Letná ponuka programov v severnom Maďarsku

2011-07-25 10:00:00 |   |    | 

V lone malebných vrchov a údolí severného Maďarsku čakajú na vnímavých návštevníkov - záujemcov o folklór, dejiny, kultúru a oddych výnimočné letné programy. Pozrime sa na niektoré z nich bez nároku na úplnosť.



Folklórne podujatia:

V dňoch 8. a 9. júla sa uskutoční už 32. ročník Medzinárodného folklórneho festivalu Kaláka v Miskolci.

Koncom júla sa v Salgótarjáne bude konať už 16. ročník Medzinárodného novohradského folklórneho a gastronomického festivalu. Počas štvordňového festivalu sa bude môcť každý oboznámiť s výnimočnými novohradskými gastronomickými špecialitami a tradičnými tancami.

V srdci regiónu Matyóföld, Mezőkövesde, budú začiatkom augusta návštevníci v rámci Folklórneho festivalu Matyóföld mať príležitosť spoznať zvyky tohto osobitého etnika.
V Gyöngyösi sa v dňoch 8. – 14. augusta uskutoční XI. Medzinárodná prehliadka folklóru Gyöngy, na ktorej vystúpia folklórne súbory z mnohých európskych krajín. V Kazincbarcike sa koná od 3. do 7. augusta 16. Medzinárodný folklórny festival regiónu Sajóvölgye.

Hradné hry

Milovníci histórie môžu od 14. júla zažiť v meste Eger 10-dňovú historickú veselicu. Do Miskolcu sa od 13. augusta na dva dni vráti stredoveká atmosféra, na záujemcov o minulosť čaká prehliadka skvostných šiat a stredovekých jedál. V rozprávkovom skanzene zapísanom do zoznamu svetového kultúrneho dedičstva v Hollókő sa 20. augusta uskutočnia Hradné hry. V dňoch 11-15. júla sa v rámci Dní svetového kultúrneho dedičstva budete môcť pokochať v nádherných jaskyniach a v ich okolí.

Hudba

Milovníci hudby nemusia chodiť ďaleko za oddychom. Na mnohých miestach severného Maďarska sa budú konať rôzne koncerty a série koncertov.. Začiatkom augusta sa v Sárospataku uskutoční Zemplínsky festival a v rámci Festivalu pouličného divadla v Sátoraljaújhelyi budete mať príležitosť pozrieť si vystúpenia skvelých aktérov. Od 14. júla čaká na milovníkov muzikálu dvojdňový Maratón muzikálu Mátra. V Tokaji usporiadajú v dňoch 13-17. sériu koncertov iného charakteru. V rámci Festivalu Hegyalja /Podhorie/ tam bude hrať prím pop a rock. Neopakovateľný zážitok zo skvelého buketu tokajských vín umocnia skupiny ako napríklad Slayer, Scooter, Guano Apes alebo Kosheen.

Aktívny oddych

Na východnom úpätí Matry sa pripravujú dve vskutku špeciálne podujatia. V dňoch 26-31. júla sa v Siroku uskutoční trinásty ročník Medzinárodného motocyklistického týždňa. Od malých motoriek až po robustné vyblýskané stroje si tu prídu na svoje milovníci širokého spektra značiek dvojkolesových tátošov. Koncom augusta sa oplatí zavítať do Mátraderecske, kde sa uskutoční nemenej osobité podujatie - Palócsky vankúšový festival.

Necelých 30 kilometrov od Egeru sa nachádza Szilvásvárad, kde sa počas leta uskutoční Festival pstruhov a vín, ako aj jazdecký festival lipicanských koní.

Uvedené programy verne odzrkadľujú pestrosť severomaďarského regiónu. Okrem kultúrnych podujatí čakajú návštevníkov počas celého roka regionálne wellness centrá a kúpele, svetoznáme vinárstva a fantastické hrady, historické mestá.

Akciové ponuky ubytovania v našom regióne nájdete na  webovej stránke www.nordtour.hu

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa