5 dôvodov, prečo stráviť dovolenku na Slovensku

2018-08-23 12:00:00 |   |    | 

Malebné hory, termálne pramene, národné parky, kultúrne a prírodné dedičstvo UNESCO – v našej krajine je množstvo lokalít, v ktorých môžete atraktívne stráviť voľný čas a zažiť tak perfektnú dovolenku na Slovensku.



 

Chystáte sa na neskorú letnú dovolenku? Ak sa vám nechce dlho plánovať, cestovať niekoľko hodín autom alebo lietadlom, nemáte dostatok financií na zahraničný pobyt pri mori, zostaňte na Slovensku.

Občas síce máme tendenciu pozerať sa na našu vlasť skepticky, avšak je tu množstvo miest, ktoré nám cudzinci závidia. Napríklad, nezávislý britský magazín The Guardian nedávno zaradil naše hlavné mesto - Bratislavu - medzi jedno zo štyridsiatich najzaujímavejších miest pre rok 2018.

Skúste sa pozrieť aj vy na mapu Slovenskej republiky objektívne a porozmýšľajte, či tento rok nevymeníte chorvátske more za krásy našej krajiny. Máme pre vás hneď päť dôvodov, prečo by ste mali stráviť dovolenku na Slovensku.

 

1. Zorganizujete si ju sami

Dovolenka v rodnej krajine vám umožňuje naplánovať si ju presne podľa vašich predstáv. Navyše, na svoje si prídu aj ľudia, ktorí nehovoria cudzími jazykmi. Vďaka najrôznejším rezervačným portálom, ako je Booking.com, Airbnb alebo Megaubytovanie.sk, nájdete presne také ubytovanie po akom túžite a v cenovej relácii, ktorá vám vyhovuje. Chcete wellness hotel alebo chatu na samote? Vyberie si určite každý.

Ak je pre vás dôležitá kvalita služieb v okolí, vďaka moderným technológiám máte možnosť podrobne preskúmať každú lokalitu. Pomôžu vám s tým rôzne aplikácie, ako cestovateľský portál TripAdvisor alebo Google Maps. Prostredníctvom týchto platforiem získate nezávislé hodnotenia rôznych podnikov, služieb a atrakcií od samotných návštevníkov. Zistíte, čo sa oplatí vidieť, kde sa dobre najesť či na čo si dať pozor.

 

2. Termálne pramene nahradí pobyt pri mori

Možno sa vám to zdá ako samozrejmosť, no Slovensko je zemou s obrovskou zásobou termálnych prameňov. Na Slovensku je zaregistrovaných 123 termálnych prameňov a väčšina z nich je využívaná kúpeľmi, kúpaliskami, aquaparkami alebo wellness hotelmi.

Práve pobyt vo wellness hoteli obľubujú Slováci čím ďalej tým viac vďaka komplexným službám, kvalitnej vode a ľahkej dostupnosti. To potvrdzuje aj Martin Slivka, obchodný a marketingový riaditeľ rodinného Wellness Hotela Patince. “Za minulú sezónu k nám zavítalo 14 000 návštevníkov, 85 % z nich bolo domácich. Všímame si, že Slováci oceňujú predovšetkým termálnu vodu z prameňa Hevíz, slnečné počasie, ľahkú dostupnosť z veľkých miest a atraktívne okolie, ktoré ponúka široké spektrum výletov.

 

3. Čaká na vás deväť národných parkov

V porovnaní s inými európskymi štátmi sme síce malou krajinou, avšak máme obrovské prírodné bohatstvo. Vedeli ste napríklad, že na našom území sa nachádza deväť národných parkov? Pritom susedná Česká republika má len štyri a Rakúsko šesť. Dokonca patríme k jednej z najviac zalesnených krajín v Európe.

Ak vás neláka pobyt pri mori, máte teda z čoho vyberať. Napríklad, jedinečná osada Podbanské ponúka ubytovanie v najrôznejších chatkách priamo v lese v bezprostrednej blízkosti Tatranského národného parku.

 

4. Objavíte historické skvosty svetového formátu

Láka vás okrem malebnej prírody aj kultúra? Na Slovensku sa nachádza hneď päť kultúrnych pamiatok zapísaných do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Bardejov, historické centrum Banskej Štiavnice a technické pamiatky v jej okolí, Levoča spoločne so Spišským hradom a jeho podhradním, zachovalá dedinka Vlkolínec a drevené kostolíky v karpatskej oblasti určite stoja za návštevu. Vďaka nim pochopíte, že Slováci majú byť na čo pyšní.

 

5. Spoznáte výnimočný podzemný svet

Okrem kultúrnych pamiatok sa u nás nachádzajú aj dve položky zapísané do zoznamu prírodného svetového dedičstva UNESCO. Tou prvou sú Karpatské bukové pralesy a druhou bohaté jaskyne Slovenského krasu. Ide o šesť z pätnástich sprístupnených jaskýň na našom území. Ak ste ešte nenavštívili Dobšinskú ľadovú jaskyňu, Domicu, Gombaseckú jaskyňu, Jasovskú jaskyňu, Krásnohorskú alebo Ochtinskú aragonitovú jaskyňu, máte čo doháňať.

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: PR článok

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa