Tip na víkend: Veteráni na LiptOVE

2016-06-17 08:00:00 |   |    | 

Už devätnásty ročník Ružomberskej ruže veteránov pripravil ružomberský Automotoklub a mesto Ružomberok na sobotu 18. 6. 2016. Zhruba stovka veteránov bude vystavená v centre mesta. Následne sa z Ružomberka vozidlá prevezú po Liptove a predstavia sa všetkým zvedavcom na zhruba 110 kilometrovom okruhu. Najstarší veterán je automobil Dodge Turing z roku 1923 a pochádza z Českej republiky.



 

Jazdy veteránov patria k veľmi obľúbeným podujatiam. Jedna takáto čaká Liptov už najbližšiu sobotu. Môže za to Automotoklub Ružomberok a mesto Ružomberok, ktoré v rámci Dní mesta Ružomberok pripravili aj devätnásty ročník Ružomberskej ruže veteránov. „Výstavu veteránov si záujemcovia môžu pozrieť v centre mesta na pešej zóne od 9,00 do 10,00 hod. Príde k nám vyše stovky starých automobilov a motocyklov, takže sa bude na čo pozerať,“ povedal Martin Hromada z mestského úradu v Ružomberku.

Akcie takéhoto typu sa tešia záujmu najmä u rodín s deťmi, ale na svoje si prídu aj skôr narodení, najmä páni. „Prihlásené sú posádky zo Slovenska, ale máme aj účastníkov z Poľska a z Českej republiky. Najstaršie vozidlo bude automobil Dodge Turing z roku 1923 a najstarším motocyklom bude AJS 800 z roku 1926. Trať povedie zhruba 110 kilometrovým okruhom po Liptove a cieľom bude Hrabovská dolina,“ povedal Marián Sila predseda AMK Ružomberok.

Trasa veteránov štartuje päť minút po desiatej hodine v Ružomberku a postupne bude prechádzať cez Partizánsku Ľupču, kde bude tiež výstava vozidiel, do Liptovského Mikuláš a následne do Jasnej, kde účastníkov čaká obed. Po prestávke budú pokračovať späť do Liptovského Mikuláša a veteráni si spravia okruh okolo Liptovskej Mary a prejdú obcami Liptovský Trnovec, Liptovská Teplá, Lisková a Likavka.

Liptáci pozývajú už túto sobotu do Ružomberka a okolia každého, kto si chce vychutnať slávu zašlých čias a zažiť deň s chýrnymi značkami.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: dromedar.sk
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa