Najnavštevovanejšia atrakcia leta 2006

2006-08-21 12:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Kúpalisko Vodný svet vo Svidníku sa stalo počas tohto leta najnavštevovanejšou atrakciou v podduklianskom regióne.



Jeho tri bazény pod holým nebom a jeden pod strechou, všetky s vyhrievanou vodou, navštevujú denne stovky kúpaniachtivých ľudí z Prešova, Bardejova, Košíc, Humenného a značnú časť klientely tvoria turisti z neďalekého Poľska.

Kúpalisko, ktoré je majetkom mesta Svidník, dostala do správy na desať rokov prešovská firma KM Systém, s. r. o. Jej zástupca na kúpalisku Slavomír Bednár informoval, že počas tohto roku sa zrodil aj návštevnícky rekord za šesť rokov prevádzky novým správcom.

V nedeľu 23. júla sem prišlo okolo 2900 ľudí. A aj dnes (18.8.) bolo na poludnie v areáli, ktorý je otvorený sedem dní v týždni, asi 500 návštevníkov, pritom počasie nebolo veľmi ideálne na kúpanie sa pod holým nebom. Asi tretinu z nich tvorili Poliaci.

Podľa Bednára je rastúci záujem o Vodný svet vo Svidníku aj výsledkom investícií do reklamy. Niekoľko bilboardov s pozvánkou na kúpalisko je pri cestách okolo Prešova, Košíc a Humenného.

Krytý bazén funguje od 15. júla a v priebehu ďalších mesiacov by mala k nemu pribudnúť sauna so soláriom. Voda je vyhrievaná na teplotu 30 až 32 stupňov Celzia plynom, v otvorených bazénoch pri ohreve vody používa firma vlastné slnečné konektory.

Teplota vody vystúpi na asi 24 stupňov Celzia. Kvalita vody je dobrá, čo na základe výsledkov viacerých kontrol konštatovali hygienici Regionálneho úradu verejného zdravotníctva vo Svidníku.

Tohoročná sezóna potrvá na kúpalisku do 3. septembra, obligátne sa začína v polovici júna. Vodný svet vo Svidníku bol dnes aj dejiskom šiesteho ročníka športovo-spoločenskej akcie Spájame aj športom, ktorú tradične chystá Občianske združenie Chránime kraj pod Duklou.

Zdroj/autor. tasr


 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa