Najlepšie výlety

Slovensko je plné záhad: Navštívte najzaujímavejšie opustené miesta

Slovensko je plné záhad
2021-09-23 00:00:00

Kedysi verne slúžili ľuďom, ale potom nemilosrdne upadli do zabudnutia. Opustené budovy a miesta sú aktuálne veľkým lákadlom najmä pri cestovaní mladých ľudí. Podobných tipov máme na Slovensku neúrekom, takže ak máte radi trochu adrenalínu, môžete sa vybrať na skúmanie ich tajomstiev. viac »

Grófa Andrássyho spájali s krásnou Sisi: Odpočíva v nádhernej hrobke na východe Slovenska

Mauzóleum grófa Júliusa Andrássyho
2021-09-20 09:30:00

Mestský historický park v Trebišove skrýva viacero vzácností. Sám bol kedysi považovaný za najkrajší v celom Uhorsku, no v jeho areáli sa nachádza aj niekoľko stavebných pamiatok. K tým najvzácnejším patrí mauzóleum grófa Júliusa Andrássyho. viac »

Kostol v Turni nad Bodvou: Na pohľad jednoduchá stavba ukrýva obrovský poklad

Kostol Nanebovzatia Panny Márie
2021-09-15 12:00:00

Počas druhej svetovej vojny bol kostol Nanebovzatia Panny Márie v Turni značne poškodený. Zachovali sa však vzácne stredoveké fresky skryté pod vrstvami omietok. viac »

Slovensko je krajinou unikátov: Týmito tromfneme aj zahraničie

Banská Štiavnica
2021-08-31 12:01:00

Často si vôbec neuvedomujeme, aké unikáty skrýva Slovensko. Viacerými z nich by sme pokojne mohli konkurovať aj svetovým atrakciám. Videli ste z nášho zoznamu aspoň polovicu? viac »

OBRAZOM Zatopený kameňolom v Poprade ponúka osvieženie s výhľadom na Tatry

Zatopený starý bývalý kameňolom
2021-08-22 12:00:00

Zatopený starý bývalý kameňolom v Kvetnici, mestskej časti mesta Poprad sa stal obľúbeným prímestským rekreačným miestom s krásnou krajinárskou scenériou. viac »

Romantika pri známych kúpeľoch: Zrúcanina Kostola sv. Heleny každého očarí

Zrúcanina gotického Kostola sv.
2021-08-18 12:01:00

Zrúcanina Kostola sv. Heleny v Stránskom pri Rajeckých Tepliciach patrí k najstarším sakrálnym stavbám v žilinskom regióne. O záchranu národnej kultúrnej pamiatky sa od roku 2013 usiluje občianske združenie (OZ) Obnova Slovenskej Zeme, ktoré je jej nájomcom a správcom. viac »

Najkrajšie vodopády na Slovensku: Kompletnú sedmičku videl málokto

Lúčanský vodopád
2021-08-12 12:01:00

Vodopády patria k najkrajším vodným atrakciám. I keď tie naše nie sú také mohutné ako napríklad Niagarské, prekvapia vás svojou úžasnou silou a nádherným prostredím, v ktorom sú situované. Ku viacerým z nich vedú zaujímavé turistické chodníky, vďaka ktorým spoznáte ďalší zaujímavý kus Slovenska. viac »

Severný Spiš je skvelým miestom na letnú dovolenku: 12 miest, ktoré vás presvedčia

Pieniny
2021-07-29 12:00:00

Hoci sú pre krajinu Spiša typické mierne vrchy s rozľahlými poľami a lúkami, takmer z každého miesta vidieť majestátne končiare Vysokých Tatier. Sever Spiša na hranici s Poľskom lemujú Pieniny, medzi Starou Ľubovňou a Levočou sa rozprestierajú Levočské vrchy a na juhu sa týčia vrchy východnej časti Slovenského Rudohoria. viac »

Aj pod Tatrami sme mali svoj STONEHENGE!

Aj pod Tatrami sme
2021-07-27 12:00:00

Megalitická stavba pod Tatrami! Unikátny objav prekračujúci hranice mesta, regiónu i krajiny sa podaril trojici nadšencov z OZ Nezdolný Vrch, ktorá po dôkladnom výskume zdokumentovala existenciu výnimočnej megalitickej stavby neďaleko Kežmarku. Nazvali ho „Tatranský Stonehenge“ a výsledky svojej viac ako desaťročnej výskumnej práce predstavili verejnosti prostredníctvom výstavy na Kežmarskom hrade. viac »

Leto na Slovensku: Banská Štiavnica a jej okolie sú obľúbenou turistickou oblasťou

Poklady v zemi i
2021-07-21 12:01:00

Banská Štiavnica a jej okolie patria k turisticky najatraktívnejším lokalitám Slovenska. Banské diela, technické pamiatky a vodné nádrže – tajchy, akoby už vznikali pre potešenie dnešných turistov a spolu s množstvom sakrálnych stavieb a s malebnou prírodou Štiavnických vrchov vytvárajú neopakovateľný kolorit regiónu. Na južnej strane s ním susedia rovnako originálne a tradičné oblasti – Tekov a Hont. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa