CESTOVATEĽKA Kozmetická náprava po dovolenke

2010-08-23 14:00:00 |   |    | 

Z každej dovolenky strávenej mimo domova, si milé cestovateľky prinášame množstvo zážitkov, pohodu i čokoládovo opálenú pleť. K tomu však aj čosi navyše - unavené a zničené vlasy, vysušenú pokožku tela alebo nohy túžiace po pedikúre.



Takéto následky je potrebné čo najskôr a čo najrýchlejšie napraviť. Pobytom na slnku a opakovaním kúpaním sa v slanej alebo chlórovanej vode vždy veľmi trpia vaše vlasy. Výsledkom môže byť lámanie a celková strata pružnosti vlasov.

Preto je v tejto dobe najvyšší čas na regeneráciu - veľmi dobré je používať hydratačné alebo regeneračné vlasové prípravky na poškodené vlasy, ktoré vracajú vlasom stratenú vlhkosť, pružnosť a lesk. Najvhodnejšia je však návšteva kaderníčky, keďže ona najlepšie spozná čo vaše vlasy potrebujú a môže vám tak odporučiť vhodné prípravky a samozrejme sa môžete dohodnúť na úprave strihu a farbení.

Rozpálené slnko prináša na jednej strane množstvo energie a nádherné opálenie, no na druhej strane vašu pokožku aj vysušuje. Preto pri sprchovaní treba používať sprchové šampóny a rôzne sprchové gély, ktoré pokožku zbavia suchých šupiniek a olupujúcej sa kože. Vynikajúci je aj olejový kúpeľ. Takýto kúpeľ si ľahko pripravíte i v domácich podmienkach tak, že do kúpeľa pridáte jednu alebo dve lyžice olivového oleja.

Po každom sprchovaní je dobré používať hydratačné a telové mlieka pre suchú pleť, ktoré obsahujú rôzne prírodné zložky a vitamíny. Na ošetrenie pleti je potom určite vhodný hydratačný alebo výživný krém, ktorý dodá pleti látky prispievajúce hydratácii, hebkosti a pružnosti.

Dôkladné ošetrenie po aktívnej dovolenke budú určite potrebovať i vaše ruky, zvlášť pokiaľ ste počas voľna pracovali v záhradke bez rukavíc, liezli po skalách či hrali napríklad volejbal. Prospešný im určite bude zábal a premastenie. Polámané či neupravené nechty ľahko doladíte manikúrou. Po lete uvítajú špeciálnu starostlivosť i vaše nohy - chodidla, päty i prsty najlepšie ošetríte pedikúrou, zrohovatenú kožu po kúpeli odstránite pemzou a nohám doprajte premastenie, prípadne masku a zábal.

Taktiež by ste mohli myslieť na to, že pre zdravie a krásu je dôležitý dostatok tekutín. Nesprávny pitný režim je skutočne najčastejším previnením, ktorého sa dopúšťame ako zo zdravotného, tak aj z estetického hľadiska. Dostatok tekutín v letnom teplom počasí potrebuje ľudský organizmus pre ochladzovanie a reguláciu svojej vnútornej teploty.

Koža je navyše určitou zásobárňou vody pre celé telo a pokiaľ jej nemá dostatok, zoberie si ju z pokožky. Ta potom bude vráskavá a zvädnutá, čo nikomu na kráse veľmi nepridá. A tak okrem hydratácie a vonkajšej výživy nezabúdajte na hydratáciu vnútornú a samozrejme zdravú životosprávu. Dostatok zeleniny a ovocia vás (nielen) v lete osviežia a navyše dodá potrebné vitamíny a vlákninu.

Po takej komplexnej opatere celého tela už neostáva nič iné než odporučiť, aby ste nezabudli potešiť i svoju dušu - novým účesom, niekoľkými kozmetickými drobnosťami, novou vôňou a prípadne aj novým kúskom do šatníka. Tak vám snáď ani nebude ľúto, že už leto pomaly končí...

 

Zdroj/autor: loisa,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa