To najkrajšie zo sveta

Vysnený únik pred ruchom: Toto je 10 najzaujímavejších dedín v Európe

 Bibury
2016-05-12 00:00:00

Únik pred každodennou realitou a zaslúžený oddych netreba hľadať len pri mori, v zaujímavých mestách alebo na horách. Svet je plný čarovných malých dediniek, ktoré stojí za to navštíviť. Tu je 10 najzaujímavejších, ktoré nájdete v Európe. viac »

Ktoré múzeá vás uchvátia ešte predtým, ako do nich vkročíte?

Múzeum Erawan, Thajsko
2016-04-13 12:00:59

Pri výletoch chodíme do múzea, aby sme sa niečo nové dozvedeli a pozreli si diela v ňom. Ale čo ak to tak nemusí byť? Čo ak je samotné múzeum umeleckým dielom a stačí sa pred ním zastaviť a vychutnávať si krásu? Ak sa vám doteraz všetky zdali rovnaké, pozrite si tento zoznam výnimočných budov a pochopíte, že skutočný zážitok na vás čaká aj na nepravdepodobných miestach. viac »

7 najlepších detských parkov na svete – Na túto dovolenku vaši najmenší nezabudnú

Disneyland Magic Kingdom, Orlando,
2015-10-14 08:00:00

Ak chcete spraviť deťom dovolenku zaujímavejšou, vezmite ich do niektorého zo zábavných parkov. Bude to pre nich tak veľká odmena, že na ňu budú spomínať ešte veľmi dlho. Ak už teda máte rodinku, môžete si budúcu cestu prispôsobiť aj tomu, kde sa nachádza nejaký zaujímavý a atraktívny park či atrakcia, ktoré oslovia tých najmenších cestovateľov. viac »

Krása farebných polí. Úchvatné odtiene vábia zrak celého sveta

Brooklynská botanická záhrada s
2015-03-13 12:00:00

Divoká príroda patrí k tomu najkrajšiemu čo človek pozná, no občas nastane situácia, keď aj dielo človeka uchváti zrak. V mnohých miestach sveta sa čoraz viac klčujú lesy a pôvodná flóra musí ustúpiť nekonečným a pritom neúrodným poliam a plantážam. Takéto vyprahnuté oblasti sú však nevhodné na pestovanie čo núti ľudí pokračovať v odlesňovaní a tvorení umelých polí. Ale čo ak niečo takéto dokáže priniesť aj niečo pekné? Nekonečné lány zlatého obilia, alebo prekrásnych kvetov vyčarujú úsmev na tvári takmer každého. Pozrite si s nami zopár polí, ktoré lahodia oku aj duši. viac »

Luxus, pompéznosť a okázalosť. Životné úspory miniete behom jednej, dvoch nocí

The Westin Excelsior,Rím, Taliansko
2015-01-14 12:00:00

Hoci luxus pre každého znamená niečo iné, takmer vždy sa viaže s peniazmi a niečím navyše. Niekedy ide o maličkosti, ktoré nám ten pocit dodajú, a inokedy potrebujeme naozaj niečo veľké. Priestranné izby, prekrásne vybavenie a jednoducho všetko, čo si pod slovom luxus vybavíme. Pridajte si ešte dokonalé služby a razom sa ocitnete v tých najluxusnejších hoteloch sveta. Nájdete v nich všetko, no to má svoju cenu. Čo by ste boli ochotní dať za dovolenku v týchto hoteloch? viac »

Aj takúto tvár má islam. Pozrite si dokonalú symetriu iránskych mešít

Mešita Jameh, Jazd, Irán
2014-11-27 17:30:00

Dokonalá symetria, oku lahodiace tvary, pestré farby a to všetko pod jednou strechou. Mešity boli vďaka svojej dôležitej náboženskej úlohe vždy vysoko hodnotené a preto aj dôsledne upravované. To čo v nich dnes nachádzame patrí k vrcholu vtedajšej umeleckej tvorby. Presvedčiť sa o tom môžeme aj z fotografií. viac »

Najpodivnejšie hotely sveta vás zatiahnu do čreva aj lesa

IceHotel, Švédsko
2014-07-30 13:00:00

Keď cestujeme, vždy sa len rýchlo ubytujeme a utekáme pozrieť všetko čo sa dá. Avšak pri týchto hoteloch sa isto pozastavíte. A možno pricestujete len preto, aby ste ich videli. Sú trafené, jedinečné a jednoducho iné. Sú to najpodivnejšie hotely sveta: viac »

Obzrite si s nami najkrajšie vodopády sveta a započúvajte sa do ich šumu

Vodopád Kuang Si
2014-06-26 09:00:00

Pre turistov znamená voda v akejkoľvek podobe veľké lákadlo. Či si chcú oddýchnuť pri mori, pestovať nejaký vodný šport, splaviť rieku, alebo sa len tak jednoducho pozrieť na úžasné vodopády a nechať sa unášať ich krásou. Keď aj vy milujete pohľad na tieto prírodné úkazy, prinášame vám zoznam tých najkrajších, ktoré môžete na svete nájsť. viac »

Poďme sa izolovať: Obzrite si najkrajšie ostrovy sveta

Capri
2014-06-24 09:00:00

Niekto to iste potvrdí, že ostrovy sú tie najkrajšie miesta na svete. Izolované prostredie v nás prebúdza pocit jedinečnosti a pokoja, ktorý nadobúdame len ak sme niekde sami. Oddelenie od vonkajšieho a preplneného sveta nás uvoľňuje, a preto ich krásy často vyhľadávame. Či už v klasických dovolenkových destináciách, alebo v šírom svete, radi navštívime opustený ostrov, ktorý sami prebádame. viac »

TOP destinácie pre svadobnú cestu v roku 2014

Maldivy
2014-06-16 10:00:00

Jedna z najkrajších dovoleniek, ktorú môžeme zažiť. Na prvom mieste nebude tentoraz stáť možno ani samotná destinácia, ako skôr osoba, ktorá tam bude s nami. Prvá dovolenka, na ktorú pôjdete ako manželia, je nepochybne veľká vec. No aby boli medové týždne ešte sladšie, skúste si vybrať ako cieľ vašej cesty jednu z top romantických destinácií pre tento rok. Travelchannel.com zostavilo rebríček tých najexkluzívnejších miest ako stvorených pre vašu svadobnú cestu. viac »


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa