Kam cez víkend

Splav Ipľa cez leto ovplyvnilo sucho, teraz si však vodáci prídu opäť na svoje

Splav Ipľa cez leto
2022-09-29 08:00:00

Tohtoročnú vodácku sezónu na rieke Ipeľ v regióne Novohrad ovplyvnilo najmä mimoriadne sucho. Prvé splavy v Kalonde v okrese Lučenec sa síce uskutočnili už začiatkom mája, koncom júna však už bola pre nedostatok vody rieka na prírodných úsekoch prakticky nesplavná. Pre TASR to uviedol Michal Dibala z projektu Splavuj Ipeľ. viac »

Naplánujte si leto na Slovensku: Pre juh sú typické termálne pramene i prírodné krásy

Tip na víkend: Navštívte
2021-05-03 12:00:00

Juh Slovenska zďaleka nemusí byť len nudná rovina. Patria k nemu termálne pramene a obľúbené termálne kúpaliská, ale tiež množstvo prírodných zaujímavostí. Na východ od Komárna sa krajina začína mierne vlniť, aby sa v okolí Štúrova premenila na hornatú. viac »

Okolo sveta za necelú hodinku: V Bratislave otvorili fantastické múzeum optických ilúzií

Múzeum optických ilúzií Tripalnd
2020-02-26 08:00:00

Optické ilúzie boli ešte pred pár rokmi výhradnou doménou maliarov či filmárov, dnes sa však približujú širokej verejnosti. Vo svete môžete navštíviť niekoľko múzeí, kde sa veľkí aj malí pohrajú s perspektívou, nedávno konečne jedno otvorili aj v Bratislave. Z vlastnej skúsenosti môžeme potvrdiť, že rozhodne stojí za návštevu. viac »

Obec Malachov je označovaná aj ako "živé striebro", má svojich osem divov

Obec Malachov
2020-02-11 12:00:01

Obci Malachov v Banskobystrickom okrese prináleží aj názov "živé striebro" medzi "medenou" Banskou Bystricou a "zlatou" Kremnicou. V stredoveku sa tam ťažila ortuťová ruda - rumelka a tamojšie bane boli známe v celej Európe. Dnes týmito miestami vedie banský náučný chodník. viac »

Skvelá iniciatíva: Obec na východe spustila atraktívny projekt pre turistov

V obci Oborín funguje
2020-02-04 08:00:00

Projekt vodnej zážitkovej cesty, ktorý pripravila obec Oborín v okrese Michalovce, má zvýšiť atraktivitu priľahlého regiónu pre turistov. V obci, katastrom ktorej pretekajú tri východoslovenské rieky, vybudovali zásluhou cezhraničného projektu náučný chodník a cyklochodník, v zrekonštruovanom vidieckom dome zriadili múzeum a zakúpili lode a bicykle. viac »

Severovýchod láka aj cez zimu: Top aktivity v Bardejove a okolí práve teraz

Severovýchod láka aj cez
2020-01-17 12:00:00

Severovýchod Slovenska je atraktívny pre cestovný ruch celoročne. Hlavná sezóna sa síce sústreďuje na leto, ale aj zima poskytuje dostatok možností na turistické vyžitie. Toto sú najväčšie lákadlá Bardejova a okolia v týchto mesiacoch. viac »

Staré Hory – známe pútnické miesto, raj pre lezcov a domov Vlčích dier

Staré Hory
2019-11-02 12:00:00

Staré Hory sú obec v Banskobystrickom okrese, ktorá je známa svojou baníckou, lesníckou, pútnickou i povstaleckou históriou. Leží na území národných parkov Veľká Fatra a Nízke Tatry, patria k nej osady Horný a Dolný Jelenec, Prašnica, Valentová, Rybô, Richtárová a Polkanová. Ako tvrdí starosta Marián Gajdoš, obec a okolie majú svoj genius loci, a to dlhé roky priťahuje ľudí na bývanie i aktívne trávenie voľného času v každom ročnom období. viac »

V Múzeu SNP otvorili unikátnu výstavu: Ľudia sa ocitnú aj v zákopoch s vojakmi

Otvorenie novej, digitálnej expozície
2019-08-29 08:00:00

Možnosť spoznať život počas Slovenského národného povstania (SNP) ponúka návštevníkom unikátna digitálna realizácia výstavy v Múzeu SNP v Banskej Bystrici, ktorú v utorok večer slávnostne otvorili pri príležitosti osláv 75. výročia SNP. Ako pre TASR uviedol generálny riaditeľ Múzea SNP Stanislav Mičev, prinášajú nový spôsob prezentácie historických udalostí, ktorý nie je bežný nielenže v múzeách na Slovensku, ale ani v Európe. viac »

Dolný Harmanec - vstupná brána do Veľkej Fatry s množstvom prírodných unikátov

Národná kultúrna pamiatka, vodný
2019-06-11 11:50:00

Dolný Harmanec v Banskobystrickom okrese je považovaný za vstupnú bránu do Veľkej Fatry. Má 247 obyvateľov a je poslednou obcou pod horským priechodom Šturec. Jej katastrom prechádza aj niekoľko z 22 tunelov na železničnej trati medzi Banskou Bystricou a Čremošným. Dôvodom, prečo ju turisti najmä počas leta vyhľadávajú, je slávna kvapľová Harmanecká jaskyňa, no ťahákom je aj Kráľova studňa. viac »

V sobotu si spravte čas na kultúru: Veľký prehľad programu Noci múzeí a galérií

Banská Bystrica
2019-05-17 12:00:00

Sobota 18. mája je Medzinárodným dňom múzeí a Slovensko sa pri tej príležitosti už po 15. raz zapojí do celoeurópskej aktivity pod záštitou Rady Európy - Noci múzeí a galérií. Mestá po celej krajine si pripravili mimoriadne zaujímavý program. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa