Top plážové mestá (1. časť)

2013-06-20 16:00:00 |   |    | 

Globálny cestovateľský sprievodca, National Geographic, na základe reálnych skúseností svojich cestovateľov a širšej verejnosti vytvoril rebríček svetových miest s najlepšími plážami. Necháte sa nimi inšpirovať?



 

  • Barcelona, Španielsko

Architektonické skvosty, špičková kuchyňa a rušný život nočných ulíc robia z Barcelony prvotriedne svetové mesto. Ak k tomu pripočítame osem pláží s bielym pieskom, ktoré obmývajú vody Stredozemného mora, španielskej metropole sa dá len ťažko niečo vytknúť. Najznámejšia a v súčasnosti jedna z najpopulárnejších, Barcelona Beach (dlhá 1,6 kilometra), je dostupná dokonca metrom. Miestny komfort vám zaručí zapožičanie slnečníkov, ležadiel alebo bicyklov.

 

  • Kapské mesto, Juhoafrická republika

Africké hlavné mesto sa rozlieha na polostrove, ktorý oddeľuje ľadový Atlantik od teplejšieho Indického oceánu, čo vytvára asi dvadsať úchvatných pláží. Najluxusnejšia z nich, Clifton Beach, je plná noblesných domov a vychutnávania nezabudnuteľného výhľadu na západ slnka. Surfovanie je možné na miestach Milnerton a Blouberg a obľúbenou rodinnou destináciou Kapského mesta je východné pobrežie False Bay s teplejšími vodami a prílivovými bazénmi.

 

  • Honolulu, Havaj

V minulosti idylické útočisko kráľovskej havajskej rodiny, dnes je svetoznáma pláž Waikiki preplnená rezortmi. Dlhé a pomaly sa zvíjajúce vlny sú viac ako vhodné pre začínajúcich surferov, avšak väčšina plážových návštevníkov sa plnohodnotne uspokojí v miernych, tyrkysovomodrých vodách.

 

  • Nice, Francúzsko

Oddych a francúzsku romantiku nájdete na viac ako tridsiatich súkromných aj verejných plážach. Celý úsek sa tiahne pozdĺž pobrežia bez prerušenia medzi Nice,  Rauba Capeu Quay a slávnou Anglickou promenádou. Nezabudnite si pribaliť pohodlnú obuv, pretože tieto miesta sú pokryté malými okruhliakmi. Za slnenie na súkromnej pláži si zaplatíte asi 16 eur, čo zväčša zahŕňa jedlo, zapožičanie uteráka a slnečníka.

 

  • Miami Beach, Florida

Na Miami Beach nájdete desiatky pieskových pláží dlhých asi štrnásť kilometrov. Typický zážitok ponúka South Beach, kde si svoju osušku môžete rozložiť priamo medzi smotánkou miestnych obyvateľov. Povolené a pomerne rozšírené je tu kúpanie a opaľovanie „hore bez“.

 

Zdroj/autor: travel.nationalgeographic.com, Andrea Boldišová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
2.8/5 (16 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa