Amerika – exotická dovolenka

Skalnaté hory, dychberúci prírodný unikát Kordiller

2024-03-15 15:30:00 |

Skalnaté hory na severoamerickom kontinente predstavujú pre svet dokonalý obraz nádhernej krajiny a silnej prírody - ikonický americký Západ. Oblasť známa ako Rocky Mountains, predstavuje pôsobivé horské pásmo, ktoré sa tiahne od severu Nového Mexika až po severozápadnú časť Kanady. Táto obrovská oblasť ponúka návštevníkom nespočetné prírodné zaujímavosti a divokú krásu, ktorá je domovom rôznorodej flóry a fauny. V rámci Skalnatých hôr sa nachádza hneď niekoľko národných parkov.

Viac článkov

Tajomné mexické pyramídy: Ktorá je najväčšia a prečo si s nimi vedci nevedia poradiť?

Len „pár“ schodov smerom
2016-01-06 07:00:00

Egypt nie je jedinou krajinou, na ktorej území stoja pyramídy. Nemenej zaujímavé príbehy a tajomstvá sa totiž ukrývajú i v tých mexických. Čím sa od egyptských líšia a v čom tkvie ich doposiaľ neodhalené tajomstvo? Dokáže niekto odpovedať na otázku, prečo pred stovkami rokov ľudia opustili svoje monumentálne výtvory a rozprávkovú krajinu okolo pyramíd? viac »

Rebríček 10 najobľúbenejších miest Karibiku

Najobľúbenejšou krajinou Karibiku je
2015-12-30 12:00:48

Ročne sa do Karibiku vydá asi 25 miliónov turistov a nie je ťažké uhádnuť, za čím tam mieria. Pláže s bielym pieskom, kokosové palmy, tyrkysové more, exotická atmosféra… to všetko robí z Karibiku destináciu snov. Asi 30 štátov roztrúsených na stovkách ostrovov a ostrovčekov však súperí o pozornosť. Pozrite sa, kto v tomto tesnom závode vyhráva. viac »

Fotky z raja: Pozrite sa na najväčší z Havajských ostrovov a sopku, ktorá má 10 kilometrov

Vulkanický národný park Havajské
2015-12-13 07:00:00

Zima prichádza, ale vy napriek tomu idete v krátkych nohaviciach po piesčitom pobreží, pozorujete surfistov a tešíte sa, že si v plážovom bare objednáte kokteil s dáždnikom. Na Havaji nič nemožné. Pozrime sa na najväčší z ostrovov päťdesiateho štátu USA. Pobrežie ostrova je spolu dlhé 428 kilometrov a celý rok tam svieti slnko. Navyše tam majú sopky, dokonca jednu 10 kilometrov vysokú. viac »

Vianoce s prasiatkom a kokosom. Vyskúšajte si sviatky na kubánskej pláži

Klasický výjav z pláže
2015-12-08 12:00:00

Vykúpete sa v mori, v plavkách prídete k štedrovečernej tabuli pod palmami a zakrojíte nožom do vianočného prasiatka. Nie je to lákavá predstava? Tráviť koniec roka v exotických krajinách je stále populárnejšie. Na Kube vďaka svetlým pieskom pláže Varadero majú turisti biele Vianoce. Čo vlastne možno od Vianoc na Kube očakávať? viac »

Praktické rady na výlet do Peru: Spoznajte túto krajinu a nenechajte sa ošklbať

Pisaq
2015-12-07 12:00:00

Peru, to nie je len jeden zo siedmich divov sveta, Machu Picchu, ale aj jeden z najhlbších kaňonov sveta pri meste Arequipa, plávajúce ostrovy na jazere Titica či oáza Huacachina. Takisto si môžete zaplávať s obrovskými korytnačkami z Galapágov, ktoré migrujú na pláže v Mancore alebo navštíviť rezerváciu s krokodílmi v Tumbes. Informácie o tom, ako naplánovať dobrodružnú dovolenku v Peru, letenkách, vízach, potrebnom čase a financiách nájdete práve v tomto článku. viac »

Preskúmajte neobjavený poklad Severnej Ameriky: Novú zem - Newfoundland

Newfoundland, Kanada
2015-11-25 08:00:00

Viete ktorý je 15. najväčší ostrov na svete? S najväčšou pravdepodobnosťou odpoviete že nie, avšak po prečítaní tohto článku si to zaručene budete pamätať. Pätnásta priečka z hľadiska veľkosti patrí ostrovu menom Newfoundland, nachádzajúcemu sa vo severozápadnej časti Atlantického oceánu. viac »

Najkurióznejšie miesta Karibiku: Na ktorom z nich budete mať vysokú pravdepodobnosť počatia?

Karibik - to nie
2015-11-13 12:00:00

V Karibiku je v tomto ročnom období krásne. Na tom sa asi zhodneme všetci. Nekonečné pláže, na nich bary, kde vám namiešajú skvelý kokteil z miestneho rumu, tieň paliem… Čo ďalšie však viete o miestach, kam na dovolenku vyráža stále viac Čechov a Slovákov? Tušíte, kde majú najextrémnejšie letisko? Kde leží hotel „s hviezdičkou“? A kde majú najkrajšiu pláž? viac »

Najslávnejšie ulice Ameriky: Poznáte tajomstvo luxusnej 5. Avenue alebo Wall Street?

Námestie Times Square žije
2015-11-08 07:00:00

I cesta môže byť cieľom. Toto tvrdenie jednoznačne platí pre najslávnejšie ulice sveta. Veď už len prechádzka po nich – od jednej atrakcie k druhej - je zážitok. Pokiaľ sa teda nerozhodnete pre prechádzku po slávnej divadelnej ulici, ktorá meria 53 kilometrov. Viete, ktorá to je? Poďte sa s nami prejsť po najslávnejších uliciach Spojených štátov. viac »

Belize - 7 miest, ktoré pri návšteve exotickej krajiny nevynechajte

Belize
2015-10-25 07:00:00

Keď sa povie Belize pravdepodobne vám napadne „daňový raj“ alebo „útočisko recidivistov“. Ale tento štát je známy aj svojimi top destináciami a prekrásnou prírodou. viac »

TOP 8 najzaujímavejších miest v Peru: Spoznajte krajinu jedinečnej prírody

Machu Picchu, Peru
2015-10-09 08:00:00

Peru je ďalším dôkazom toho, že sa vám oplatí opustiť brehy Európy a vydať sa aj do vzdialených krajín. Dostanete sa tam do kontaktu s úplne inou kultúrou, naučíte sa nové zvyklosti a uvidíte úplne iné pamiatky, na aké ste zvyknutí v Európe. Peru navyše ukrýva aj jednu z najnavštevovanejších a najtajuplnejších pamiatok na svete. viac »


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa