Santa Monica - raj nielen amerických dovolenkárov

2012-09-23 14:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Santa Monica sa rovná letný raj. Santa Monica sa nachádza v štáte Kalifornia v Spojených štátoch a rokmi sa prepojila s mestom Los Angeles. Je obľúbenou turistickou destináciou, ktorá ponúka letnú dovolenku, akú si každý predstavuje.



Prvý, kto zakotvil v tejto oblasti, bol Juan Rodriquez Cabrillo. Mesto postupne obývali bohatí ľudia, ktorí tu trávili zimy.

Santa Monica je preslávená teplým podnebím a dokonalými plážami. Nájdete tu 5,6 kilometra dokonale udržiavaných pláží. Aj podnebie prispieva k obľúbenosti tohto miesta. Do roka je tu približne 340 slnečných dní, ktoré schladzuje len ľahký oceánsky vetrík.

Kto zatúži spoznať kalifornské pláže, isto zamieri sem. Tí, čo chcú ochutnať trochu vzrušenia, musia navštíviť mestské mólo. Postavené bolo v roku 1909 a nachádza sa tu zábavný park Pacific Park, promenáda a akvárium.

V Pacific Parku nájdete jedinečné atrakcie ako 5 poschodovú horskú dráhu, minigolf, ktorý je postavený nad vodou, alebo Pacific Wheel, ruské koleso, ktoré je ako jediné zásobované elektrinou vyrobenou zo solárnych panelov. V meste nemôžete minúť ani Medzinárodný šachový park, farmársky trh alebo Muscle Beach, pláž, na ktorej sa nachádzajú prístroje na posilňovanie.

 

Zdroj/autor: santamonica.com, smgov.net, Silvia Sekáčová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa