Kam cez víkend

Domašínsky meander – Slovenskú riečnu perlu strážia dva hrady

Domašinsky meander
2015-04-15 12:00:00

Ak ste už cestovali trasou popod hrad Strečno (v smere Žilina – Martin prípadne naopak), určite neunikla vašej pozornosti rieka Váh. Tá sa popod skalným bralom kľukatí a vytvára nádherné oblúky tohto vodného toku. Odborne sa táto činnosť rieky nazýva meandrovanie. Je to zarezávanie vodného toku do doliny, spôsobené jej vychýleným z priamej trasy. viac »

TIP na víkend: V krásnom počasí sa vydajte na potulky mestom

Košice
2015-04-09 12:00:09

Čo vravíte na tento kratší týždeň? A vôbec, oddýchli ste si počas sviatkov? Ak nie, tak na to budete mať tento víkend. Počasie sa konečne vyčasí a na celom území by mali byť doslova krásne. Vytiahnite bicykle, turistické topánky, korčule a iné pomôcky na športové aktivity, aby ste využili všetok čas. A keď vás to už nebude baviť, ešte stále budete mať množstvo možností ako sa zabaviť. Na Slovensku sa totiž aj tento víkend môžeme tešiť na bohatý program. Kultúra aj zážitky na nás čakajú, takže si stačí len vybrať. viac »

Splňte si detský sen a staňte sa kapitánom lode. Na Baťovom kanáli je to možné

Baťov kanál
2015-04-08 08:00:00

Dovolenka pri vode je asi najobľúbenejšou predstavou všetkých turistov. Väčšina z nich ju navyše konkretizuje ako oddych niekde pri mori. Tam však nájdete často len preplnené pláže a kvôli tomu padajú vaše romantické predstavy o tom, ako bude vyzerať váš vytúžený oddych. Pri našich riekach síce nenájdete slnečníky a chladené drinky a niekedy sa nemôžete spoľahnúť ani na také horúčavy, no dovolenku si môžete užiť rovnako pompézne. Trebárs Baťov kanál môže veľmi ľahko splniť sen mnohých mužov. Na pár dní sa môžu stať hrdými kapitánmi lodí a byť pre celú posádku malými hrdinami. viac »

TIP na víkend: Vyberte sa na hrady a objavujte čaro veľkonočných sviatkov

Veľká noc
2015-04-02 12:00:58

Aj vás tento týždeň tak unavil? Zmena času a potom to počasie. Ešte že tu už máme sviatky a môžeme si poriadne oddýchnuť. Čo plánujete počas voľných dní robiť? Netreba zabudnúť na dušu, tradície ani rodinu, ale keď vám zostane trochu voľného času mohli by ste sa poobzerať po okolí čo sa dá robiť. Počasie nám priať nebude, takže bude najlepšie si nájsť príjemné aktivity v kruhu rodiny, prípadne na kultúrnych podujatiach. Budeme radi ak vám dobre poradíme a k Veľkej noci vám želáme prekrásne prežitie sviatkov. viac »

TIP na víkend: Divadlá, filmy aj tradície. Na Slovensko dorazila jar a dobrá nálada

Veľká noc v Dolnom
2015-03-26 12:00:31

Deň narcisov, Hodina Zeme, vítanie jari, predveľkonočné oslavy, Svetový deň divadla... Tento víkend to bude jednoznačne nabité. Už ste zvažovali kam sa vydáte? My s Dromedárom sme sa rozhodli, že aj tento víkend využijeme na aktívny relax. Počasie má byť všelijaké, takže divadlá a koncerty prídu vhod. A keď konečne vykukne, tak si môžeme zájsť trebárs na niektorú z folklórnych slávností vítajúcich jar. Príležitostí bude nadostač, takže si stačí vybrať. My vám k tomu zaželáme len prekrásny víkend. viac »

TIP na víkend: Prvý jarný deň oslávime pozorovaním jedinečného úkazu - zatmenia Slnka

Zatmenie slnka
2015-03-19 12:00:43

Aj vy ste si všimli, že počasie je čoraz krajšie a pomaly sa všetko začína prebúdzať? Človek má hneď viac energie a rád sa do niečoho pustí. Isto príde vhod aktívny oddych, ktorý nám dodá nové sily. Dromedár sa pokúsi pustiť do záhrady, ale nezabudne ani na potravu pre dušu. Na Slovensku nie je víkend kedy by sa dalo nudiť. A ani tento nebude výnimkou. Poďte sa teda s nami pozrieť na to, čo by sa dalo naplánovať počas nasledujúcich dní. viac »

TIP na víkend: Filmové podujatia sa rozbehnú po celom Slovensku

Bratislava
2015-03-12 12:00:18

Keďže sa nám to počasie pokazilo, nezostáva nič iné len si nájsť iný program. Keď prší, je dobré sa skryť a pri šálke teplého nápoja si vychutnať napríklad dobrý film, alebo prezentáciu. Tých bude tento víkend požehnane. Cestovatelia, ale aj filmové hviezdy sa predvedú na plátnach v rôznych mestách. Nepremeškajte preto skvelú príležitosť obzrieť si svet očami iných. Keď sa potom v nedeľu vyčasí, môžete vyskúšať aj vonkajšie aktivity, ktoré vám dodajú energiu. viac »

TIP na víkend: V krásnom jarnom počasí vám Trnava ponúkne úžasné miesta

kaštieľ Dolná Krupá
2015-03-07 09:00:00

Hľadáte nejaký zaujímavý tip na víkend? Skúste sa teda vybrať do Trnavy. Slovenský Rím, ako ju s obľubou našinci prezývajú, je bohatý na rôzne inšpirácie, vďaka ktorým si môžete oddýchnuť v prírode, ale sa aj dostatočne nasýtiť z umeleckej a historickej stránky. viac »

TIP na víkend: Obzrite si vzdialené kúty sveta z domáceho prostredia

Preteky psích záprahov na
2015-03-05 12:20:35

Možno ešte kde tu spadne sneh, ale u nás dole na juhu už panuje ozajstná jarná nálada. Vidno prvé snežienky a zájsť do lesa je čoraz príjemnejšie. Naopak na severe je stále veľa príležitostí na lyžovanie. Výhľad na víkendové počasie tiež nie je na zahodenie, a preto by sme nemali premeškať príležitosť zájsť si do prírody. Podľa toho čo sme pre vás našli sa dá usúdiť, že možností bude dostatok. Pozrite si s nami prehľad udalostí na tento víkend. Kde sa zabavíte? viac »

TIP na víkend: Okúste Japonsko na medzinárodnom festivale komixov, fantasy a scifi

Bratislavský hrad a most
2015-02-26 12:00:46

Je už takmer na dosah ruky. Samozrejme v našej pravidelnej rubrike opäť hovoríme o víkende. Čase, ktorý môžeme venovať naplno sebe, alebo blízkym a nemusíme sa náhliť za prácou. Keďže nám počasie na tento víkend prináša aj dobré správy, mali by sme si už teraz naplánovať kam zájdeme. Príroda sa pomaličky začína preberať, hoci na horách je stále dosť snehu na dobrú lyžovačku. Nevynechajme však ani kultúrne podujatia, kde sa môžete stretnúť s priateľmi a dozvedieť sa niečo o našich tradíciách, prípadne sa dobre zabaviť. viac »


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa