Top plážové mestá (2. časť)

2013-06-28 16:00:00 |   |    | 

Globálny cestovateľský sprievodca, National Geographic, na základe reálnych skúseností svojich cestovateľov a širšej verejnosti vytvoril rebríček svetových miest s najlepšími plážami. S prvou päťkou ste mali možnosť sa už oboznámiť. Teraz vám ponúkame jej pokračovanie. Necháte sa nimi inšpirovať?



 

  • Rio de Janeiro, Brazília

Mesto, ktoré splodilo karneval, sa na štyridsať kilometrov dlhých plážach pýši rušnou scenériou. Rio má niekoľko tvárí. Obklopujú ho nádherné pohoria, pláže s bielym pieskom aj zelené pralesy. Celá filmová panoráma od pobrežia, z ktorého najznámejšou je pláž Copacabana, nesie spojenie opojného kokteilu najsexi ľudí planéty a zážitku neopakovateľnej atmosféry.

 

  • Santa Monica, Kalifornia

Santa Monica je dlho magnetom a útočiskom oddychu pre uponáhľaných ľudí z Hollywoodu. Na päť a pol kilometra širokých piesočnatých plážach ľahko stretnete dovolenkujúce filmové osobnosti. Najobľúbenejší Beach Hotel so slnečnými izbami v elegantnom a modernem štýle, salónikom s krbom a inými luxusnými doplnkami, slúži aj ako únik celebrít pred miestnymi paparazzmi.

 

  • Sydney, Austrália

Sydney je lemované desiatkami pláží, ale Bondi, asi kilometer dlhý polmesiac zlatého piesku, ktorý je od centra vzdialený približne dvadsať minút, sa stal synonymom pre bezstarostný životný štýl Austrálčanov. Rozmáha sa tu surfovanie, ale podľa návštevníkov bezkonkurenčne najlepšou aktivitou je pozorovanie krásnych ľudí. Za zmienku stojí aj sezónna migrácia veľrýb, ktorú môžete zažiť od mája do začiatku októbra.

 

  • Tel Aviv, Izrael

Pokojne ho nazvite aj obdobné Miami Beach, pretože Tel Aviv je protikladom náboženského Jeruzalema. Reštaurácie, kluby a diskotéky sú otvorené až do rána. Počas dňa sa scéna presúva na mestskú promenádu a trinásť kilometrov dlhé piesočnaté pobrežie Gordon Beach s možnosťou posedieť si v prímorskej kaviarni alebo si zaplávať v bazéne so slanou vodou.

 

  • Vancouver, Kanada

Najdobrodružnejšia metropola Kanady je domovom desiatich pláží, od rodinného Jericha až po nudistickú Wreck Beach. Mnohé ponúkajú impozantné výhľady na panorámu Vancouvru a majestátne pohorie North Shore. Ak ste športový typ, budete preferovať pláž v blízkosti centra, Kitsilano, zvanú tiež Kits, ktorá ponúka využívanie tenisových kurtov a basketbalového ihriska zadarmo.

 

Zdroj/autor: travel.nationalgeographic.com, Andrea Boldišová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa