Temperamentná španielska Valencia

2013-02-11 11:30:00 |   |    | 

ŠPANIELSKO - Z tieňa svojich veľkých sestier, Barcelony a Madridu, predstavujeme tretie najväčšie mesto Španielska, ktoré vám jednoznačne má čo ponúknuť. Pôsobivý koktejl architektúry a umenia, živé ulice, nočný život a krásne mestské pláže. Naviac, príjemná atmosféra a pomerne málo turistov. Stále odolávate?



Historické centrum Valencie pripomína zaujímavý labyrint a je ako stvorené pre romantické večerné prechádzky. Starobylá štvrť odhaľuje románske, gotické a renesančné dedičstvo UNESCO, vrátane ikonickej budovy La Lonja zo 16. storočia.

Navštíviť sa oplatí aj najdôležitejšiu turistickú atrakciu, moderné Mesto umenia a vedy. Tvorí ho komplex niekoľkých budov, medzi ktorými nájdete napríklad planetárium, oceánografické múzeum či operu. Svoje miesto tu zastáva aj jedno z najväčších svetových akvárií s podvodnou reštauráciou.

Najmä počas letných večerov je príjemné osviežiť sa nápojom horchata (pripraveným z tigrých orechov, s cukrom a ľadovou drťou). Byť vo Valencii a neochutnať Paellu? Práve v tomto meste má tradičný španielsky pokrm svoje korene a Valencia je súčasne aj synonymom pre „ryžové centrum“ krajiny.

Temperamentné Španielsko sa v podvedomí väčšiny turistov spája s nádhernými plážami. Horúce letné víkendy trávené na pobreží tu patria medzi obľúbené miestne aktivity. Nájdete tu niektoré z najkrajších pláží v Stredomorí a v kombinácii s celoročne príjemnou klímou je to dokonalé miesto pre spomalenie a naladenie sa na oddychovú vlnu. Medzi top pláže patrí napríklad Malvarrosa, Las Arenas alebo Patagonia.

Ak sa do Valencie vyberiete koncom júna, určite si nenechajte ujsť Festival San Juan, ktorý sa koná v deň letného slnovratu a sprevádzajú ho honosné oslavy vrátane ohňostrojov, pouličných párty a  horiacich plameňov zapálených priamo na pláži.

 

Zdroj/autor: lonelyplanet.com, Andrea Boldišová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa