Najlepšie výlety

Karavanom po Slovensku: 5 najlepších tipov na toto leto

Karavanom po Slovensku: 5
2021-04-16 08:01:00

Hľadáte tip na cestovanie karavanom po Slovensku? Naša malá krajina ponúka prekvapivo bohaté možnosti kempovania. Tieto miesta sa oplatí navštíviť. viac »

Na výlete v Bratislavskom kraji: Od Zochovej chaty k rozhľadni Veľká Homoľa

Na výlete v Bratislavskom
2021-04-14 00:00:00

Výlet od prírody patrí k najlepším spôsobom, ako dobiť po zime baterky. Hoci sú v súčasnosti možnosti obmedzené hranicami okresu, stále je veľa miest, ktoré sa dajú navštíviť aj v súlade s nariadeniami. My sme sa vybrali na rozhľadňu na vrchu Veľká Homola neďaleko Bratislavy. viac »

Vysoké Tatry a ich NAJ: Spoznajte 10 rekordov najmenších veľhôr sveta

Capie pleso v Mlynickej
2021-04-12 12:01:00

Väčšina Slovákov vie, že naše Vysoké Tatry sú najmenšími veľhorami na svete. Poznáte však aj rekordy, ktorými sa môžu pýšiť v rámci Slovenska? My sme pre vás vybrali desať z nich. viac »

Rimavská Baňa bola kedysi mestečkom, jej dominantou je vzácna národná pamiatka

Národná kultúrna pamiatka -
2021-03-19 12:00:00

Mestečkom s výsadami krupinského typu bola v stredoveku obec Rimavská Baňa v okrese Rimavská Sobota. Tieto práva jej boli udelené v roku 1268 a v nasledujúcom období sa stala v rámci vtedajšieho Rimavského španstva druhou najvýznamnejšou obcou, hneď po Rimavskej Sobote. Najcennejšou pamiatkou je opevnený evanjelický kostol, ktorý je dnes národnou kultúrnou pamiatkou. Medzi ďalšie historické budovy patria objekty bývalej fary, ľudovej školy a obecná radnica, pochádzajúca z roku 1927. viac »

Ľubovniansky hrad a skanzen - skvelá dvojica na nezabudnuteľný výlet

Tip na víkend: Stará
2021-03-14 12:00:00

Takýchto zaujímavých projektov nemáme na Slovensku veľa. Hrad v Starej Ľubovni prešiel veľmi vydarenou rekonštrukciou a navyše vytiahol ako tromf ďalšiu výhodu. V jeho blízkosti sa totiž nachádza skanzen, s ktorým vytvorili zaujímavé prepojenie ponúkajúce to najlepšie z lokálnej histórie. viac »

Unikátne drevené kostolíky sú pýchou Slovenska: Spoznajte sedmičku najzaujímavejších

Gréckokatolícky drevený Chrám Ochrany
2021-03-11 12:00:00

Naši predkovia stavali jednoduché chrámy, na ktoré používali materiál, ktorý mali v tých časoch k dispozícii. Namiesto tehál a skál bolo jednoduchšie vytvoriť ich z dreva, vďaka čomu vymysleli úžasné sakrálne stavby. Napriek krehkému materiálu, ktorý trpí pod vplyvom nestálych zmien počasia, sa viaceré z nich podarilo uchovať vo výbornom stave až dodnes. viac »

Spoznajte hornú Nitru: Nádherné Bojnice plus 8 destinácií vás uchvátia

Bojnický zámok
2021-03-07 08:02:00

Hornou Nitrou prechádzala dôležitá obchodná, neskôr aj poštová cesta z Viedne do Krakova a do Sedmohradska. Región je obklopený pohoriami Strážovské vrchy a Malá Fatra (smerom na západ a sever), Žiar (severovýchod) a Vtáčnik (východ). Smerom na sever pokračuje Turčianska kotlina lemovaná Malou a Veľkou Fatrou. viac »

Skryté krásy Slovenska: Týchto 8 zaujímavostí pozná len skutočný fajnšmeker

Skryté krásy Slovenska: Týchto
2021-03-04 08:01:00

Možno si myslíte, že máte svoju domovinu celú precestovanú a z turistického hľadiska vás nemá čo prekvapiť. Lenže aj u nás ešte stále nájdete viacero menej známych, ale o to zaujímavejších miest. Naplánujte si ich návštevu a nebudete ľutovať. viac »

Nemáme len krásne hrady a zámky. Navštívte aj naše zaujímavé zrúcaniny

Hrad Branč
2021-02-28 00:00:00

Slovensko patrí ku krajinám, ktoré sa môžu pochváliť množstvom zaujímavých hradov a zámkov. Turisti si majú u nás z čoho vyberať, ale to nie sú tie jediné zaujímavé miesta, ktoré stoja za návštevu. Naplánujte si výlety aj k našim zrúcaninám, ktoré boli kedysi pýchou jednotlivých regiónov. Väčšina z nich je prístupná celoročne a ich návštevu môžete spojiť s menšou túrou. viac »

Severovýchod Slovenska - skvelý cieľ pre výlet či celú dovolenku

Tisíce kosatcov sibírskych sfarbili
2021-02-21 12:00:00

Jedinou nevýhodou regiónu horného Zemplína je jeho vzdialenosť od veľkých mestských sídel. Z hlavného mesta tam cesta autom trvá takmer šesť hodín. Za rovnaký čas sa dostaneme k moru v Chorvátsku či Taliansku. A to je veľká konkurencia. Je to však na škodu, pretože tento región ukrýva najhodnotnejšie prírodné lokality. Úchvatná a takmer neporušená príroda Polonín, málo známe slovenské jedlá, ako mačanka, tatarčané pirohy či holúbky sú balzamom pre naše mentálne zdravie. viac »


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa