Najlepšie výlety

Zima v Ponitrí: Okolie Bojníc láka na zrúcaniny hradov aj dobrú lyžovačku

Na archívnej snímke z
2021-12-08 07:15:00

Dominantou hornej Nitry sú Bojnice. Zámok, národná zoologická záhrada, vyhliadková veža v lesoch nad mestom či kúpele splnia očakávania vždy. K celoročným turistickým cieľom patria aj zrúcaniny hradov Hrušov, Gýmeš, Topoľčiansky hrad, Oponický hrad, ktoré sú ukryté v lesoch Ponitria. V zime však dokáže krajina okolo štvrtej najdlhšej slovenskej rieky Nitry ponúknuť ešte viac. viac »

Kam na výlet do hôr počas zimy: Máme tip pre rodiny aj skúsených turistov

Kam za zimnou turistikou?
2021-12-02 12:30:00

Návšteva hôr sa spája skôr s letným obdobím, no vybrať sa na príjemnú túru s krásnymi výhľadmi sa dá aj počas zimy. Aj napriek sezónnej uzávere zostáva na výber stále mnoho zaujímavých trás pre každého turistu podľa rôzneho stupňa obťažnosti. viac »

Zima v Kremnici: Keď nasneží, okolie sa mení na raj lyžiarov

Bežecká trať na Skalke
2021-11-24 12:00:00

K najobľúbenejším zimným športom na Slovensku patrí lyžovanie. Takmer polovicu Slovenska tvoria lesy a kopce, takže terénov na zimné športy sa tu nachádza viac ako dosť. K obľúbeným patria svahy v Kremnických vrchoch. Lyžiarske strediská Králiky, Skalka, Krahule, Kordíky či Malachov odchovali nejedného lyžiara. viac »

Zimná turistika na Slovensku: 5 tipov na fantastickú túru

Jánošíkove diery
2021-11-23 07:30:00

Ak milujete turistiku, nemusíte sa jej vzdať ani počas zimných mesiacov. Stále sa môžete túlať po označených chodníkoch, len treba dodržiavať dve základné pravidlá. V prvom rade sa vyhnite trasám s uzáverou, ktoré budú opäť sprístupnené až v júni. Väčšinou sa nachádzajú v Tatrách. Druhou dôležitou radou je, aby ste sledovali lavínové spravodajstvo a nevybrali sa do rizikových oblastí, kde ich môžete strhnúť. Rovnako nezabúdajte ani na kvalitnú obuv a výstroj. viac »

Kôrová kaplnka - zaujímavý unikát v srdci Slovenska

Kôrová kaplnka v Hornej
2021-11-09 12:00:00

Kôrová kaplnka v Hornej Bzovej pod Poľanou je slovenským unikátom a aj vo svete dreva je raritou. Pre TASR to uviedla Nikola Sibylová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Turistický Novohrad a Podpoľanie s tým, že všetky steny interiéru a aj exteriéru kaplnky sú obložené jedľovou kôrou. viac »

Zima na Slovensku: Aj východ krajiny dokáže ponúknuť dobrú lyžovačku

Lyžovačka v lyžiarskom stredisku
2021-11-04 12:00:00

Východ Slovenska ponúka lyžiarom rôznorodé terény. Tie najnamáhavejšie pre zdatných lyžiarov sa nachádzajú neďaleko Krompách v Relax centre Plejsy. Vhodných kopcov na lyžovanie je však na Spiši viac. viac »

VIDEO: Ihráčske kamenné more je vzácnou kamennou pamiatkou

Ihráčske kamenné more
2021-10-17 12:00:00

Ihráčske kamenné more je geologická lokalita vyhlásená za prírodnú pamiatku. Ide o rozpadajúci sa sopúch, zvyšok lávového prúdu vytečeného zo sopky, ktorá v týchto miestach pred mnohými tisícročiami vyúsťovala. viac »

Muránska planina - poklad v srdci Slovenska

Muránska planina
2021-10-01 12:00:00

Muránska planina patrí medzi naše najmladšie národné parky. Je jednou z najzachovalejších krasových lokalít na Slovensku a oplýva množstvom povrchových i podzemných krasových javov. viac »

Tip na výlet v Podpoľaní: V Klokoči uvidíte zvonicu, prameň i múzeum v starej škole

Múzeum v starej škole,
2021-09-26 12:00:00

Múzeum v starej škole, zvoničku na cintoríne i minerálny prameň môžu navštíviť turisti v podpolianskej obci Klokoč v Detvianskom okrese. Ako pre TASR povedal bývalý starosta obce Jozef Výbošťok, prvé zmienky boli o tom, že do zvoničky ukladali zosnulého, pretože je tam kamenný múr. „Následne sa osadil aj zvon a ten plnil úlohu umieračika, ktorý oznamuje úmrtie našich obyvateľov,“ spomenul. viac »

Namiesto ochrany drancovanie okolia: Hrad Šášov preslávili lúpežní šľachtici

Hrad Šášov
2021-09-23 12:00:00

Neďaleko Žiaru nad Hronom sa týči nad obcou Šášovské Podhradie zrúcanina hradu Šášov, ktorý bol postavený v 13. storočí. Mal výbornú strategickú polohu, chránil dôležitú cestu do banskej oblasti. Šášov mal malé, ale veľmi dobré opevnenie. Preslávil sa najmä ako sídlo lúpežných šľachticov, ktorí namiesto ochrany drancovali okolie. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa