Najlepšie výlety

Úžasné diela našich majstrov: Spoznajte 8 najlepších skanzenov na Slovensku

Čičmany
2020-12-15 12:00:00

Z množstva svojich dovoleniek a výletov v zahraničí možno dokonale poznáme vývoj zahraničnej architektúry, ale pri tej ľudovej slovenskej má mnoho cestovateľov medzery. Napravte to a dajte si výzvu v navštívení čo najväčšieho počtu skanzenov. V nich sa dozviete veľa informácií o našej zaujímavej histórii a spoznáte množstvo nádherných stavieb od šikovných majstrov. viac »

Zima na Slovensku: Zemplín a Šariš majú svoje čaro po celý rok

Zasnežovanie v zimnom stredisku
2020-12-14 12:00:00

Šariš patrí medzi regióny Slovenska, v ktorých stavili na cestovný ruch. Severná časť východného Slovenska je bohatá na unikátne kultúrne i technické pamiatky. Krásu Bardejova a výnimočnosť drevených kostolíkov ocenili aj zápisom do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. V zimnom období dokáže okolie východoslovenských miest ponúknuť i terény na zimné športy, čím sa ešte zvyšuje celoročná atraktivita celého regiónu. viac »

Vysoké Tatry patria k najobľúbenejším dovolenkovým miestam: Toto ponúkajú v zime

Na snímke skialpinista sa
2020-12-11 08:30:00

Vysoké Tatry patria k najnavštevovanejším destináciám počas zimného obdobia. Na území najvyššieho slovenského pohoria sa nachádzajú známe lyžiarske strediská a rôznorodé ubytovacie zariadenia s ponukou wellnessu. Aj napriek zimnej uzávere väčšiny turistických trás sú počas zimnej sezóny otvorené chodníky na vysokohorské chaty s výnimkou Chaty pod Rysmi. V Tatrách si na svoje prídu aj priaznivci bežeckého lyžovania. viac »

Zima na Slovensku: Nízke Tatry ponúkajú špičkovú lyžovačku pre najnáročnejších

Jasná - Chopok
FOTO
2020-12-10 12:00:00

Liptov patrí k našim najobľúbenejším turistickým a lyžiarskym regiónom. Ponúka tradície, históriu, úchvatnú tatranskú prírodu a výbornú miestnu kuchyňu. Len čo vás diaľnica D1 privedie k Liptovskej Mare, nespustíte z končiarov, či už na ľavej alebo pravej strane, oči. Pre domácich celkom bežné pohľady, avšak pre turistov fascinujúce obrázky. Smerom na východ republiky, po ľavej strane, sa pred vami postupne otvorí scenéria Západných a Vysokých Tatier. Po pravej strane vás budú reklamné tabule navádzať do Demänovskej doliny, na konci ktorej sa nachádza najväčšie a najmodernejšie slovenské lyžiarske stredisko Jasná. viac »

Zima Slovensku pristane: 7 najlepších tipov na parádny mrazivý výlet

Zima Slovensku pristane: 7
2020-12-09 00:00:00

Keď sa povie zimná dovolenka, ihneď si v myšlienkach predstavíme tie najzaujímavejšie možnosti na lyžovačku. Lenže spoznávať Slovensko odeté do snehovej perinky nemusíte iba prostredníctvom športu. V tomto období nám mnoho prírodných atrakcií ponúka jedinečný zážitok, ktorý by sme mali zažiť na vlastnej koži. viac »

Zima na Slovensku: Považie ponúka relax v kúpeľoch, lyžovačku, bežkovanie a kus histórie

Lyžiari na 300-metrovom svahu
2020-12-08 12:00:00

Pohoria okolo Váhu, zo západu Biele Karpaty, z juhu Malé Karpaty a z východu Považský Inovec poskytujú dobré podmienky na zimné rekreačné aktivity. V regióne sa však aj v zimnom období dajú navštíviť viaceré historické pamiatky či relaxovať v kúpeľoch. viac »

Zima na Slovensku: Na Orave je aj v tomto období dobre i zdravo

Kubínska hoľa
2020-12-07 12:00:00

Zima na Orave býva vďaka miestnej klíme bohatá na sneh. Nachádza sa tam aj najstudenšia slovenská dolina. V rámci zimných športov patrí Orave ešte jedno prvenstvo. V Zázrivskej doline medzi obcami Párnica a Zázrivá sa nachádza naša najstrmšia zjazdovka. viac »

V Malej Fatre patrí źimné obdobie k najatraktívnejším

Malofatranský vrch Veľký Rozsutec,
2020-12-04 12:00:00

Malá Fatra, ale najmä Terchová a jej okolie sa spájajú s legendárnym slovenským zbojníkom Jurajom Jánošíkom. Hoci je tento kraj vyhľadávaným dovolenkovým rajom najmä v lete, aj v zimnom období sa stáva čarovná malofatranská príroda vyhľadávanou turistickou lokalitou, ba zima je v Malej Fatre jedným z najatraktívnejších ročných období. viac »

Banská Štiavnica a jej okolie majú čo ponúknuť aj v zime

Banská Štiavnica
2020-12-03 12:00:00

Štiavnické vrchy nie sú typickou oblasťou, ktorá sa spája so zimnými športmi. Ponúkajú však príležitosti aj pre lyžiarov, a navyše ich romantický pôvab očarí návštevníkov v každom ročnom období a za každého počasia. viac »

Zima na Slovensku: Rovinatý juh je bohatý na pamiatky aj malebnú prírodu

Zima na Slovensku: Rovinatý
2020-12-01 12:00:00

Aj keď na rovinatom juhu Slovenska chýba terén vhodný pre lyžiarov, predsa len má aj táto oblasť cez zimu čo ponúknuť. Nachádza sa tu viacero turistických zaujímavostí a pamiatok, v prípade, že to opäť dovolí pandemická situácia, otvoria svoje brány aj obľúbené termálne kúpaliská a aquaparky. viac »


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa