

 

Zdroj/autor: onlymelbourne.com, wikipedia, Miroslava Vajsová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.7/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa