Najlepšie americké plážové hotely

2013-08-28 14:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Luxusná dovolenka v Amerike? Vytiahnite tento zážitok do nebies a siahnite po absolútnej hotelovej špičke.



 

  • Klimpton's Hotel La Jolla, San Diego

Po štvormiliónovom redizajne iba rok otvorený hotel patrí k špičke najmä medzi biznismenmi, ktorí si na obchodných cestách radi užívajú prímorský vzduch. Pribudli krby, bazén, hotelové kúpele i bohémsky prútený nábytok, ktorý exteriéru dodáva karibský imidž. V interiéri sa zase ocitnete na safari. K dispozícii je bezplatné wi-fi či 24-hodinová posilňovňa a príjemný pobyt zavŕši večera v top reštaurácii na 11. poschodí s romantickým výhľadom na Tichý oceán.

 

  • Vive, Honolulu

Najnovším trendom na Havajských ostrovoch je neformálna sofistikovanosť. Takou sa pýši aj hotel iba dva bloky od slávnej pláže Waikiki. Hosťom pri príchode ponúka ibištekový čaj a množstvo neoceniteľných aktivít. Môžete navštíviť školu surfovania priamo v hoteli či relaxovať na hodine jogy. Moderné polynézske textílie, spektakulárny výhľad na horu Ko'olau a nekonečný oceán dotvárajú exotickú atmosféru Havaja.

 

  • James Royal Palm, Miami

Prekrásny hotel, ktorý bol otvorený iba v novembri, doslova súťaží s oceánom, keď dizajnéri na strechu umiestnili ten snáď najcoolovejší hotelový bazén na Floride. Výhľad na známu pláž South Beach a Atlantický oceán, pri ktorom si spokojne môžete pochutnávať na špecialitách floridskej kuchyne ako grilované krevety či palmové srdce v pomarančovom octe, takejto dovolenke sa veru vyrovná máločo.

 

  • Ruschmeyer, New York

Éra Eisenhowera dominuje v priestoroch tohto vintage námorného hotela no newyorskom pobreží. Dosky obkladané kvalitným cédrom, hojdacie siete a prútený nábytok pripomínajú 50. roky, rovnakou rekreačnou návnadou sú aj bingo noci, pizza s darmi mora či tanečné maratóny. Hotel si aj napriek zvyčajným preferenciám v mladom a rušnom New Yorku našiel svoje miesto a udržiava nostalgickú americkú atmosféru.

 

  • Oceana Beach Club, Santa Monica

Namiesto zvyčajných kalifornských prvkov a nábytku z dôb Rozhnevaných mladých mužov siahol dizajnér Anthony Baratta pri rekonštrukcii tohto špičkového hotela po stredomorskej palete. Od znovuotvorenia v marci tohto roku sa teda lokalita rýchlo dostala na špičku prímorských hotelov, za čo vďačí aj populárnej reštaurácii Tower 8, ktorá servíruje tie najlepšie juhokalifornské špeciality ako avokádová pena či tuniakový tatarák.

 

  • Birchwood Inn, Saint Petersburg

Hotel vystavaný v roku 1924 nabral nové kontúry iba nedávno, po rekonštrukcii ho otvorili iba v máji. Samotná poloha na severovýchodnom floridskom pobreží ovplyvňuje aj jeho zjav, upútajú veľké vane na nožičkách, mozaikové obklady či nezabudnuteľný výhľad na zátoku Tampa Bay zo strešnej reštaurácie, kde môžete ochutnať čerstvé rybie tacos.

 

Zdroj/autor: bbc.com, Dominika Babulicová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.2/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa