Vráťte sa do socializmu v Múzeum NDR.

2012-05-01 22:00:00 |   |    | 

NEMECKO- Múzeum NDR, po nemecky DDR Museum- Deutsche Demokratische Republik Museum, sa nachádza v centre Berlína, v Nemecku. Zaoberá sa zobrazením života v bývalom Východnom Nemecku. Pre moderné vybavenie a zaujímavé spracovanie témy bolo nominované na Európske múzeum roku 2008.



Prvotná myšlienka na vytvorenie múzea, ktoré by ukazovalo každodenný život bežných ľudí prišla v roku 2004 a o rok neskôr tu už stálo. Financované je čisto zo súkromných zdrojov a vstupného a tak sa mu dobre darí, keďže už rok po otvorení sa stalo najnavštevovanejším v Berlíne.

Hlavným mottom tohto múzea je história, ktorú môžete cítiť a môžete sa jej dotknúť. Prvá časť múzea pozostáva zo zmenšeniny domu, kde je väčšina exponátov ukrytá v zásuvkách a skriniach. A tak sa návštevníci, čo chcú vidieť skutočne všetko musia prehrabať najtemnejšími kútmi. Druhá časť múzea, ktorá bola pristavaná v roku 2010, sa zaoberá politikou, ekonómiou, vládnucim systémom alebo aj Ministerstvom štátnej bezpečnosti.

Obľubu medzi turistami si získalo aj množstvom interaktívnych prostriedkov. Návštevníci si môžu sadnúť do kresla a pozerať „živé“ vysielanie správ a futbalu, posedieť si v kine, zajazdiť si v Trabante alebo si zatancovať. Všetkého sa môžete dotknúť a vyskúšať.

Zdroj/ autor: ddr-museum.de, visitberlin.de, berlin.de, Silvia Sekáčová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa