CESTOVATEĽKA Vlasy

2010-07-29 13:30:00 |   |    | 

Chystáte sa na cestu okolo sveta? Aj keby trvala len 80 dní, určite sa budete trápiť kvôli vlasom, či konkrétne účesu. Dlhý alebo krátky? A vôbec, kde sa v africkej buši asi nachádza kaderník....?



 

 

 

 

 

 

Rozlúčte sa s vaším kaderníkom

A nech vám popri lúčení urobí deň – dva pred cestou aj malý zástrih. O vaše končeky bude tak postarané minimálne na niekoľko týždňov. Ak sa chystáte do tropických krajín, vážne zvážte možnosť hoci aj radikálneho skrátenia vlasov, pri miestnych teplotách vám bude horúco aj s vlasmi zviazanými do konského chvosta. Aké atribúty by mal spĺňať cestovateľský zostrih?

 

Jednoduchosť a flexibilita

No tak, určite nechcete každé ráno v hoteli stráviť hodiny tvarovaním svojho účesu! Zabudnite na komplikované strihy, ktoré potrebujú špeciálnu starostlivosť, nech už je ich výsledný efekt sebelepší. Jednoduchosť, to je kľúčové heslo pre cestovný účes.  Určite máte v pláne lepšie dovolenkové aktivity, ako tupírovanie, špeciálne presúšanie, či styling.  Ak sa navyše chystáte cestovať dlhšiu dobu než obvyklé dovolenkové dva týždne, nechajte si pred cestou poradiť od kaderníka, aký účes by pre vás bol na udržiavanie najmenej náročný.

 

Počas dovolenky budete mať určite úplne iné starosti, než je neustála kontrola vašej koruny krásy. Dôležitá je preto nielen jednoduchosť, ale aj flexibilita účesu, aby ste nemuseli po každom nápore vetra vyťahovať zrkadlo a kefu.

 

Komfort

Kompromisy sú skvelé riešenia  takmer v každej situácii. Aj pri cestovaní platí, že praktické nemusí nutne znamenať nemoderné či nevhodné. Nenúťte sa do krátkeho účesu, ak sa vám nepáči váš zátylok, alebo vám odstávajú uši. V zostrihu sa musíte predovšetkým cítiť pohodlne. Dobrým kompromisom je dĺžka vlasov niekde medzi plecami a ušami. Môžete si ich zviazať do drdolu aby neprekážali a podľa chuti si ich môžete kedykoľvek rozpustiť.

 

Farba

Väčšina majiteľov hostelov nie je príliš nadšená, keď im zababrete spoločnú kúpeľňu v snahe dofarbiť si odrastajúce korienky. Ak si pravidelne farbíte vlasy, počítajte s tým, že na cestách zrejme nastane čas, kedy vyjde najavo pravá identita vašich vlasov. Alebo sa s tým zmierte, alebo pouvažujte ešte pred odchodom nad odtieňom, ktorý je originálnej farbe vašich vlasov najpríbuznejší.  

 

 

 

Milé cestovateľky,

kapacita vašej batožiny je dosť obmedzená, zabudnite preto na všetky tie laky, tužidlá a gély, ktoré normálne používate. Na cestách si pokojne vystačíte so šampónom typu 2 v 1, ak máte dlhšie vlasy, vezmite si radšej oddelene šampón i kondicionér. V súčasnosti môžete zohnať aj cestovné balenia väčšiny svojich obľúbených produktov, takže nakoniec sa pre ten jeden gél predsa len miesto nájde...

Vaša Loisa

 

 

Zdroj/autor: journeywoman,loisa,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa