Korfu: dovolenka pre každého

2013-03-30 10:00:00 |   |    | 

GRÉCKO - Pripravte sa na delikátne jedlo, skvelé vína, tradičné grécke taverny a kúpanie sa v horúcich slnečných lúčoch. Toto vám ponúka 217 kilometrov dlhé pobrežie a rovnako fascinujúce vnútrozemie. Korfu vám dokáže, že si zaslúži hneď niekoľko superlatívov.



Vedeli ste, že Korfu je druhý najväčší a súčasne najzelenší ostrov Grécka? Aj vďaka zimným a jarným prívalovým dažďom tu nájdete viac ako tri milióny stále zelených olivovníkov a inú rozmanitú flóru. Východné pobrežie tvoria skalnaté zátoky a rybárske dediny, sever a juh zase zaplavujú komerčné pláže a prímorské turistické oblasti.

Tento neuveriteľne pestrý ostrov ponúka niečo pre každého. Dôkazom je aj počet návštevníkov, ktorí sa sem každoročne radi vracajú. Či už si chcete len tak leňošiť pri bazéne, túlať sa po okolí a objavovať nové miesta alebo si vychutnávať lahodné delikatesy v miestnej taverne, Korfu si užijete plnými dúškami.

Turistický cestovný ruch tu funguje od Veľkej noci do konca októbra, ale mnoho hotelových rezortov je v prevádzke iba počas hlavnej sezóny, od mája do septembra. More je vtedy najteplejšie a služby fungujú dokonale, ale pláže a hotely sú maximálne preplnené.

Čo sa oplatí vidieť? Ak vás nebaví plážová dovolenka a radi bádate, navštívte napríklad mesto Kerkyra. Hovorí sa, že z neho cítiť atmosféru talianskych Benátok s nádychom Francúzska. Najvyšším vrchom ostrova je Pantokrator, ktorý sa nachádza vo výške asi 1 000 metrov. Ak sa odhodláte na výstup, po ceste sa určite zastavte v jednej z malebných horských dediniek. Zaujíma vás história? Pozrite si známy palác Achilleion. Táto majestátna budova v gréckom štýle s výhľadom na more patrí medzi jednu z top atrakcií.

 

Zdroj/autor: telegraph.co.uk, Andrea Boldišová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa