Najlepšie výlety

Päť tipov na skvelú túru v slovenských horách: Aj s kočíkom!

Bielovodská dolina vo Vysokých
2022-06-06 07:30:00

Kto rád chodí na dovolenky alebo výlety, toho nezastaví ani narodenie dieťatka. V súčasnosti majú už rodiny tak široké možnosti na cestovanie s bábätkami, že problémom nie sú ani túry s kočíkmi. Vyberte si niektorú z týchto možností a využite ideálne letné počasie na prechádzky v prírode v obklopení stromov, ktoré prospievajú aj drobčekovi. viac »

Päť najkrajších hradov Slovenska: Deti vás budú milovať, ak ich tam vezmete

Päť najkrajších hradov Slovenska:
2022-05-30 12:00:00

Slovensko je krajina, ktorá má celosvetovo najväčší počet hradov na kilometri štvorcovom, čo sa jeho rozlohy týka. Pripomeňte svojim deťom legendy z minulosti a vezmite ich na výlet spoznávať tie najkrajšie a najpopulárnejšie slovenské hrady. viac »

UNESCO na Slovensku: V Zozname svetového dedičstva máme tieto dve PRÍRODNÉ LOKALITY

Drienovská jaskyňa
2022-05-14 12:00:00

Na Slovensku je v Zozname svetového dedičstva UNESCO momentálne zapísaných šesť kultúrnych pamiatok a dve prírodné lokality. Ide o Jaskyne Slovenského a Aggteleckého krasu a Staré bukové pralesy a bukové pralesy Karpát a iných regiónov Európy. V tomto roku je 50. výročie prijatia Dohovoru o ochrane svetového dedičstva a zároveň aj 15. výročie zapísania lokality Staré bukové pralesy Karpát do Zoznamu svetového dedičstva. viac »

Zemplínske Hámre: Turizmus má podporiť zrekonštruovaná úzkokoľajka a cestný vláčik

Budova sýpky a novopostavenej
2022-05-10 07:00:00

Rozšíriť ponuku aktívneho trávenia voľného času v turisticky atraktívnej obci Zemplínske Hámre v Sninskom okrese má projekt Rekonštrukcia trate bývalej úzkokoľajky. Nová komunikácia prepojí obec s rekreačnou oblasťou Sninské rybníky a zároveň poskytne priestor pre bicyklovanie či bežkovanie. Ako pre TASR potvrdil starosta obce Ján Kepič, zo stanice na jej začiatku, v miestnom kameňolome, by ešte tento rok mal premávať i cestný vláčik. viac »

Tip na skvelý víkend: Navštívte Pezinský zámok

Tip na skvelý víkend:
2022-05-05 12:00:00

Jar prináša príjemnejšie počasie, a tak sa nám aj cez víkendy chce plánovať viac výletov. Najmä ak máte rodinu, spolu s deťmi sa môžete vždy vybrať na iné zaujímavé miesto. Skvelým tipom je Pezinský zámok, ktorý sa nachádza priamo v centre mesta a ponúka hneď niekoľko možností na trávenie voľného času. Tento víkend tam dokonca môžete natrafiť na slávnych Geissenovcov! viac »

Veľký prehľad horských chát vo Vysokých Tatrách: Na ktorú sa vydáte najbližšie?

Veľký prehľad horských chát
2022-05-05 09:00:00

Pešia turistika ľuďom učarovala už v 19. storočí, a tak bolo iba otázkou času, kedy pre nich vysoko v horách vzniknú miesta na prenocovanie. Dnes je vo Vysokých Tatrách dokopy trinásť horských chát a okrem nocľahu poskytujú aj osvieženie v podobe chutného jedla či nápojov. Navštívte ich spolu s nami. viac »

10 zaujímavostí o hrade Strečno

10 zaujímavostí o hrade
2022-04-13 13:00:00

Pri ceste z východu na západ nikdy neunikne vašej pozornosti. Či sa veziete vo vlaku, alebo pozeráte z auta, hrad Strečno je neprekonateľnou dominantou, ktorá patrí medzi najvýraznejšie pamiatky v okolí. Okrem prehliadok pravidelne organizujú aj náučné akcie a podujatia, ktoré vám predstavia jeho dejiny. viac »

Voľne rastúce orchidey aj stopy dinosaurov: Jarné potulky po Malých Karpatoch majú tri okruhy

Voľne rastúce orchidey aj
2022-04-01 07:00:00

Turistické zážitkové okruhy s výkladom geológa pripravila na jarné víkendové soboty od 2. apríla do 7. mája Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj. Geo potulky po Malých Karpatoch zavedú turistov podľa pracovníčky KOCR Kataríny Čučkovej na miesta, kde sa budú môcť dotknúť 200 miliónov rokov starého morského dna, nájsť voľne rastúce orchidey či stopy po dinosauroch a spoznať proces formovania krajiny. viac »

Kam na Slovensku na chatu? Vybrali sme pre vás 5 top lokalít

Kam na Slovensku na
2022-03-31 12:30:00

Na Slovensku máme toľko čarovných miest. V lone prírody. S výhľadmi, pri ktorých zabudneme na všetky starosti bežných dní. S jedinečnými možnosťami na výlety, turistiky, dobrodružstvá... Ak by sme mali vybrať len zopár miest, ktoré by sme vám odporučili, pokiaľ by ste sa radi na pár dní stratili niekde na chate mimo civilizácie, boli by to nasledovné: viac »

Tip na výlet: 5 najzaujímavejších baníckych lokalít na Slovensku

Špania dolina
2022-03-29 12:00:00

Na Slovensku máme niekoľko významných baníckych oblastí. Hoci sa v súčasnosti ťaží už len na niektorých z nich, ani staré bane neupadli do zabudnutia. Viaceré z nich sprístupnili pre verejnosť a stali sa dôležitými technickými pamiatkami. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa