TIP na víkend: Okúste Japonsko na medzinárodnom festivale komixov, fantasy a scifi

2015-02-26 12:00:46 |   |    | 

Je už takmer na dosah ruky. Samozrejme v našej pravidelnej rubrike opäť hovoríme o víkende. Čase, ktorý môžeme venovať naplno sebe, alebo blízkym a nemusíme sa náhliť za prácou. Keďže nám počasie na tento víkend prináša aj dobré správy, mali by sme si už teraz naplánovať kam zájdeme. Príroda sa pomaličky začína preberať, hoci na horách je stále dosť snehu na dobrú lyžovačku. Nevynechajme však ani kultúrne podujatia, kde sa môžete stretnúť s priateľmi a dozvedieť sa niečo o našich tradíciách, prípadne sa dobre zabaviť.



 

Bratislava

 

V meste sa tento víkend môžu fanúšikovia japonského anime a celkovo scififantasy tešiť na každoročné Medzinárodné festivaly AnimeSHOW a GAMEEXPO 2015. Tento rok presunuli do nových priestorov Ružinovského kultúrneho domu. Tu od piatku od 13:00 do nedele 17:00 zažijú množstvo zábavy. Kto príde, môže sa zapojiť do debát, zahrať si niektoré hry, pozrieť premietanie filmov, vyskúšať japonské hracie automaty a samozrejme sa zapojiť do každoročnej súťaže o najlepší kostým.

Zajtra, v piatok 27. februára, sa uskutoční ďalšia z prednášok z cyklu Výpravy do starovekého Egypta. V Červenom salóne Apponyiho paláca sa o 17:30 začne výprava do Údolia kráľov. Počas prednášky Tajomstvá Údolia kráľov sa návštevníci pozrú do slnkom zaliatych piesočných uličiek a tiež spolu poodhalia niektoré z dobre chránených tajomstiev, ktoré tu zanechali faraóni a ich ľud.

 

Chopok

 

Ak máte radi zimné športy a hlavne tie extrémne, zájdite tento víkend do lyžiarskeho strediská Jasná. V piatok sa totiž začne 13. ročník TOP preteku CGC Jasná Adrenalín. Ide o medzinárodnú súťaž vo freeride, na ktorej sa stretnú špičky z  Španielska, Švédska, Nórska, Nového Zélandu, Austrálie, Andorry, Argentíny, Francúzska, Fínska, Dánska, Holandska, Talianska, Ruska, Slovenska, Českej republiky, Nemecka, Švajčiarska a Rakúska. Pomerajú si sily a medzitým si návštevníci užijú zaujímavé športové výkony.

 

Žilina

 

Ešte v rámci podujatia k oslavám Medzinárodného dňa turistických sprievodcov, ktorý sa konal minulý víkend, si Žilina pripravila prehliadku secesným umením mesta. Poznávacia túra sa začne v nedeľu o 15:00 pred Resenfeldovým palácom, kam sa návštevníci aj pôjdu spolu so sprievodcom pozrieť. Na prehliadku sa treba vopred prihlásiť v Turistickej informačnej kancelárii mesta.

 

Poprad

 

Do mesta zajtra, teda v piatok 27. februára, zavítajú Donskí kozáci. V Dome kultúry sa rozoznejú hlasy sólistov Donského kozáckeho chóru, ktorí zaspievajú tradičné skladby o živote pri rieke Don. Veselé aj smutné budú vypovedať o povahe a duši ľudí z tohto kraja. Podujatie sa začne o 17:00.

 

Sládkovičovo

 

V piatok a v sobotu sa v Sládkovičove uskutoční tradičný Medzinárodný klobásový festival. Po celom meste budú rozvoniavať domáce zabíjačkové špeciality a samozrejmosťou bude aj súťaž, ktorá začne v sobotu o 10:00.

 

Malinová

 

Kto má rád hudbu, mal by sa zastaviť v obci Malinová. V nedeľu, 1. marca, sa tu uskutoční podujatie Súzvuky. V rámci neho vystúpia ako hlavní hostia spevácke skupiny karpatských Nemcov. O 15:00 sa tak Kultúrny dom rozozvučí duchom nemeckej menšiny, ktorá na Slovensku žije už od stredoveku.

 

Zdroj/autor: SACR, TASR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa