RegioJet zahájil predaj lístkov: Vieme, koľko vás bude stáť cesta do Chorvátska

2021-02-19 12:00:00 |   |    | 

RegioJet odštartoval predaj cestovných lístkov na vlaky do Chorvátska. Vlaky pôjdu do Rijeky a po novom aj do Splitu a Záhrebu. Nadväzné autobusy napoja celé jadranské pobrežie



 

Najväčší stredoeurópsky súkromný osobný železničný dopravca RegioJet spustil predaj lístkov na vlakové spoje z Bratislavy do chorvátskej Rijeky, Splitu a Záhrebu - a to vrátane nadväzujúcich autobusov do desiatok destinácií na celom chorvátskom pobreží.

Za jednosmerný cestovný lístok zaplatí cestujúci na trase do Rijeky cenu od 22,90 EUR vo vozni so sedačkami a cenu od 30,90 EUR za lístok v spacom vozni. Na trase do Splitu ceny začínajú na 34,90 EUR za sedačku a na 41,90 EUR za cestu v spacom vozni.

V cene lístka je zahrnutá rezervácia miesta a všetok palubný servis, ktorý cestujúci dostanú počas cesty - vrátane občerstvenia (balenej vody Rajec, značkovej kávy Illy a drobných raňajok) a zábavy (pripojenie k internetu alebo zábavnému portálu).

V ponuke sú okrem miest na sedačkách vo vozňoch Astra (veľkopriestorové vozne s obrazovkami v sedačkách) tiež kupé v spacích vozňoch, kde je možné rezervovať samostatné miesto v kupé, alebo vyberať napríklad z tichého kupé, prípadne zarezervovať celé kupé pre uzavretú skupinu.

Lístok je možné si zarezervovať priamo aj do ďalších miest na chorvátskom pobreží - nadväzujúce autobusové spoje potom zo staníc Rijeka, Split a Gračac obslúžia všetky významné dovolenkové destinácie na chorvátskom pobreží Jadranu. Novinkou budú nadväzné autobusové spoje do letovísk Kotor v Čiernej Hore a Neum v Bosne a Hercegovine.

 

V júni a septembri pôjdu spoje 3x týždenne, v júli a auguste denne

Vlakové spoje budú mať podobný cestovný poriadok ako v minulom roku - s odchodom večer z Bratislavy. Do Rijeky prídu na druhý deň v skorých dopoludňajších hodinách; do Splitu potom bude príchod skoro popoludní. V opačnom smere budú odchádzať popoludní zo Splitu a večer z Rijeky s príjazdom ráno druhý deň do Bratislavy, Brna a Prahy.

V júni a v septembri budú vlakové spoje jazdiť 3x týždňa s odchodmi z Bratislavy v piatok, v nedeľu a v utorok a z Chorvátska v sobotu, pondelok a stredu. V júli a auguste budú spoje jazdiť v každom smere denne. Vlaková súprava bude zostavená z lôžkových vozňov a tiež z vozňov so sedačkami. Vďaka novej trase ponúkne RegioJet cez leto tiež úplne nové priame spojenie vlakom do Záhrebu.

Vlaky RegioJet vyšli do Chorvátska prvýkrát v minulom roku. Celkom v oboch smeroch prepravili viac ako 60 tisíc cestujúcich a ich prevádzka sa stala symbolom minuloročnej letnej dovolenkovej sezóny. Priemerná obsadenosť spojov bola 90%.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: RegioJet
Zdroj: RegioJet

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa