TIP na víkend: Vyberte sa na hrady a objavujte čaro veľkonočných sviatkov

2015-04-02 12:00:58 |   |    | 

Aj vás tento týždeň tak unavil? Zmena času a potom to počasie. Ešte že tu už máme sviatky a môžeme si poriadne oddýchnuť. Čo plánujete počas voľných dní robiť? Netreba zabudnúť na dušu, tradície ani rodinu, ale keď vám zostane trochu voľného času mohli by ste sa poobzerať po okolí čo sa dá robiť. Počasie nám priať nebude, takže bude najlepšie si nájsť príjemné aktivity v kruhu rodiny, prípadne na kultúrnych podujatiach. Budeme radi ak vám dobre poradíme a k Veľkej noci vám želáme prekrásne prežitie sviatkov.



 

Vysoké Tatry

 

Veľká noc príde aj do našich veľhôr a prinesie so sebou veľa zábavy. V sobotuNovom Smokovci otvoria veľkonočnú dedinku plnú tradičných remesiel, hudby a programu pre veľkých aj malých. Vrcholom bude snaha o prekonanie minuloročného rekordu v zdobení stromu veľkonočnými kraslicami. Komu sa už cnie za lyžami, ten si môže v 5. apríla zalyžovať na Štrbskom Plese. Ak si so sebou prinesie aj masku, lístok ho bude stáť len 1 euro. Od 4. do 6. apríla bude lyžovačku na svahoch Lomnického sedla spestrovať ľudová hudba, grilovačka aj veľkonočná atmosféra. Z pokojom sa zastavte v Tatranskom ľadovom dóme, pretože sa v ňom na Veľkonočnú nedeľu odohrajú tri zaujímavé koncerty.

 

Stará Ľubovňa

 

Počas sviatkov sa môžete zastaviť aj na Ľubovnianskom hrade. Otvorený bude stále okrem Veľkého piatku. V pondelok dôjde aj na správnu oblievačku, ktorú si návštevníci užijú v akomkoľvek počasí. Preto odporúčame dobre sa obliecť. K programu sa potom pridá ľudová hudba a prehliadka tradičných remesiel, ako pletenie korbáčikov, výroba syra a maľovanie kraslíc.

 

Bojnice

 

Na zámku sa počas tohto víkendu budete môcť pripojiť k špeciálne upraveným prehliadkam. Počas Veľkonočných prechádzok zámkom si interiér aj exteriér obzriete vo veľkonočnom šate. Naberiete tak inšpiráciu a z prekrásnej jarnej výzdoby načerpáte energiu. Prehliadky budú na Zelený štvrtok a Veľký piatok od 10:00 do 15:00 a na Bielu sobotu, Veľkonočnú nedeľu a Veľkonočný pondelok od 10:00 do 16:00.

V miestnom Múzeu praveku Slovenska sú tiež pripravení na veľkonočné sviatky. Pre deti si nachystali praveké tvorivé dielne, prehliadky areálu s neandertálcami a v sobotu a v nedeľu tu prebehnú nočné prehliadky so začiatkom o 20:30. Za svetla fakieľ a spolu s výkladom lektora sa dozviete, čo ste o praveku ešte nevedeli.

 

Betliar

 

Aj na tomto kaštieli sa môžete tešiť na veľkonočnú výzdobu. Pre najmenších si dokonca pripravili malé sladké prekvapenie.

 

Častá

 

Známy hrad Červený kameň privíta od 3. do 6. apríla návštevníkov v aktuálnej jarnej a veľkonočnej výzdobe. Počas Jarných slávností si obzriete prekrásny hrad, ale sa aj dozviete o známych, či neznámych ľudových tradíciách. Na nádvorí sa budú konať aj stredoveké veľkonočné trhy, ktoré isto dotvoria výnimočnú atmosféru.

 

Beckov

 

Ani tento hrad nezabudol a pripravil si pre návštevníkov niečo špeciálne.  Aj tu sa bude vítať jar a kto príde, ten si obzrie prehliadku tradičných remesiel, pletenie korbáčov, maľovanie kraslíc a iné. Pre deti je pripravené bábkové predstavenie, Divadielko Pod Hríbikom, a súťaže.

Zdroj/autor: SACR, TASR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
2.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa