Najlepšie výlety

ZANZIBAR: Oddych na nebeských plážach aj africké safari, a to za lepšie ceny ako dovolenka na Maldivách!

2024-04-10 14:30:00 |

Kedysi bol Zanzibar považovaný za destináciu pre dobrodruhov, dnes je táto očarujúca exotická krajina vhodná aj pre rodiny s deťmi. Poskytuje totiž ideálnu kombináciu poznávacej dovolenky, pobytu pri mori a zážitkov z afrického safari.

Viac článkov

Zákupy boli letnou rezidenciou Habsburgovcov, ženil sa tam aj František Ferdinand d’Este

Zákupy boli letnou rezidenciou
2023-05-12 12:00:00

Veľmi dobre ho poznali aj na cisárskom dvore vo Viedni a v jeho zámockej kaplnke sa dokonca konala významná svadba habsburskej dynastie. Toto šľachtické sídlo si skutočne môže povedať, že je cisárske, no vás ako návštevníkov osloví najmä pôvodnosť jeho interiérov. Vitajte na zámku Zákupy, vitajte v niekdajšej letnej rezidencii Habsburgovcov. viac »

Leto na Spišskom hrade: Turisti sa môžu tešiť na tajomné noci aj gastropotulky históriou

Leto na Spišskom hrade:
2023-05-08 12:00:00

Otvorenie letnej turistickej sezóny sa na Spišskom hrade tento rok ponesie v duchu osláv 30. výročia zápisu lokality do zoznamu UNESCO. Pre TASR to uviedla zástupkyňa riaditeľky Slovenského národného múzea (SNM) - Spišského múzea v Levoči Dáša Uharčeková Pavúková s tým, že slávnostný ceremoniál sa uskutoční 21. mája so začiatkom o 10. hodine. viac »

Rozprávkový festival Dračie dni mieri na slovenské hrady!

Rozprávkový festival Dračie dni
2023-04-28 06:00:00

Populárny rozprávkový festival Dračie dni si môžete opäť vychutnať už toto leto na vybraných slovenských hradoch. Prvé podujatie sa uskutoční na konci júna na hrade Červený Kameň, potom bude počas leta pokračovať Budatínskom hrade a Smolenickom zámku a dračia sezóna sa uzavrie predposledný augustový víkend na Bratislavskom hrade, kde bude mať predstavenie premiéru. viac »

Ako v rozprávke: Vstúpte do 10 najkrajších hradov sveta

Ako v rozprávke: Vstúpte
2023-04-12 12:01:00

Slovensko sa môže pýšiť obrovským množstvom hradov a zrúcanín, zaujímavé stavby však nájdeme aj inde vo svete. Niektoré na svojom mieste stoja už od stredoveku, iné tak síce vyzerajú tiež, no postavili ich omnoho neskôr. Tu je výber tých najkrajších. viac »

Obrovský úspech južných susedov: Top atrakciou 2023 je Maďarský parlament

Budapeštiansky parlament
2023-04-10 11:00:00

Pravidelne každý rok sa zverejňujú viaceré zoznamy najzaujímavejších pamiatok. Tentoraz sa na prvom mieste objavila atrakcia od našich susedov. Maďarský parlament patrí k najkrajším stavbám v Európe, preto si zaslúžene užíva toto prvenstvo. viac »

OBRAZOM: Skuteckého vila v Banskej Bystrici sa opäť skvie v plnej kráse

OBRAZOM: Skuteckého vila v
2023-04-09 12:00:00

Vila Dominika Skuteckého v Banskej Bystrici je po rekonštrukčných prácach opäť prístupná verejnosti. Objekt bol uzavretý od vlaňajšieho novembra. viac »

Melk – najkrajší kláštor v Rakúsku

Melk – najkrajší kláštor
2023-04-08 10:30:00

V celom Rakúsku by ste pravdepodobne nenašli ďalšiu stavbu vytvorenú človekom, ktorá sa týči k oblohe tak ako kláštor Melk. Kláštor je azda jediným miestom v celom regióne Wachau, kde nikto nevenuje pozornosť v prvom rade Dunaju. viac »

Révayovský kaštieľ v Turčianskej Štiavničke: Od sídla šľachty po hotelový rezort

Révayovský kaštieľ v Turčianskej
2023-03-23 12:00:00

V Turčianskej Štiavničke roky chátral nádherný kaštieľ, ktorý pôvodne patril rodine Révayovcov. Nehnuteľnosť sa preslávila i tým, že sa zrazu objavila na predaj v inzercii popri bežných bytoch a domoch. Vážny záujemca sa nakoniec našiel a v súčasnosti sa už historické sídlo dočkalo veľkej rekonštrukcie. viac »

Skvelý tip na prázdniny: Najstarší skanzen Slovenska je v Bardejove

Zrekonštruovaný drevený gr.kat. kostolík
2023-02-24 12:00:00

Skanzeny sú najlepším spôsobom, ako spoznať pôvodnú architektúru v jednotlivých krajinách a regiónoch. Na jednom mieste totiž združujú viaceré zaujímavé stavby z rôznych etáp vývoja miestnej architektúry. Slováci sa môžu pochváliť niekoľkými zaujímavými atrakciami tohto druhu. No tušili ste, ktorý z nich je tým našim najstarším? Tí, ktorí tipovali mesto Bardejov, mali pravdu. Tunajší skanzen je otvorený od roku 1965 a následne bol inšpiráciou aj pre ostatné regióny. viac »

Chaos, pot a slzy: Kamenné mesto v srdci Zanzibaru nenechá nikoho chladným

Pamätník otrokom v tieni
2023-02-01 12:30:00

Hakuna matata, teda v pohode, tak by sa dal jedným výrazom charakterizovať život na exotickom Zanzibare. Pre jeho metropolu Stone Town to však veľmi neplatí. Kamenné mesto je horúce, plné a trochu chaotické, návštevníkov však odmení nádhernými stavbami, srdcervúcimi príbehmi aj pravou esenciou Afriky. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa