LYŽOVAČKA V Jasnej už tento víkend

2007-12-14 16:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Už od soboty 15.12. 2007 začína kvalitná lyžovačka v 5* top lyžiarskom stredisku JASNÁ v Nízkych Tatrách.



Zjazdová trať s názvom Pretekárska (od nadmorskej výšky 1 236 m n.m.) je zasnežovaná 14 snežnými delami.  Na trati je takmer 40 cm technického snehu a podmienky na lyžovanie sú dobré. V prevádzke bude zatiaľ lyžiarsky vlek s prevýšením 200 m a kapacitou 900 osôb za hodinu.

Lyžovačka v Jasnej - časť Záhradky bude od 15.12. denne od 8:30 do 15:30, cena celodenného skipasu je od 390 Sk až do úplného otvorenia strediska počas vianočných sviatkov. Zároveň si lyžiari môžu zakúpiť výhodné skipasy v predpredaji, požičať lyžiarsku výstroj alebo využiť 50 % zľavu na strojovú úpravu lyží a snoubordov najmodernejšou technológiou presne prispôsobenou na snehové podmienky. Večerné lyžovanie bude v prevádzke od 28.12.2007.

„V prevádzke je denne 40 snežných diel a postupne uvedieme do prevádzky ďalšie zjazdové trate, prioritne FIS v časti Záhradky, potom budú nasledovať zjazdovky v časti Otupné a počas vianočných sviatkov v časti Biela púť. V súčasnosti je pod Chopkom asi 30 cm prírodného snehu, no nerovný terén pod Chopkom si vyžaduje aspoň 50 cm upravovaného snehu,“ povedal Ján Štetka, riaditeľ prevádzky lanových dráh.

Od soboty prvýkrát začíname aj s priamym predajom silvestrovských pobytov v hoteli Grand v Jasnej, pričom v cene  4 alebo 7 dňového pobytu budú aj skipasy.  Neďaleko hotela Grand sa nachádza novovybudované centrum Biela púť s atraktívnou 4-sedačkovou lanovkou  Svojich hostí hotel privíta kompletne zrekonštruovanou vstupnou halou, recepciou,  lobby barom a reštauráciou, pribudli aj nové izby. V podkroví hotela je 14 nových dvojlôžkových izieb a dva rodinné apartmány. Moderný interiér, útulné prostredie izieb a výhľad priamo na Chopok určite uspokojí aj náročných klientov. Celková ubytovacia kapacita hotela je 157 izieb, 309 lôžok a 77 prísteliek. 

Sezóna plná noviniek

Jasná Nízke Tatry pripravila na zimnú sezónu 2007/8 množstvo noviniek, rozšírila a skvalitnila možnosti lyžovania, pribudli doplnkové služby a širšie sú aj možnosti ubytovania.

,Aj v roku 2007 sme nadviazali na trend z predošlých rokov a spoločnosť pokračovala v investovaní do rozvoja strediska, skvalitňovania služieb a rozširovania možností vyžitia návštevníkov Jasnej. Za najdôležitejšie považujeme vybudovanie nového  vstupného miesta do strediska na Bielej púti: a skvalitnenie poskytovaných služieb: kvalitnejšie upravované a zasnežované zjazdové trate, nové samoobslužné reštaurácie, či vybavenie lyžiarskej požičovne a lyžiarskej škôlky pre deti a dospelých,“ povedal Bohuš Hlavatý, riaditeľ úseku lanových dráh spoločnosti JASNÁ Nízke Tatry, a.s. “ Do vybudovania strediska investuje spoločnosť 250 miliónov Sk, z toho 60 miliónov Sk do skvalitnenia zasnežovania,“ uviedol B.Hlavatý.

Nové centrum na Bielej púti
Najatraktívnejšou novinkou zimnej sezóny 2007/8 je vybudovanie komplexného centra služieb zákazníkom na Bielej púti, ktoré je  vďaka novej 4-sedačkovej lanovke novým nástupným miestom pre lyžiarov, ľahko dostupným z bezplatného parkoviska pod hotelom Grand so 100 parkovacími miestami. Nová 4-sedačková lanovka je jedinečná na Slovensku automatickým záklapným systémom, mimoriadne bezpečným na prepravu detí, a červenou farbou sedadiel. Vytvorením nového centra s vysokou prepravnou kapacitou sa odľahčí najfrekventovanejšie miesto Záhradky. Kvalitnejšie zasnežovanie, rozšírenie zjazdovky o 20 m a predĺženie o 155 m, poteší lyžiarov na Bielej púti.  Pre našich hostí bude slúžiť nová budova so 4 pokladňami, infocentrom, prevádzkou NTC SPORT (požičovňa a servis lyží, úschovňa lyží, lyžiarskych topánok aj batožiny, lyžiarska škola a škôlka).

Nové možnosti občerstvenia na svahoch Chopku
Lyžiari sa budú môcť občerstviť v nových gastro-prevádzkach, či už v zrekonštruovanej samoobslužnej reštaurácii Luková s terasou, či v novom ApréSki Bare na Bielej púti. Pre náročnejších zákazníkov pripravujeme členstvo vo VIP klube, ktoré poskytne členom nadpriemerné výhody v stredisku ako je celosezónny skipas, rezervované parkovisko priamo pri nástupnej stanici lanovky, VIP zázemie na Bielej púti s malým občerstvením,  zapožičanie lyží, vstup do wellness centra v hoteli Grand  a množstvo zliav v stredisku Jasná. 

Chopok Juh
Vďaka investícii vo výške takmer 40 miliónov Sk do rozšírenia a úpravy zjazdovej trate z Kosodreviny ku Srdiečku aj pre bežných lyžiarov a do kvalitného zasnežovania umožní privítať prvých hostí už od 22.12. 2007. Pre lyžiarov budú pripravené kvalitnejšie stravovacie služby: Ski Restaurant v hoteli Srdiečko (lyžiari si môžu posedieť na terase, či pokojne vchádzať dovnútra v lyžiarskych topánkach), SnowBar oproti budove lanovky na Srdiečku a nová samoobslužná reštaurácia Kosodrevina s  terasou pre 100 hostí. Navyše, lyžiarske terény na južnej strane Chopku sú skutočnou freeride zónou.

NTC Sport
Lyžiarska škola a škôlka, požičovňa a servis lyží spolu s depotom rozšírila svoje pôsobenie aj do Vysokých Tatier a výrazne skvalitnila úroveň doteraz poskytovaných služieb. Lyžiari určite uvítajú možnosť úschovne batožiny a depotu lyží a lyžiarskych topánok, ktoré si ráno pohodlne budú môcť obuť vydezinfikované a vysušené. Plnoautomatická strojová úprava – servis lyží a snoubordov najmodernejšou technológiou garantuje perfektnú povrchovú úpravu prispôsobenú presne na snehové podmienky, resp. podľa želania zákazníka.

MAX miniland pre deti
Všetky deti určite poteší rozšírená detská škôlka MAX Miniland na Bielej púti s prepravným pásom. Detský svet plný hier, zábavy, súťaží a zaujímavých odmien, ktorý formou hry naučí deti lyžovať a každého lyžiarskeho šampióna patrične odmení za vynaloženú snahu. Medvedíka Maxa nájdu deti nie len priamo na svahu, ale aj v hoteloch Grand, Tri studničky, Liptov, Ski Záhradky a Srdiečko, kde Max pripraví pre deti rôzne súťaže a zábavné hry.

Predpredaj skipasov
Od 1.11. do 23.11. prebieha predpredaj skipasov  Skipass TATRY 10 a 15 (platia ľubovoľnch 10, či 15 dní v priebehu zimnej sezóny) a to prostredníctvom stránky www.jasna.sk, či v infocentre na Záhradkách alebo v obchodnom centre MAX v Poprade.  Tieto skipasy  je možné využívať nielen v stredisku Jasná (Chopok sever a Chopok juh), ale aj v strediskách spoločnosti Tatranské lanové dráhy, a.s. vo Vysokých Tatrách (Tatranská Lomnica – Skalnaté pleso – Lomnické sedlo, Jamy; Starý Smokovec – Hrebienok – Jakubkova lúka a Liptovská Teplička). Ku 6-dňovým skipasom sme pripravili knižku zliav vo výške nad 1 000 Sk.


Demänovská dolina, 13.12.2007

Danka Velecká
marketingová riaditeľka
JASNÁ Nízke Tatry, a.s.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa