Najlepšie výlety

Prečo je dovolenka v Maroku stále žiadanejšia? Máme pre vás TIPY na miesta, kde zastal čas v staroveku.

2024-05-03 09:00:00 |

MAROKO - Farebná a voňavá krajina – aj tak by sa dalo charakterizovať Maroko. Prívlastkov by si však našlo viac, najmä takých, ktoré rýchlo opantajú zmysly. Fascinujúca severná Afrika je jedinečná a u turistov čoraz viac žiadaná. Prečo ju tak veľmi vyhľadávajú?

Viac článkov

Dovolenka na Slovensku plná dobrodružstiev: Objavte čarovný kraj Pieniny!

Dovolenka na Slovensku plná
2021-06-11 08:01:00

V Tatrách ste už boli veľakrát, Liptov máte prechodený a neláka vás tlačiť sa s davmi turistov v Slovenskom raji? Máme pre vás skvelý tip na aktívnu dovolenku na Slovensku za príjemné ceny. Vydajte sa spoznávať Pieniny a ich okolie. viac »

Skvelé tipy na leto: Navštívte tieto málo známe miesta na Slovensku

Drevený kostol, Lukov -
2021-06-09 12:01:00

Mnoho Slovákov dáva aj tento rok prednosť dovolenke na Slovensku. Našťastie je naša krajina plná výnimočných miest, ktoré stoja za našu návštevu. Ešte stále tu máme aj veľa málo známych lokalít, ktoré vás prekvapia. Naplánujte si ich návštevu s nami. viac »

Slovensko je nádherné: Pozrite sa na našu krajinu z najkrajších rozhľadní

Slovensko je nádherné: Pozrite
2021-05-25 12:01:00

Tak nádherná príroda, akou sa môže pochváliť Slovensko, si žiada aj rozhľadne postavené na tých najzaujímavejších miestach. Vďaka nim sa môžete pozrieť na všetku tú krásu z úplne inej perspektívy a zamilovať sa do rodnej krajiny ešte viac. Pozrite si tie najkrajšie rozhľadne, ktoré môžete navštíviť už počas najbližšieho víkendu. viac »

Kam na Slovensku za svetovými unikátmi: 3 tipy na výlety v máji

Banská Štiavnica
2021-05-21 08:01:00

My Slováci dokážeme ísť za výnimočnými zážitkami aj cez pol zemegule. A pritom aj u nás máme svetové unikáty, vďaka ktorým je Slovensko známe po celom svete. viac »

Hanušovce nad Topľou: Nenápadné mesto s množstvom zaujímavostí a unikátov

Tri národné kultúrne pamiatky
2021-05-20 11:50:00

V centre mesta Hanušovce nad Topľou vo Vranovskom okrese sa na jednom mieste nachádza hneď niekoľko národných kultúrnych pamiatok, ďalšie sú v jeho širšom jadre. Pamiatkový úrad ich v meste s necelými 4000 obyvateľmi a jeho blízkom okolí eviduje spolu 14. Ako vyplýva zo slov vedúceho hanušovskej pobočky Krajského múzea v Prešove Samuela Brussa, viaceré z nich sa pýšia prívlastkom naj. viac »

Spoznávame Slovensko: 8 menej známych, no o to zaujímavejších múzeí

Múzeum dopravy
2021-05-15 00:01:00

Keď je zlé počasie a nechce sa vám sedieť doma, vtedy vám padne vhod zopár tipov na menej tradičné múzeá či galérie. Tam môžete absolvovať zaujímavú prehliadku, počas ktorej zistíte nové informácie a často hravou formou spoznáte veci, o ktorých ste dovtedy vôbec nepočuli. Do vášho zoznamu si nabudúce pridajte aj týchto pár zaujímavých miest. viac »

Itinerár na výlet: Na severovýchode uvidíte stopy svetových vojen, skanzeny aj vzácne chrámy

Itinerár na výlet: Na
2021-05-10 12:00:00

Nikde na Slovensku nie je toľko pamätníkov a pamätných miest na obe svetové vojny ako v okolí Dukly a Svidníka. Od poľských hraníc až po mesto Svidník, všade sú udržiavané pomníky padlým, cintoríny, zákopy a opevnenia a v teréne rozmiestnená bojová technika. K tomu všetkému sú tu ešte múzeá a muzeálne expozície, ktoré sa otvárajú verejnosti práve začiatkom mája. viac »

Naplánujte si leto na Slovensku: Pre juh sú typické termálne pramene i prírodné krásy

Tip na víkend: Navštívte
2021-05-03 12:00:00

Juh Slovenska zďaleka nemusí byť len nudná rovina. Patria k nemu termálne pramene a obľúbené termálne kúpaliská, ale tiež množstvo prírodných zaujímavostí. Na východ od Komárna sa krajina začína mierne vlniť, aby sa v okolí Štúrova premenila na hornatú. viac »

Ako pohladenie na duši: Toto sú naše najkrajšie botanické záhrady a arboréta

Návštevníčka sedí na tráve
2021-04-30 12:00:00

Myšlienka vybudovania botanických záhrad vznikla pri inšpirácii kráľovskými záhradami. Tie boli často najväčšou pýchou panovníkov a niekedy im venovali ešte viac pozornosti ako interiérom palácov. Postupne do nich prinášali exotické rastliny, ktoré umiestňovali do skleníkov. A tak začala história týchto obľúbených atrakcií, ktorými sa pýšia aj slovenské mestá. viac »

Zabudnite na skanzeny: Tieto miesta na Slovensku sú plné tradičných domov - a navyše obývaných!

Bobrova raľa, Podbiel
2021-04-20 07:00:00

Ak chceme spoznať to, ako kedysi žili naši predkovia, väčšinou sa vyberáme na návštevu niektorého zo skanzenov. Na Slovensku však máme aj veľké množstvo ďalších miest, kde stoja typické ľudové domy. Takmer všetky sú dokonca stále obývané, hoci väčšinou už len na rekreačne. Vyberte sa niekedy na ich návštevu, určite vám prinesú mnoho zážitkov. viac »


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa