Slnečný štát Florida

2013-09-03 11:05:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Názov Florida v španielčine znamená kvetinový. Štát totiž objavili španielski námorníci v čase veľkonočných sviatkov, ktoré sa v ich jazyku označujú ako „Pascua Florida“. Jeho najznámejším mestom je bezpochyby Miami.



Už celé storočie je Florida atraktívnou dovolenkovou oblasťou pre majetnejších v zime. Nie nadarmo nosí aj prívlastok „Slnečný štát“. Je jedným z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich štátov v USA, obyvateľstvo sa sem sťahuje najmä kvôli veľkému dopytu po práci, relatívne nízkym nákladom na bývanie a príjemnému počasiu. Hlavným mestom Floridy je Tallahassee.

Hlavnou atrakciou tohto štátu sú rozhodne pláže. Florida však má čo ponúknuť všetkým typom cestujúcich: nechýbajú vodné a zábavné parky ako Disney World, Universal Studios, Busch Gardens a SeaWorld. Na juhu štátu sa nachádza známy Národný park Everglades plný mokradí, v ktorých žijú aligátory a populárnou zábavou je prevážanie sa na člnoch poháňaných vrtuľou, takzvaných airboats.

Florida má jedny z najlepších rybárskych podujatí na svete a taktiež bohaté možnosti pre potápačov so svojimi koralovými útesmi. Na svoje si prídu aj milovníci surfingu. Na Floride v Space Shuttle Launch ako na jedinom mieste na svete môžete vidieť štartovať kozmickú raketu v priamom prenose.

Pre Floridu sú typické hurikány, ich sezóna trvá od mája do novembra. Keďže letné teploty sa väčšinou pohybujú nad tridsať stupňov Celzia, sprevádzajú ich takmer každodenné búrky s bleskami, údajne ide o v poradí druhú oblasť na svete s výskytom bleskov.

 

Zdroj/autor: wikipedia, Eva Kopaničáková, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa