Najlepšie výlety

Prírodné kúpaliská sú hitom: Táto päťka nemá na Slovensku konkurenciu

Jazero v lome Rieka
2023-06-23 07:00:00

Vodné parky s desiatkami moderných atrakcií sú pochopiteľne veľkým lákadlom najmä pre rodiny s deťmi, nový trend však hlási návrat k prírodným kúpaliskám. Dostanete sa tak do bližšieho kontaktu s prírodou a najmä sa okúpete vo vode, ktorá neobsahuje množstvo chemikálií na jej čistenie. Smelo si tam teda môžu zaplávať aj astmatici či alergici, ktorí by v chlórovaných bazénoch mohli mať ťažkosti. viac »

Výzva na leto: Zdolajte najzaujímavejšie slovenské ferraty

Výzva na leto: Zdolajte
2023-06-19 09:30:00

Ak sú jednoduché turistické chodníky pre vás už nudné, nájdite si nový spôsob, ako spoznávať našu nádhernú prírodu. Ferraty sú zaistené cesty, ktoré vedú náročnejšími terénmi. Presúvať sa po nich môžete po rebríkoch a visutých mostoch, alebo prechádzate po úzkych chodníkoch pri skalných stenách pridržiavajúc sa lana. Na Slovensku máme tiež niekoľko takýchto nádherných ciest, takže si leto môžete vyplniť ich zdolávaním. viac »

Sneh uprostred leta aj najväčší tunel na svete: Antalya Aquarium očarí celú rodinu

Sneh uprostred leta aj
2023-06-13 11:00:00

Turecko patrí k najobľúbenejším dovolenkovým destináciám Slovákov. Nielen kvôli skvelým cenám, hotelom a službám, ale aj vďaka zaujímavým možnostiam na výlety. My sme počas zamračeného dňa navštívili akvárium v Antalyi a presvedčili sa, že na tomto mieste môžete pokojne stráviť aj celý deň. viac »

Top hotely, skvelá gastronómia aj množstvo zábavy: Turecko ponúka dovolenku snov

Top hotely, skvelá gastronómia
2023-06-01 11:00:00

Turecko patrí dlhodobo k najobľúbenejším letným destináciám Slovákov. Inak tomu nebude ani túto sezónu - hotelové rezorty hlásia veľký záujem a na návštevníkov sú už teraz perfektne pripravené. Sami sme sa presvedčili, že v Antalyi a okolí zažijete skutočnú dovolenku snov. viac »

V hrade Modrý Kameň si zaspomínate na detstvo. Uvidíte tam Kuka i Matelka

V hrade Modrý Kameň
2023-06-01 10:00:00

Neďaleko Veľkého Krtíša sa nachádza hrad Modrý Kameň, ktorý sa podarilo uchovať vo veľmi dobrom stave. No keďže bol jeho interiér pomerne prázdny, dnes v ňom sídli múzeum s jedinečnou zbierkou divadelných bábok a hračiek. Jeho návšteva tak rozhodne poteší aj tých najmenších. viac »

Na vlastnej koži: Mexický Yucatán ukrýva novodobý div sveta, pláže i čarovné jaskynné jazierka

Novodobý div sveta -
2023-05-31 06:30:00

Poloostrov Yucatán ponúka lákadlá ako pyramídy v Chichen Itza, staré mestá španielskych kolonizátorov či jaskynné jazierka cenotes. My sme využili jedinečnú možnosť a navštívili ich po skončení plavby po Karibiku. viac »

Stredoveký kostol v obci Poniky fascinuje nádhernou výzdobou, obdivoval ho aj kráľ Karol III.

Stredoveký kostol v obci
2023-05-21 12:01:00

Poniky sa nachádzajú neďaleko Banskej Bystrice. V tomto regióne bohatom na zaujímavé turistické atrakcie ponúka ďalšiu pamiatku, ktorú treba vidieť. Na okraji obce sa nachádza kostolík, ktorého korene siahajú do stredoveku. Z vonkajšej strany je možno nenápadný, v interiéri však svojou nádhernou výzdobou priam šokuje. viac »

Fantastický zážitok: V jaskyni Domica je po rokoch opäť možná podzemná plavba po riečke Styx

Fantastický zážitok: V jaskyni
2023-05-20 12:00:00

V jaskyni Domica v okrese Rožňava je po rokoch opäť možná podzemná plavba po riečke Styx. Prevádzke plavby dopomohli priaznivé prírodné pomery a charakter počasia. Pre TASR to uviedol správca jaskyne Ottó Lörincz. viac »

Unikátne zážitkové jazdy: Spoznajte Banskobystrický kraj vlakom

Unikátne zážitkové jazdy: Spoznajte
2023-05-16 12:00:00

Historické zážitkové vlaky v Banskobystrickom kraji vyrážajú na koľajnice už piatu sezónu. Za predchádzajúce sezóny previezli tieto zážitkové vlaky spolu takmer 11 000 pasažierov. O zážitok sa postarali Horehronský, Banícky, Zbojnícky Expres, Expres 34 tunelov, Sklársky Expres a Banícky Expres a pár špeciálne vypravených vlakov. Tieto vlaky vyrazia na koľajnice aj v sezóne 2023. Chýbať nebude ani trojdňový Expres Za horami, za dolami. viac »

Najzaujímavejšie vodopády na Slovensku: Kompletnú päťku videl málokto

Vodopád Skok
2023-05-12 13:00:00

Krajšie jarné počasie nás už láka na turistiku. Môžete začať zľahka a navštívte naše najzaujímavejšie vodopády. Viaceré z nich sú ľahko dostupné a nemusíte zdolávať ani náročné turistické trasy. Je len na vás, ktorú alternatívu si vyberiete... viac »


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa