Najlepšie výlety

Fantastická novinka na východe: Ponad slovenské Plitvice sa spustíte na lanovej dráhe

Fantastická novinka na východe:
2022-08-16 07:30:00

Ponad Beňatinský lom v okrese Sobrance uviedli v nedeľu do života najvýchodnejší zipline na Slovensku. Ide o jeden z najväčších investičných projektov tejto sezóny v Košickom kraji. Z dotačnej schémy Košického samosprávneho kraja (KSK) Terra Incognita bol podporený sumou takmer 200.000 eur. TASR o tom informovala Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KOCR KRT). viac »

Tip na výlet: Prales okolo Morského oka patrí k najľahšie prístupným na Slovensku

Morské oko
2022-08-06 12:00:00

Prírodná rezervácia (PR) Vihorlatský prales, jeden z piatich slovenských komponentov zapísaných v zozname svetového prírodného dedičstva UNESCO ako Staré bukové lesy a bukové lesy Karpát a iných regiónov Európy, je rozsiahly komplex bučín tiahnuci sa pozdĺž oblúka hlavného hrebeňa Vihorlatských vrchov až po masív Nežabca. Ako pre TASR uviedla riaditeľka Správy Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Vihorlat Zuzana Argalášová, územie je bohaté na mnoho prírodných zvláštností. viac »

5 originálnych miest pre každého dobrodruha

5 originálnych miest pre
2022-08-04 12:01:00

Pre to najlepšie obvykle treba čosi obetovať, a to platí aj v prípade originálnych zážitkov. Dobrodruhovia sú za čímsi novým ochotní prejsť aj pol zemegule, pritom unikátne potešenie pre všetky zmysly nájdu aj doma. Známy cestovateľ Milan Bardún ho hľadal v Bratislave a objavil pri tom päť úžasných lokalít, o ktorých netuší ani väčšina domácich. viac »

Chystáte sa na výlet, no hlásia zlé počasie? Zoberte deti na tieto zaujímavé miesta

Chystáte sa na výlet,
2022-08-03 08:01:00

Zabaviť deti počas celého leta je niekedy poriadna výzva. Dovolenka netrvá až tak dlho a potom im už musíte vymýšľať kratšie jednodňové výlety. Rodičia svoje ratolesti často radi berú do prírody, aby boli na čerstvom vzduchu v peknom prostredí a dobre sa vybláznili. No ak vás prekvapí zlé počasie, tak je hneď po všetkých pekných plánoch. Nemusíte však zúfať, máme pre vás päť tipov, kam môžete vziať svoje ratolesti aj v prípade zlého počasia. viac »

TOP 3 destinácie na Slovensku, kde sa vášmu autu nikdy nevybije baterka

Turisti počas túry v
2022-07-29 08:01:00

Hoci je elektromobilita jednoznačnou budúcnosťou dopravy, niektorých od nej ešte stále odrádza nutnosť dobíjania. Obavy sú pritom zbytočné - už dnes je Slovensko popretkávané sieťou rýchlonabíjacích staníc, kde svojmu tátošovi ľahko doplníte stravu. Vozidlo si dokonca nabijete priamo v ubytovacích zariadeniach v obľúbených dovolenkových lokalitách, a tak sme pre vás vybrali trojicu najzaujímavejších, kde si na svoje prídu milovníci prírody, pamiatok aj zábavy! viac »

Dovolenka v Rudohorí: Turistov láka Muránska planina, zubačka a krásy Gemera

Muránska planina
2022-07-16 00:00:00

Slovenské Rudohorie je rozlohou najväčším slovenským pohorím. Obsahuje podcelky (od západu na východ) Veporské vrchy, Spišsko-gemerský kras, Stolické vrchy, Revúcka vrchovina, Rožňavská kotlina, Slovenský kras, Volovské vrchy a Čierna hora. Na úpätí Veporských vrchov s najvyšším vrcholom – Klenovským Veprom (1338 m n. m.) leží trojica samôt Sihla, Lom nad Rimavicou a Drábsko. viac »

Leto vo Vysokých Tatrách: Nový splav a pravidlá týkajúce sa psov + TOP rady na prežitie

Turisti na Štrbskom plese
2022-07-09 10:00:00

Od 15. júna sú vo Vysokých Tatrách po zimnej uzávere opäť sprístupnené turistické chodníky. S novou sezónou očakávajú predstavitelia TANAPu a záchranárov opätovne zvýšený nárast turistov. Návštevníkom Tatier preto pripomínajú dodržiavanie všetkých pravidiel a dôsledné plánovanie túr. viac »

Historický Vláčik Korýtko odštartuje piatu sezónu na Liptove

Historický Vláčik Korýtko odštartuje
2022-06-30 13:00:00

Už túto sobotu odštartuje víkendová prevádzka najobľúbenejšej rodinnej atrakcie v Ružomberku. Historický vláčik Korýtko bude piatu sezónu v rade prevážať prázdninujúcich a dovolenkárov na trojkilometrovom úseku zrekonštruovanej železnice. Vlak s vozňom pre bicykle a kočíky odvezie za zážitkami a ponúkne atraktívny program nielen pre cyklistov, turistov a milovníkov historických vlakov. Okrem bežnej prevádzky vláčika čaká na návštevníkov v konečnej stanici Zápalkáreň aj šesť tematických podujatí. viac »

Letná dovolenka na Slovensku: 5 skvelých tipov na výlet do prírody (aj s deťmi)

Letná dovolenka na Slovensku:
2022-06-29 07:00:00

Veľa rodičov volí namiesto dovolenky v zahraničí radšej pobyt na Slovensku. Jedným z dôvodov je, že pre deti vždy potrebujú veľa vecí a necestuje sa im kvôli tomu pohodlne lietadlom či na dlhé trasy autom. Ideálnou voľbou pre nich sú víkendové alebo jednodňové výlety v našich krajoch. Tie majú čo ponúknuť aj z hľadiska ľahkej turistiky k nádherným prírodným miestam, ktoré zaujmú aj najmenších členov rodiny. viac »

Slovensko získalo prvú značku Európske dedičstvo: 12 pokladov, ktorým za to vďačí

Kostol v obci Kraskovo
2022-06-18 10:00:00

Slovensko má čo oslavovať. Európska komisia za pomoci nezávislej odbornej poroty udelila prestížnu značku Európske dedičstvo (European Heritage Label) aj našej krajine za stredovekú sakrálnu architektúru znázornenú v 12 gotických kostoloch v regióne Gemer a Malohont. Spoznajte ich spolu s nami. viac »


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa