Najlepšie výlety

Leto na Slovensku: Bratislava očarí pamiatkami aj pestrou prírodou v okolí

Bratislava
2021-07-14 12:00:00

V Bratislave na návštevníkov dýchnu dejiny, ale prekvapia aj prírodné zaujímavosti. Kedysi tu sídlili Kelti a stopy po sebe zanechali starí Rimania. Na území dnešných Rusoviec stála v 2. – 4. storočí rímska pevnosť Gerulata, neďaleko Dúbravky sa nachádzalo osídlenie Villa Rustica. Kto sa chce s rímskou tradíciou zoznámiť podrobnejšie, má možnosť navštíviť múzeum Petronell-Carnuntum v Rakúsku, ani nie 20 kilometrov od slovenskej metropoly. Carnuntum so 70.000 obyvateľmi bolo za čias Rimanov hlavným mestom hornej Panónie. viac »

Nemusíte cestovať k moru: Pekné pláže nájdete aj na Slovensku

Zlaté piesky
2021-07-12 00:00:00

Nové opatrenia prijaté v dôsledku obavy zo šírenia delta verzie koronavírusu opäť ovplyvnili naše dovolenkové plány. Veľa Slovákov sa radšej rozhodlo zvoliť si niektorý z našich regiónov. Ak ste snívali o mori, nemusíte zúfať. Niekoľko pekných pláží nájdete i u nás. Stačí využiť pekné dni a aj doma si vychutnáte príjemnú dovolenku pri vode. viac »

Vyskúšali sme za vás: Dovolenka na Liptove je plná zážitkov

Liptovská Mara, Mara camping
2021-07-09 08:01:00

Liptov patrí k našim najatraktívnejším regiónom a je dobre známy vďaka prírodným krásam, ale aj moderným turistickým atrakciám. My sme sa rozhodli preskúmať ich počas predĺženého víkendu a otvorene priznávame, že sa sem ešte musíme vrátiť. Pár dní je, skrátka, na Liptov a jeho zaujímavosti príliš málo! viac »

V tufových skalách pri Krupine sa ľudia ukrývali pred Turkami, dnes tam pijú víno

Vínne pivnice Mačkáš v
2021-07-07 11:50:00

Najväčšou raritou Dudiniec, ktorá je dodnes zahalená rúškom tajomstva, sú tzv. rímske kúpele. Neďaleko obce však môžete aj ďalšiu výnimočnú zaujímavosť. A dokonca si v nej dopriať aj dúšok lahodného vína. viac »

Pltníctvo na Slovensku: Pozrite si naše najkrajšie regióny z hladiny riek

Na Dunajci spustili pltnícku
2021-07-02 08:01:00

Jedným z prvých spôsobov prepravy našich predkov bolo pltníctvo. Kedysi na takýchto jednoduchých plavidlách splavovali po riekach materiál na výstavbu domov, potraviny, drevo z lesov alebo tovar na obchodovanie. Dnes sa už z tejto tradície stala obľúbená turistická atrakcia, ktorú môžete navštíviť na troch miestach na Slovensku. viac »

Leto na Považí: 8 top tipov pre milovníkov prírody i pamiatok

Trenčín
2021-06-28 11:50:00

Krajské mesto Trenčín si pamätá Starých Rimanov, obdobie Veľkej Moravy, keď patril k Nitrianskemu kniežatstvu, aj panstvo Matúša Čáka. V blízkosti sú turisticky atraktívne kúpele Trenčianske Teplice, pohoria Bielych Karpát na pravom brehu Váhu a Považský Inovec i Strážovské vrchy na ľavom brehu. viac »

Tip na výlet: Najjednoduchší výstup na vrch Mních je z obce Korytárky

Vrch Mních v Detvianskom
2021-06-19 12:00:00

Najjednoduchší výstup na vrch Mních v Detvianskom okrese je z obce Korytárky. „Túto vychádzku môžu ľudia absolvovať za 30 minút,“ uviedla pre TASR Nikola Sibylová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Turistický Novohrad a Podpoľanie. viac »

Svätomariánska púť ako cesta sebapoznania

Svätomariánska púť ako cesta
2021-06-17 08:00:00

Nechajte sa inšpirovať krásami východného Slovenska a doprajte svojej duši, aby pookriala na čarokrásnych miestach Prešovského kraja. Vydajte sa cestu po Svätomariánskej púti a odneste si priehrštie radostných zážitkov, ktoré vo vás na nejaký čas zanechajú pocit dokonalého naplnenia. viac »

Leto na Slovensku: Záhorie je jedinečným ekosystémom, láka aj množstvom pamiatok

Pohľad na hrad Branč
2021-06-15 16:00:00

Záhorie patrí k rázovitým oblastiam Slovenska s veľmi silnou kultúrnou aj zemepisnou identitou. Takmer každému sa vybavia borovicové lesy plné húb, kapusta (zelé) a svojrázne nárečie. K oblasti patria aj lužné lesy pri brehoch Moravy, severozápadné svahy Malých Karpát, ale tiež svahy Bielych Karpát a Myjavskej pahorkatiny na severe. viac »

Dovolenka na Slovensku plná dobrodružstiev: Objavte čarovný kraj Pieniny!

Dovolenka na Slovensku plná
2021-06-11 08:01:00

V Tatrách ste už boli veľakrát, Liptov máte prechodený a neláka vás tlačiť sa s davmi turistov v Slovenskom raji? Máme pre vás skvelý tip na aktívnu dovolenku na Slovensku za príjemné ceny. Vydajte sa spoznávať Pieniny a ich okolie. viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa