Najlepšie výlety

Na Orave je dobre a zdravo: Malebný región láka prírodou, pamiatkami aj vzácnymi tradíciami

Oravský hrad
2021-02-17 12:00:00

Orava leží v severozápadnej časti Slovenska pri štátnej hranici s Poľskom. Hraničný bod v katastrálnom území obce Oravská Polhora je najsevernejším bodom Slovenska. Región je známy prírodným bohatstvom, stavebnými pamiatkami a ľudovou architektúrou. Je rodiskom spisovateľov Pavla Országha Hviezdoslava, Mila Urbana či Martina Kukučína. viac »

Romantika po slovensky: Na týchto troch miestach si vás láska rozhodne nájde

Banka lásky
2021-02-14 00:00:00

Slovákov čaká netradičný sviatok zaľúbených – lockdownový Valentín. Aj keď momentálne situácia nedovoľuje vziať polovičku na valentínsky víkend na miesta spojené so silným príbehom lásky, môžete aspoň spriadať plány. A my vám radi dáme tri tipy na najromantickejšie miesta na Slovensku, ktoré žiadneho Rómea či Júliu nesklamú. viac »

Valentín sa blíži, prekvapte svoju lásku výletom na romantické miesta na Slovensku

Bojnický zámok
2021-02-10 12:01:00

Slováci si už zvykli darovať na Valentína cestovateľský darček a často trávili tieto dni na romantickom pobyte v zahraničí. Tento rok si síce budeme musieť poradiť len v našej krajine, ale aj tu máme našťastie takýchto tipov na výlety neúrekom. viac »

Západné Tatry sú nádherné aj v zime: Tieto miesta počas návštevy nesmiete vynechať

Lyžiarske stredisko Zverovka -
2021-02-07 00:00:00

Tatry, najmenšie veľhory sveta, sú majestátne a podmaňujúce v každom ročnom období. Keď sa zahalia do snehovej prikrývky, sotva možno nájsť romantickejšie miesto. Západné Tatry sú druhým najvyšším horstvom na Slovensku, najväčšia časť pohoria sa nachádza na Liptove a menšia na Orave. viac »

To najlepšie z dolnej Nitry: Dominantou regiónu sú starobylé pamiatky a tajuplný Tribeč

Kostol svätého Michala archanjela
2021-01-14 12:00:00

Povodie rieky Nitra je dlhé takmer 197 kilometrov. Odvodňuje kotliny hornej Nitry a v ďalšej časti preteká Nitrianskou a Žitavskou dolinou. Táto časť Slovenska je bohatá na termálne kúpaliská. Mnohé prírodné atrakcie, akými je napríklad aj prírodná rezervácia Zúgov s vodnými kaskádami, čakajú ešte na objavenie. "Hlavným mestom" dolného Ponitria je najstaršie slovenské mesto - starobylá Nitra. viac »

Nádherný Šariš: Pamiatky, pútnické miesta a panenská príroda

Šarišský hrad
2021-01-08 12:00:00

Pre región Šariš sú typické drevené kostolíky a chrámy, ktoré sú súčasťou zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Týmto prevažne hornatým územím prechádzala v minulosti dôležitá kráľovská cesta Via regale spájajúca Baltické a Čierne more. Pripomienkou na zašlé bohatstvo a slávu sú zrúcaniny hradu Šebeš, Šarišského, Kapušianskeho, Obišovského, Zbojníckeho, Lipovského a Hanigovského hradu, ktoré sa nachádzajú v okolí Prešova. V regióne sa prelína kultúra slovenského, poľského a ukrajinského národa. Žije tam početná komunita Rusínov, ktorá má svoje školy, univerzitu i divadlo. viac »

Zima na Slovensku: Oblasť Strážovských vrchov láka aj v zime

Lyžiarske stredisko Čičmany, ktoré
2020-12-31 15:01:00

V rámci zimného dovolenkového seriálu o tom, ako stráviť zimnú dovolenku, zamierime tentoraz na severozápad Slovenska – do oblasti Strážovských vrchov. Turisticky najpríťažlivejšou v Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Strážovské vrchy je obec Čičmany s typickými drevenými domami ozdobenými maľovanými ornamentmi. viac »

Veľká Fatra - obľúbená destinácia malých aj veľkých lyžiarov

Na snímke lyžovačka v
2020-12-21 12:00:00

Veľká Fatra, jedno z najrozsiahlejších pohorí na Slovensku, ktorého väčšinu územia zaberá Národný park Veľká Fatra, patrí k obľúbeným dovolenkovým destináciám v zimnom období. Návštevníci tam nájdu viaceré lyžiarske strediská, ale môžu absolvovať aj zimnú turistiku, či relaxovať v horských chatách a hoteloch, z ktorých viaceré ponúkajú wellnessové aktivity. viac »

Náučné chodníky môžete navštíviť aj v zime: Tieto sú najzaujímavejšie

Múzeum oravskej dediny v
2020-12-20 12:01:00

Viaceré chodníky vo Vysokých a Nízkych Tatrách sú počas zimy uzatvorené. No napriek tomu sa nemusíte vzdať vašich turistických plánov. Zoberte kamarátov alebo rodinu a vyberte sa na prechádzku prírodou spojenú s novými poznatkami. viac »

Zima na Slovensku: Stred krajiny ponúka možnosť zalyžovať si, aj sa zohriať

Banská Bystrica
2020-12-17 12:00:00

Stred Slovenska je bohatý na príležitosti pre lyžiarov, no jeho prirodzené centrá – Zvolen a Banská Bystrica – ponúkajú aj množstvo pamiatok, ktoré možno počas zimných prechádzok navštíviť. viac »


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa