Jaskyňa ako nocľah? Žiaden problém

2013-07-28 12:00:00 |   |    | 

Kde všade sa dá prespať? Tradičných hotelov sú na celom svete milióny, no spať v jaskyni ako praveký človek, to zrejme nie je každodenná záležitosť. Tu je zopár príkladov, kde sa to dá zažiť so všetkým, čo k hotelu patrí.



Nie je to celkom ako za praveku, keďže tieto hotelové izby nájdete vo väčšine prípadov luxusne zariadené, avšak dojem ostáva. Napríklad v hoteli Sant'Angelo v najstaršej časti talianskeho mesta Matera ponúka šestnásť „historických obydlí“ - v štýle jaskynného človeka, ktorého výskyt sa v tejto oblasti preukázal. Táto časť mesta Sassi di Matera je preto aj zapísaná v Zozname svetového dedičstva UNESCO.

The Caves Hotel&Spa na Jamajke je vsadený rovno do útesu plného jaskýň. Ubytovanie v dvanástich jaskynných izbách, súkromné jaskynné jedálne, kúpanie v mori v jaskyniach pod útesom, na ktorom hotel stojí, ale i bazén, jacuzzi či sauna - to všetko je súčasťou tohto ubytovacieho zariadenia.

Že dnes sa už v jaskyniach nežije? Omyl, v Turecku v meste Göreme by vám o tom povedali svoje. Celá táto historická oblasť je zasadená do skál, od kostolov cez bežné obydlia. Pod skalami tu žije takmer celé mesto a celkovo sa tu cítite ako v inom svete. No a ak si chcete tiež vyskúšať život Flinstonovcov, hotel Cappadoccia Cave Suites vám ponúka 18 príjemných izieb.

Ani nie tak jaskyňa, ako skôr dobre využitá stará baňa, v ktorej sa ťažil opál - to je Desert Cave Hotel v austrálskom Coober Pedy. Kedysi tu baníci nachádzali útočisko pred teplom, dnes sú tieto podzemné priestory prerobené na izby s televíziou a internetom. Pre tých, čo sa hĺbok boja, má hotel i bežné nadzemné izby.

Jaskynné izby ponúkajú i hotely Alexander's na gréckom ostrove Santorini či hotel Masseria Torre Coccaro pri meste Fassano na juhovýchode Talianska. V oboch prípadoch si okrem chladného jaskynného apartmánu možno vychutnať pohľad na hladinu mora.

 

Zdroj/autor: telegraph.co.uk, independent.co.uk, Eva Kopaničáková, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa