Amerika – exotická dovolenka

Skalnaté hory, dychberúci prírodný unikát Kordiller

2024-03-15 15:30:00 |

Skalnaté hory na severoamerickom kontinente predstavujú pre svet dokonalý obraz nádhernej krajiny a silnej prírody - ikonický americký Západ. Oblasť známa ako Rocky Mountains, predstavuje pôsobivé horské pásmo, ktoré sa tiahne od severu Nového Mexika až po severozápadnú časť Kanady. Táto obrovská oblasť ponúka návštevníkom nespočetné prírodné zaujímavosti a divokú krásu, ktorá je domovom rôznorodej flóry a fauny. V rámci Skalnatých hôr sa nachádza hneď niekoľko národných parkov.

Viac článkov

Peru je opradené mýtami. Toto sú jeho najzaujímavejšie miesta

Peru je opradené mýtami.
2022-10-25 07:30:00

Dovolenka v Peru je vždy spojená s návštevou pamiatok, ktoré sú opradené množstvom tajomstiev. Stačí spomenúť Machu Picchu, ktoré je priam magnetom pre turistov. Keďže dodnes neodhalilo všetky svoje tajomstvá, všetci majú túžbu nájsť tú svoju pravdu a nasať jedinečnú atmosféru, ktorú ponúka. Okrem tohto starobylého mestečka však nájdete v krajine aj iné magicky pôsobiace atrakcie, ktoré taktiež prinášajú zaujímavé príbehy. viac »

La Aurora - pravá juhoamerická divočina prístupná všetkým

La Aurora - pravá
2022-10-11 12:00:00

Vo svete zostáva čoraz menej území, kde sa podarilo uchovať prírodu nedotknutú. Jedno z takýchto jedinečných miest nájdete v Kolumbii. La Aurora je prírodná rezervácia pod súkromnou správou, ktorá má za cieľ zachrániť aj viaceré ohrozené druhy zvierat. Jej návšteva je zážitkom na celý život. viac »

Slávny cintorín i palác Evity: 5 atrakcií, ktoré musíte spoznať pri návšteve Buenos Aires

Congreso de la Nación
2022-09-26 12:00:00

Hlavné mesto Argentíny je známe pulzujúcim životom, dobrou zábavou a priateľskou atmosférou. Stačí sa prejsť po hlavných námestiach a ihneď sa doňho zamilujete. Pri návšteve Buenos Aires by ste rozhodne nemali vynechať týchto päť zaujímavých atrakcií, ktoré patria k jeho dominantám. viac »

Lima - turistický klenot Peru

Lima - turistický klenot
2022-09-17 11:30:00

Dovolenku v Peru väčšina turistov začína v Lime. Ešte pred výletom do obľúbených atrakcií si nájdite dostatok času na to, aby ste si pozreli aj túto nádhernú metropolu. Ponúka návštevu historických budov, zaujímavé múzeá aj úžasné pobrežie. viac »

Everglades - tajomné močariská známe z filmov i seriálov

Everglades - tajomné močariská
2022-09-08 12:00:00

Ak patríte medzi milovníkov seriálu CSI: Miami, potom vám bude národný park Everglades dôverne známy. Pravidelne sa objavoval v úvodnej znelke, ale pomerne často tam tiež zločinci ukrývali telá svojich obetí. Tajomne pôsobiace močariská pritom patria medzi vyhľadávané turistické atrakcie. Môžete sa tešiť na netradičné zážitky a poriadnu divočinu. viac »

Dovolenka ako v raji. Toto sú najkrajšie pláže v Mexiku

Dovolenka ako v raji.
2022-08-15 07:30:00

Mexiko sa stáva čoraz populárnejšou voľbou na dovolenku pri mori aj pre Európanov, ktorí vymenili pláže karibských ostrovov za túto exotiku. Vyberte si tie najkrajšie miesta na pobreží a strávte dovolenku ako v raji. viac »

Havana – nekorunovaná kráľovná dovolenky na Kube

Havana – nekorunovaná kráľovná
2022-05-19 12:00:00

Po plážach v letovisku Varadero je Havana najväčšou turistickou pýchou Kuby. Turisti si radi chodia pozerať farebné staré domčeky, ktoré im ukazujú to najzaujímavejšie z miestnej architektúry. Nebojte sa však zájsť aj mimo dobre známych atrakcií, aby ste ochutnali tú pravú atmosféru tejto latinskoamerickej krásny. Havana vás dostane svojou bezprostrednosťou, úprimnosťou a chuťou baviť sa aj v najťažších životných chvíľach. viac »

Najväčšie lákadlá Bolívie: Obrovská soľná pláň, slávne jazero aj najvyššie položená vinica sveta

Najväčšie lákadlá Bolívie: Obrovská
2022-05-11 10:30:00

Podľa cestovateľov je Bolívia najviac podceňovanou destináciou v Južnej Amerike. Turisti väčšinou vyhľadávajú luxusné pláže Mexika, tajomnú históriou Peru a divokosť Brazílie. Lenže rovnako atraktívne dôvody na vaše dovolenkové plány nájdete aj v tejto krajine. K tomu navyše môžete pripočítať priateľských obyvateľov, ktorí sa o vás radi postarajú. viac »

Malibu - rajský kút L.A.

Malibu, Los Angeles, USA
2022-03-15 16:00:00

Obľúbený drink s kokosovou príchuťou, ale aj mesto na západnom okraji Los Angeles. Kalifornským slnkom zaliate Malibu je pre mnohých synonymom vysnívanej dovolenky plnej aktivít, relaxu a plážových party. viac »

Ružový had, nebezpečné veveričky aj konšpiračné teórie: 10 zaujímavostí o Veľkom kaňone

Ružový had, nebezpečné veveričky
2022-03-07 12:00:00

Veľký kaňon vznikol vďaka rieke Colorado, ktorá ho vyhĺbila v severnej časti Arizony. Pre turistov je lákadlom kvôli nádhernej prírode v tejto oblasti. Môžete si ho prejsť prostredníctvom rôznych chodníkov a tak ho uvidíte vždy z iného uhla. K dispozícii sú dokonca aj výlety helikoptérou, počas ktorých budete mať najlepší výhľad na celú oblasť. viac »


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa