Kam cez víkend

Splav Ipľa cez leto ovplyvnilo sucho, teraz si však vodáci prídu opäť na svoje

2022-09-29 08:00:00 |

Tohtoročnú vodácku sezónu na rieke Ipeľ v regióne Novohrad ovplyvnilo najmä mimoriadne sucho. Prvé splavy v Kalonde v okrese Lučenec sa síce uskutočnili už začiatkom mája, koncom júna však už bola pre nedostatok vody rieka na prírodných úsekoch prakticky nesplavná. Pre TASR to uviedol Michal Dibala z projektu Splavuj Ipeľ.

Viac článkov

Zima v Tatrách: Upravených bežkárskych tratí pribúda

Tipy pre bežkárov: Toto
2018-02-27 12:00:00

Bežkárskych tratí pod Tatrami pribúda, najnovšie upravili 400-metrový okruh na kežmarskom futbalovom štadióne. Z tamojšieho mestského úradu informovali, že na rovnom povrchu upravenom pre klasickú i korčuliarsku techniku je možné bežkovať bezplatne do 17. hodiny, pre začiatočníkov je tu k dispozícii aj bezplatný tréning, na ktorý sa ale treba nahlásiť. viac »

Tip na víkend: To najlepšie z nádherných Kysúc

Jesenné lesy na Kysuciach
2018-01-05 12:00:00

Orava a Kysuce sú jedny z mála regiónov, ktoré si u nás dokázali zachovať pravú pôvodnú atmosféru. Veľkým lákadlom pre turistov je bývanie v malých chalupách, ktoré sú často situované na lazoch a ponúkajú dokonalé súkromie. Okrem toho si tam môžete užiť najmä nádhernú prírodu a vychádzky v nej. viac »

Tip na víkend: Navštívte Pezinok a jeho okolie

Pivný festival Pezinok pije
2017-11-24 12:00:00

Pezinok si väčšinu ľudí spája najmä s malokarpatskou vínnou cestou. Okrem dobrého vína však toho toto malebné mestečko pod Karpatami ponúka oveľa viac - historickú architektúru, tradičné remeslá aj prírodné krásy. Výhodou je aj jeho poloha, len na skok to budete mať do ďalších miest, ktoré vás jednoducho očaria. viac »

Hronsek sa pýši pamiatkou UNESCO aj vzácnym vodným hradom

Hronsek
2017-10-09 12:00:00

Ročne dedinu Hronsek v Banskobystrickom okrese navštívi okolo 11.000 turistov. Dôvodom je vzácny drevený artikulárny kostol zapísaný do zoznamu UNESCO, ktorý je pre turistov magnetom. Obec má však oveľa viac významných historických pamiatok a prírodných krás, o ktorých návštevníci z okolia, ale aj zo zahraničia často ani netušia. viac »

Tip na víkend: Rožňava patrí medzi naše najkrajšie okresy

Tip na víkend: Rožňava
2017-09-08 12:00:00

Slovensko ponúka veľa možností na zorganizovanie krátkych víkendových výletov. Každý okres prináša niečo iné, a tak môžete oddychovať v horskom prostredí, naberať nové sily v kúpeľoch, zabaviť sa vo väčších mestách alebo si pozrieť niektoré z unikátnych pamiatok. Rožňava patrí k našim turistickým skvostom. Nájdete tam viacero top pamiatok, na ktoré sa však niekedy neoprávnene zabúda. viac »

SMOPAJ – liptovské múzeum, z ktorého sa vám nebude chcieť odísť

SMOPAJ – liptovské múzeum,
2017-05-16 12:00:00

Na Slovensku máme len pár múzeí, ktoré by nám mohli vo svete závidieť. Držať krok s tými najlepšími nie je jednoduché, no Slovenskému múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva (SMOPAJ) v Liptovskom Mikuláši sa to nepochybne podarilo. Od minulého roka, keď zažili po dlhej rekonštrukcii očakávané otvorenie, ich navštívili už tisíce turistov. Interaktívne časti v spojení s nenúteným vzdelávaním a krásnym výhľadom ich dokonca často motivujú vrátiť sa späť. viac »

Tip na víkend: Banská Bystrica ponúka pamiatky i krásnu prírodu

Banská Bystrica
2017-05-05 12:00:00

Banská Bystrica leží v srdci Slovenska a bola by škoda nespoznať ju lepšie. Spoločne s nami si aspoň raz naplánujte návštevu jej najzaujímavejších dominánt, ktoré vás prevedú pútavou históriou, ale aj nádhernou prírodou tohto mesta. viac »

Tip na víkend: Spoznajte Topoľčany a okolie

Topoľčiansky hrad
2017-03-17 12:00:01

Dnešné potulky po Slovensku nás zavedú do Topoľčian. Región známy hlavne prírodnými krásami a niekoľkými vodnými plochami na plávanie, z ktorých najznámejšia je Duchonka, dokáže ponúknuť program aj počas chladnejších dní. Ideálny je tiež pre ľudí, ktorí obľubujú ľahkú turistiku. V okolí sa nachádza niekoľko zrúcanín, ku ktorým vedú jednoduché chodníčky vhodné aj pre ľudí so slabšou kondíciou. Z nich sa vám naskytne skvelý výhľad na celé okolie. viac »

Na vlastnej koži: 8 TOP miest, ktoré treba vidieť na Liptove a Orave

Tip na víkend: Užite
2017-01-25 00:01:00

Nové atrakcie, ale aj overená klasika. Orava a Liptov vám ponúkajú množstvo zaujímavostí a turisticky atraktívnych cieľov. Ak máte pred sebou len pár dní, nemôžete stihnúť všetko, čo vám tento úžasný región ponúka. I preto sa sem oplatí vždy vrátiť a pozrieť si stále iné miesta, ktoré sú niekedy dobre ukryté pred očami zvedavých turistov. Napríklad tak, ako sme to urobili my. viac »

Výstava v Lučenci ponúka 80 unikátnych stavieb sveta

Výstava v Lučenci ponúka
2017-01-22 12:54:31

Kto ešte nevidel egyptské pyramídy či Tádž Mahal, nemusí čakať na letnú dovolenku. viac »


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa