SCHENGEN Cezhraničné chodníky

2007-12-20 10:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Vstupom Slovenska do schengenského priestoru bude možné prekračovať hranice s Poľskom aj v Západných Tatrách. Ale až po skončení sezónnej uzávery turistických chodníkov.



 

Vstup Slovenska do schengenského priestoru bude znamenať aj uvoľnenie režimu na turistických chodníkoch v Tatranskom národnom parku. Po vstupe do Schengenu sa turisti budú môcť naďalej pohybovať len po značkovaných chodníkoch. Budú však môcť slobodne prekračovať hranice v miestach, kde sa stretávajú značkované turistické chodníky z poľskej a slovenskej strany Tatier.

Doteraz môžu turisti prekračovať slovensko-poľské hranice v TANAP-e len na vrchole Rysov. Po vstupe do Schengenu bude možné prechádzať hranice aj v Západných Tatrách na Kasprovom vrchu, v Tomanovskom, Bystrom a Gáborovom sedle, na Končistej, Hrubom vrchu, Volovci, Rakoni a Lúčnej.

„Na Slovensku je nutné dodržiavať platné sezónne uzávery značkovaných turistických chodníkov,“ povedal hovorca Štátnych lesov TANAP-u­ Marián Šturcel, hranice v Tatrách tak definitívne padnú až skončením sezónnej uzávery turistických chodníkov 15. júna 2008.

Zdroj/autor: tanap,wnsita,drom

Foto: hiking

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa