Najlepšie výlety

FOTOREPORTÁŽ: Zanzibar vám vráti chuť do života

FOTOREPORTÁŽ: Zanzibar vám vráti
2023-01-12 12:01:00

Zanzibar si väčšina Európanov spája s nádhernými plážami, koreninami a slávnym rodákom Freddiem Mercurym. Aký je však tento ostrov, kam sa až do konca apría dostanete priamym letom z Bratislavy i Košíc, v skutočnosti? Horúci, farebný, vášnivý a plný čistej radosti zo života. viac »

Görgeyho tunel na Skalke slúžil na prepravu vzácnych kovov. Dnes ho vyhľadávajú turisti

Görgeyho tunel na Skalke
2022-12-15 12:00:00

Medzi Kremnicou a Banskou Bystricou nájdete technickú zaujímavosť v podobe Görgeyho tunela na Skalke. Ten sa pôvodne využíval na prepravu tovaru, aby skrátil čas jednotlivých presunov, dnes je však už súčasťou obľúbenej turistickej trasy. viac »

Zázrak z letnej kuchynky: Do malebnej dediny jazdia gurmáni z celého Slovenska

Zázrak z letnej kuchynky:
2022-12-12 12:00:00

Cestovanie sa väčšine z nás spája aj s ochutnávaním lokálnych dobrôt. Za skvelými gastrozážitkami však netreba jazdiť ďaleko, zaujímavé špeciality alebo samotné ingrediencie môžete spoznať aj pri potulkách Slovenskom. Dnes vás pozývame do hontianskej obce Súdovce, kde v bývalej letnej kuchynke tradičnej usadlosti vzniká ten najlahodnejší olej. viac »

Ospalé mestečko dostalo ďalšiu šancu: Unikátny projekt v srdci kaštieľa je turistickou bombou!

Ospalé mestečko dostalo ďalšiu
2022-12-11 12:30:00

Slovensko sa ku svojim pamiatkam ešte stále stavia trochu macošsky a po celej krajine nájdeme množstvo historických stavieb v katastrofálnom stave. Niektoré z nich však našťastie píšu aj krajšie príbehy - obvykle vďaka ľuďom, ktorí do ich obnovy vkladajú celé svoje srdce aj čas. K najlepším príkladom patrí kaštieľ v Jelšave, ktorý sa podarilo zachrániť v hodine dvanástej a dnes sa vďaka zopár nadšencom vracia ku svojej bývalej sláve. viac »

Stredoveké trhy, vianočné prehliadky aj hľadanie škriatkov: Najkrajší advent zažijete v Trnave

Stredoveké trhy, vianočné prehliadky
2022-11-24 08:00:00

Centrum Trnavy sa už od piatku 25. novembra rozsvieti tisíckami svetielok, ktoré budú zdobiť aj veľký vianočný stromček na námestí. V oknách historických budov sa budú skrývať malí škriatkovia ako z Dobšinského rozprávok a počas celého adventu tu nájdete tradičné aj výnimočné Stredoveké adventné trhy. viac »

Tip pre turistov: Okruh cez Siroň na Podpoľaní ponúka pohľad na Krížnu i Tatry

Tip pre turistov: Okruh
2022-11-19 12:00:00

Kremnické vrchy, Krížnu i Nízke Tatry môžu počas slnečného počasia vidieť turisti, ktorí sa vyberú okruhom cez vrch Siroň na Podpoľaní. TASR to potvrdil podpredseda Klubu slovenských turistov v Detve Jozef Gažo. viac »

Určené pre mŕtvych, ale tešia živých: Jurkovičove vojenské cintoríny sú vzácnym unikátom

Vojenský cintorín Konieczna -
2022-11-12 13:00:00

Vrcholné diela najznámejšieho slovenského architekta prvej polovice 20. storočia Dušana Samuela Jurkoviča sú známe nielen architektonickej obci, ale aj širšej verejnosti. Našu pozornosť si však zaslúžia aj jeho súbor troch desiatok vojenských cintorínov z I. svetovej vojny, o ktorých sa na Slovensku natoľko nevie. Ide pritom o absolútny unikát. viac »

Kostolík vo Zvolene patrí k najvzácnejším u nás, zaujal aj britského kráľa

Kostolík sv. Matúša v
2022-10-19 12:00:00

Vo Zvolene v časti Zolná sa nachádza jeden z najvzácnejších slovenských kostolíkov. V roku 2000 ho počas svojej oficiálnej návštevy Slovenska navštívil aj princ Charles, dnes kráľ Karol III. a hneď mu prirástol k srdcu. Počas svojej návštevy nešetril komplimentmi a kostolík preslávil aj v zahraničí. V období po monarchovej návšteve najviac vzrástla jeho návštevnosť a získal najväčšiu popularitu. viac »

Tip na fantastickú turistiku: Navštívte Súľovské skaly

Súľovské skaly asi 10
2022-09-21 12:00:00

Slovensko sa môže pochváliť viacerými úžasnými turistickými lokalitami. Nie sú to iba Vysoké a Nízke Tatry, ktoré ponúkajú skvelé možnosti na túry. Pekné miesta nájdete aj v Súľovských vrchoch, kde najviac pozornosti pútajú Súľovské skaly. Využite krásne jesenné dni a zorganizujte si tam skvelé výlety. viac »

Hurá, na hory: Štyri tipy na najkrajšie túry bez davov turistov

Hurá, na hory: Štyri
2022-08-17 12:00:00

Záver leta je ideálnym obdobím na horskú turistiku. Počasie je stálejšie, ešte stále je dostatok svetla, no nie je už až tak horúco. Skvelé podmienky však v tomto čase do hôr lákajú početné skupiny turistov, a tak sa bežne stáva, že na obľúbených vrcholoch je až príliš tesno. Ak uvažujete v týchto dňoch nad túrou v horách, máme pre vás zopár neopozeraných tipov na turistické trasy od Horskej záchrannej služby, ktoré ponúkajú výnimočné výhľady bez davov. viac »


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa