Najlepšie výlety

ZANZIBAR: Oddych na nebeských plážach aj africké safari, a to za lepšie ceny ako dovolenka na Maldivách!

2024-04-10 14:30:00 |

Kedysi bol Zanzibar považovaný za destináciu pre dobrodruhov, dnes je táto očarujúca exotická krajina vhodná aj pre rodiny s deťmi. Poskytuje totiž ideálnu kombináciu poznávacej dovolenky, pobytu pri mori a zážitkov z afrického safari.

Viac článkov

Tip na výlet: 5 najzaujímavejších baníckych lokalít na Slovensku

Špania dolina
2022-03-29 12:00:00

Na Slovensku máme niekoľko významných baníckych oblastí. Hoci sa v súčasnosti ťaží už len na niektorých z nich, ani staré bane neupadli do zabudnutia. Viaceré z nich sprístupnili pre verejnosť a stali sa dôležitými technickými pamiatkami. viac »

V Parku miniatúr otvorili 20. sezónu, novinkou je Trenčiansky hrad

Návštevníci prechádzajú okolo modelu
2022-03-23 07:00:00

V Parku miniatúr v obci Podolie v okrese Nové Mesto nad Váhom otvorili v sobotu (19. 3.) jubilejnú 20. letnú sezónu. Tohtoročnou novinkou parku je historický model Trenčianskeho hradu. viac »

OBRAZOM Skala nad Bielym Potokom je zaujímavý útvar s nádherným výhľadom

Vápencová skala nad Bielym
2022-03-13 12:00:00

Ak vás niekedy túlavé topánky zavedú k Ružomberku, máme pre vás zaujímavý tip na výlet - zvláštne tvarovanú skalu, ktorá ponúka tie najkrajšie výhľady do okolia. viac »

Manželia objavili strieborný poklad: Mince piatich panovníkov vystavujú v Liptovskom múzeu

Nádoba, v ktorej sa
2022-02-28 06:00:00

Novú expozíciu Poklady spod Likavy predstavili minulý týždeň na pôde Liptovského múzea v Ružomberku. Podľa hovorkyne Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Martiny Remencovej objavil 1868 drobných uhorských strieborných mincí – denárov a dva dukáty Ľudovíta II. pred tromi rokmi manželský pár neďaleko Hradu Likava. viac »

OBRAZOM Kaštieľ a Kostol sv. Valentína je ozdobou obce Ladce

Kaštieľ a Kostol sv.
2022-02-20 10:00:00

V areáli kaštieľa v Ladcoch sa nachádza kostol zasvätený sv. Valentínovi. Kostol ani kaštieľ nie je bežne verejnosti prístupný, omše sa tu konajú dvakrát ročne - vo februári na sviatok sv. Valentína a v júli. Po rekonštrukcii by západná časť kaštieľa mala slúžiť ako kreatívne centrum a umelecká rezidencia. V priestoroch bude prezentovaná história kaštieľa. viac »

Levoča je ešte krajšia: Ďalšiu časť Námestia Majstra Pavla zrekonštruovali, je z nej pešia zóna

Historické Námestie Majstra Pavla
2022-02-04 08:00:00

Ďalšiu časť Námestia Majstra Pavla v Levoči zrekonštruovali, bude slúžiť ako pešia zóna. Primátor mesta Miroslav Vilkovský pri príležitosti slávnostného otvorenia obnovenej časti uviedol, že rekonštrukciou prešla východná strana námestia od komunikácie medzi Bazilikou sv. Jakuba a mestským úradom po severnú časť vrátane chodníka na Košickej ulici po križovatku s Mäsiarskou ulicou. viac »

Zima v Zamagurí a na Spiši: Z množstva areálov si vyberú začiatočníci i nároční lyžiari

Ski Strachan v Ždiari
2022-02-03 12:00:00

Smerom na východ za masívom Vysokých a Belianskych Tatier sa rozprestierajú svahy Spišskej Magury. Ponúkajú ideálny lyžiarsky terén spojený s vhodnými klimatickými podmienkami. Spiš navyše vyniká množstvom pamätihodností, napríklad v historických mestách Levoča, Spišská Nová Ves či Stará Ľubovňa. Nachádza sa tam Spišský hrad či kaštieľ v Markušovciach. Návštevy pamiatok, podobne ako prevádzka lyžiarskych stredísk, závisia od aktuálnej pandemickej situácie a prijatých opatrení. viac »

Úchvatné výhľady aj rodinné lyžovačky: Zima v Javorníkoch láka mnohých

Ski Ráztoka
2022-01-16 12:00:00

Slovensko-moravské pomedzie je opradené množstvom legiend a historiek. Javorníky sú navyše prešpikované rozhľadňami, ktoré ponúkajú úchvatné výhľady. V zime zasnežené kopce tejto časti Slovenska ocenia predovšetkým mestské rodiny s deťmi, pretože celé okolie ponúka nenáročný terén, ktorý je vhodný práve na rodinné lyžovačky. viac »

Skvelá správa pre turistov: V Poloninách pribudne nový chodník na Gazdoráň

Poloniny
2022-01-10 07:00:00

Nový turistický chodník v Národnom parku (NP) Poloniny vedúci do Prírodnej rezervácie (PR) Gazdoráň, ktorým chcú štátni ochranári zlegalizovať túru za výhľadom na vodárenskú nádrž (VN) Starina z rovnomenného kopca, je o krok bližšie v realite. Správa NP Poloniny k nemu na sklonku roka získala právoplatné územné rozhodnutie o využití územia, aktuálne s Klubom slovenských turistov rieši jeho registráciu, pridelenie čísla, farby a tiež jeho vyznačenie. viac »

Zaujímavá novinka pre turistov: Vyhliadková veža, v ktorej sa dá prespať

Nová vyhliadková veža nad
2022-01-06 12:00:00

Nová vyhliadková veža nad mestom Svidník ponúka turistom i možnosť prespatia v útulni. Radnica ju dala postaviť v lokalite bývalého lyžiarskeho vleku a je vysoká 13 metrov. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa