TIP na víkend: V krásnom počasí sa vydajte na potulky mestom

2015-04-09 12:00:09 |   |    | 

Čo vravíte na tento kratší týždeň? A vôbec, oddýchli ste si počas sviatkov? Ak nie, tak na to budete mať tento víkend. Počasie sa konečne vyčasí a na celom území by mali byť doslova krásne. Vytiahnite bicykle, turistické topánky, korčule a iné pomôcky na športové aktivity, aby ste využili všetok čas. A keď vás to už nebude baviť, ešte stále budete mať množstvo možností ako sa zabaviť. Na Slovensku sa totiž aj tento víkend môžeme tešiť na bohatý program. Kultúra aj zážitky na nás čakajú, takže si stačí len vybrať.



 

Košice

 

Máte chuť sa dozvedieť trochu viac o Košiciach, vydajte sa so sprievodcami na prechádzku mestom a jeho pamiatkami. Tento víkend na Potulke spoznáte rokokový kaštieľ, kostol starší ako Dóm sv. Alžebety, mlyn, staré kino a iné. Potulky s rôznymi odborníkmi sa začnú vždy v Šaci na námestí a môžete si vybrať z viacerých termínov a rôznych jazykov.

Od dnes, štvrtka, do soboty sa v meste môžete tešiť na medzinárodný filmový festival Febiofest. Ide o prehliadku kvalitných filmov, ktoré sa bežne vo veľkých kinosálach nepremietajú. Tento rok sa Febiofest v Košiciach odohrá v priestoroch Bábkového divadla na Alžbetinej ulici a tešiť sa môžete na filmy ako Cesta ven, Mirage, Mami, Proti prírode, Fénix a Fair play. Navyše si návštevníci budú môcť pozrieť aj ocenené krátke filmy zo súťaže krajín Vyšehradskej štvorky. Premietania začnú vždy o 17:30 a lístok si treba vopred rezervovať na webových stránkach.

 

Nechajte sa inšpirovať na výlet:

TIP na výlet: Pri návšteve Betliara isto zájdite aj do troch jaskýň

Zájdite si na výlet k najväčšiemu podzemnému jazeru Európy. Máme to za rohom

TIP na víkend: V krásnom jarnom počasí vám Trnava ponúkne úžasné miesta

Víkendová pohoda: Užite si relax, dejiny a krásnu prírodu v Bardejove

 

Kežmarok

 

Febiofest sa po pár dňoch v Košiciach presunie do Kežmarku. V sobotu, nedeľu a v pondelok si filmoví nadšenci budú môcť pozrieť až 7 filmov. V kine Iskra sa tak potešia dokumentárnymi, hranými a aj animovanými premietaniami.

 

Trenčín

 

V meste sa tento víkend koná Medzinárodný veľtrh Záhradkách. Na výstavisku Expo Center sa až do soboty zoznámite s novými trendmi, zaujímavosťami v oblasti záhradníctva, a odborníci vám taktiež poradia s vašou záhradou. Navyše sa k tomuto veľtrhu pridajú aj tri ďalšie menšie. Včelár, PoľovníctvoZdravý životný štýl a spolu budú pre verejnosť otvorené denne od 9:00 do 18:00 a v sobotu do 16:00.

 

Nové mesto nad Váhom

 

V nedeľu sa v meste začne celoslovenská prehliadka neprofesionálnych divadelných súborov na Festivale Aničky Jurkovičovej. Ochotníci sa počas týchto dní zamerajú hlavne na ženy a ich postavenie v spoločnosti. Predvedú tak množstvo zaujímavých inscenácií, v ktorých vyzdvihnú ženu ako základný kameň spoločnosti.

Zaujali vás naše tipy na víkend? Pozrite si aktuálnu predpoveď počasia a naplánujte si svoje víkendové aktivity tak, aby vás počasie neprekvapilo.

 

Máte aj vy dobrý TIP? Napíšte nám ho do diskusie a staňte sa tak súčasťou Dromedára.

 

Zdroj/autor: TASR, SACR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
2.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa