Ostrov Santa Catalina, najromantickejší ostrov Spojených štátov

2012-09-21 16:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Ostrov Santa Catalina, známy aj ako Catalina, sa nachádza na pobreží Spojených štátov v Kalifornii. Je považovaný za jeden z najromantickejších ostrovov, ktorý ľudia navštevujú, aby si tu napríklad zorganizovali svadbu.



Ostrov objavil moreplavec Sabastian Viscaino v roku 1602. Na ostrov priplával v noci počas sviatku svätej Kataríny, a tak podľa nej získal ostrov svoje meno.

Už začiatkom 19. storočia z ostrova vymizli všetci domorodí obyvatelia a zostali tu len prisťahovalci a pašeráci. V roku 1887 kúpil ostrov George Shatto a začal tu rozvíjať turistický ruch.

Ostrov Santa Catalina je 33,8 kilometrov dlhý a 13 kilometrov široký a od pobrežia je vzdialený len 32 kilometrov. Je husto pokrytý zeleňou a nachádzajú sa tu rôzne chránené druhy zvierat a rastlín. V roku 1924 priviezli filmoví tvorcovia na ostrov 14 bizónov a ich potomkovia tu žijú dodnes.

88 percent celého ostrova je dnes chráneným územím, ktoré darovala rodina Wrigleyovcov obyvateľom, aby sa zachovali všetky krásy, ktoré ostrov ponúka. Počas zlatej éry ostrova sa tu nakrúcalo mnoho filmov a navštívili ho osobnosti ako Charlie Chaplin a Judy Garlandová.

Turisti môžu na ostrove navštíviť najväčšie mesto Avalon, ktoré pripomína dávnu filmovú slávu, alebo vyraziť do prírody, ktorá ponúka pokoj a odpočinok.

 

Zdroj/autor: catalinavacations.com, catalinachamber.com, Silvia Sekáčová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa