Horský hotel Popradské pleso

2022-03-01 10:00:00 |   |    | 

Horský hotel Popradské pleso



 

Lokalita

Horský hotel, Chata Popradské pleso leží v Mengusovskej doline vo výške 1494 m n. m.

 

História

V Mengusovskej doline priamo na brehu Popradského plesa vyrástla už v roku 1879 Majláthova chata, ktorá však o rok vyhorela. Na jej mieste postavili rovnako veľkú novú chatu s tým istým názvom, ktorá však opäť podľahla ničivému ohňu. Napriek tomu už roku 1892 dali do prevádzky tretiu chatu, ktorá okrem ubytovania ponúkala aj teplú stravu.

Už o päť rokov neskôr kúpilo východnú časť Mengusovskej doliny s Popradským plesom a chatou pruské knieža Kristián Kraft Hohenlohe, ktorý ako vášnivý poľovník nemal pre turistiku pochopenie a chatu dal zbúrať. Pod tlakom verejnej mienky však v roku 1899 nechal vybudovať novú kamennú ubytovňu, ktorá niesla po 2. svetovej vojne meno partizánskeho kapitána Štefana Morávku.

Pôvodná chata doslúžila roku 1961, keď sa pod hrubou vrstvou snehu zborila strecha. Už vtedy však neďaleko nej stál nový objekt – horský hotel s kapacitou 110 lôžok a priestrannou reštauráciou, ktorú do prevádzky odovzdali na Vianoce v tom istom roku. Dnes sa prezentuje ako Horský hotel, Chata Popradské pleso, pretože v zariadení je 36 izieb rôzneho typu, od turistických po superior.


Súčasnosť

Kontakty: +421 908 761 403; recepcia@popradskepleso.sk; www.popradskepleso.sk

Služby: Horský hotel disponuje kapacitou 128 lôžok v šiestich typoch izieb. Najlacnejšie turistické ubytovanie so sociálnym zariadením na chodbe a vybavenou kuchynkou stojí od 15 eur na noc. Okrem ubytovania je k dispozícii reštaurácia, slovenská izba, fínska sauna, wellness kaďa, recepcia s predajom a požičovňou horolezeckých potrieb, predajom suvenírov, zmenáreň, lyžiareň, sušiareň, terasa, biliard.

Prístup so psom: Za poplatok je možné aj ubytovanie so psom.

 

Video

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa