Posledné prázdninové tábory pre deti na Slovensku

2014-08-14 13:00:25 |   |    | 

Letné prázdniny sa už pomaly končia a vy ste už vyčerpali všetky nápady kam ich poslať? Posledné dni nemôžu sedieť doma a nudiť sa. Treba ísť do prírody a využiť posledné chvíle leta na získanie skvelých zážitkov a najlepších kamarátov. Pozrite si teda ponuky, ktoré koncom leta CK ešte ponúkajú.



 

Západné Slovensko

 

Na západe Slovenska sme vybrali denné tábory, ktoré deti naučia niečo nové. V hlavnom meste sa v krásnej lokalite Sadu Janka Kráľa koná anglický camp s dennou dochádzkou. Deti sa tu môžu zdokonaliť v „speakovaní“ a pritom zažijú množstvo zábavy napríklad  pri tanečných lekciách. Ďalším pomerne zaujímavým i užitočným môže byť denný graficko – fotografický tábor. Určený je pre tých, ktorí majú blízko k fotografií. Vašich potomkov tu naučia nielen čo-to o fotografickej technike, ale dodajú im aj cenné informácie o postreprodukcii, grafických cvičeniach, tvorbe reklám či plagátov. Ak túžite po tom, aby Vaše zlatíčka konečne strávili čas aj vonku, nájdete v ponuke cestovných kancelárií rôzne denné, alebo týždenné tábory v prírode. Niektoré objavujú krásy Dunaja, iné nádheru západoslovenskej prírody.

 

Stredné Slovensko

 

Letné tábory na strednom Slovensku sú viac zamerané na spoznávanie krajiny a okolia, pretože príroda tohto regiónu je na to priam stvorená. Deti tu v čistom prostredí spoznávajú množstvo atrakcií. Medzi miesta, kde sa dá „táborovať“ patrí Oravská priehrada, Duchonka, Čertov, Bešeňová, Veľká Fatra, Kremnické vrchy a mnohé iné. Mnohé z nich pripravujú fakultatívne výlety k významným pamiatkam. Takže zážitky z týchto chvíľ môžu Vaše ratolesti využiť na hodinách geografie či dejepisu. Samozrejme, že každý tábor má svoj názov a hlavnú myšlienku. Niektoré z nich sa zaoberajú športom, napríklad tenisom a futbalom, iné starostlivosťou o domáce zvieratká na farme, či tréningovým cvičením pre malých a mladých vojakov, ale i modelingovo-tanečným aktivitám.

 

Východné Slovensko

 

Východné Slovensko má tiež pomerne pestrú ponuku letných táborov. Väčšina z nich sa tiež koná v čistej a nedotknutej prírode, ako je napríklad Slovenský raj, okolie Prešova či Starej Ľubovne. Tu nájdu malí bádatelia množstvo adrenalínových zážitkov, ktoré im „dobijú baterky“ na školský rok. Vyšantiť sa môžu napríklad na koníkoch, elektrických skútroch či motorových štvorkolkách. Prípadne sa môžu priučiť výrobe suvenírov či vykresaniu pravého táborového ohňa.

 

Kde to ešte stihnete

 

Preto nepremeškajte ponuku posledných turnusov, ktoré deti vezmú na záver prázdnin do čarovných svetov, naučia ich niečo nové, alebo im ukážu silu priateľstva. Dromedár pre vás našiel niekoľko stránok, na ktorých ešte zastihnete posledné voľné miesta.

 

CK SLNIEČKO - detskerekreacie.sk

Katalóg celoslovenských táborov - tabory.sk

Kam s deťmi - kamsdetmi.sk

Jazyková škola Berlitz – berlitz.sk

 

Do konca prázdnin zostávajú už len posledné dni a preto, ak ste ešte nenašli správne miesto pre vaše dieťa, rýchlo si obzrite ponuku a vyšlite ho na letné dobrodružstvo.

Zdroj/ autor: kamsdetmi.sk, tabory.sk, Mária Janková

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa