Romantika na počkanie: Najkrajšie rakúske dedinky a mestečká

2014-09-23 09:00:00 |   |    | 

Jesenné obdobie je ako stvorené na krátke výlety do okolia. Keď je aj náhodou vonku sychravo, zájdete do nejakého múzea alebo si posedíte pri pohári horúcej kávy. Potom keď sa počasie trošku umúdri, môžete opäť vyjsť vonku a vydať sa v ústrety ďalším dobrodružstvám. Ideálnou voľbou na predĺžené víkendy môže byť Rakúsko. Máme ho blízko hraníc, mnoho miest je pohodlne dostupných a navyše ste ešte doteraz istotne nestihli poriadne preskúmať vidiek. Ako náš tip vám preto prinášame niekoľko krásnych rakúskych dediniek, ktoré vám veľmi ľahko prirastú k srdcu.



 

Alpbach

 

Dedinka sa nachádza v Tirolsku, v nádhernom prostredí v obklopení hôr. Zo Slovenska je to približne päť hodín cesty autom a zastávku si môžete urobiť aj v Salzburgu, okolo ktorého budete prechádzať. Z turistického hľadiska je to mimoriadne obľúbená oblasť. Už viackrát dostala ocenenie za najčistejší vzduch a okolie v Rakúsku. Domáci sú hrdí na to, že sa snažia uchovať pôvodný kolorit a do prírody zasahujú len v nevyhnutných prípadoch. V okolí sa dá robiť viacero turistických vychádzok. Špeciálne na jeseň hýria lesy nádhernými farbami.

 

Finkenberg

 

Keď už budete v dedinke Alpbach, máte to doslova na skok i k ďalšej nádhernej rakúskej oblasti. Finkenberg sa nachádza menej ako pol hodinu cesty odtiaľ a môžete ich tak teda vzájomne prepojiť v rámci jednej dovolenky. Hrdou pýchou tohto regiónu je blízky ľadovec, ktorý umožňuje veľmi skorú lyžovačku. Niet sa preto čomu čudovať, že práve odtiaľ vzišlo aj mnoho rakúskych olympionikov, ktorí si mohli poriadne pocvičiť svoje zručnosti. V okolí sa nachádzajú aj krásne vyhliadkové miesta, menší vodopád a nádherné turistické chodníky.

 

Berwang

 

Nachádza sa v blízkosti hraníc s Nemeckom a pripraviť sa musíte na šesťhodinovú cestu autom. Napriek tomu vám to bude stáť za to, pretože región je to naozaj nádherný. Prioritne ho vyhľadávajú kvôli lyžovačke. Pokojnejší región nie je masovo preplnený turistami a predsa pripravuje skvelú možnosť pre zimné športy. Na svoje si prídete však aj v tomto období. V okolí sa nachádzajú viaceré cykloturistické chodníčky. Venovať sa môžete aj horolezectvu a blízke wellness hotely vám ponúknu potom aj možnosť na relax a oddych s celou rodinou.

Sankt Gilgen

 

Z Bratislavy je to do Sankt Gilgen, ktoré leží v Salzburgsku, len tri a pol hodiny cesty. Ponúka jeden z najúžasnejších výletov v Rakúsku. Obec sa totiž nachádza priamo pri jazere Wolfgangsee, takže ponúka naozaj nádhernú scenériu. Pri prechádzke Sankt Gilgen budete mať pocit, že prechádzate malou dokonalou maketou. Všetko je tam totiž do detailu upravené a ponúka zmes tradičných prvkov s kúskami moderny. Jedným z obľúbených objektov na fotenie je radnica, ktorá vyzerá naozaj pôvabne. V okolí nájdete aj iné podobne zdobené domčeky, ktoré vám spríjemnia celú dovolenku. Vychutnajte si aj člnkovanie, počas ktorého sa môžete pokochať tým najkrajším pohľadom na okolie.

 

Sankt Wolfgang

 

A s ním prichádza ďalšia z možností na vyskladanie si vlastného výletu. Sankt Wolfgang sa nachádza pri rovnakom jazere a od Sankt Gilgenu je vzdialené len 20 minút cesty autom. Obe dedinky sú spojené aj miestnou dopravou, takže sa pohodlne môžete spoľahnúť aj na tunajšie služby. Táto obec je známa vďaka kostolíku s významnými freskami. Okrem nich môžete obdivovať tunajšiu architektúru a zatúlať sa aj do kúpeľov, kde si môžete vychutnať liečivé sily tunajších prameňov.

 

Heinfels

 

V tomto prípade je pred vami dlhšia šesťhodinová cesta. Heinfels sa však nachádza v blízkosti hraníc s Talianskom, takže na ňom cítiť pôvab a vplyv oboch krajín. Jeho najväčším tromfom je však hrad, ktorý sa nachádza na okraji obce. Majestátna zrúcanina postupne prechádza rozsiahlou rekonštrukciou, aby mohla byť úplne sprístupnená verejnosti. Dedina s takýmto krásavcom na pozadí vyzerá naozaj nádherne. Každoročne tam prebiehajú aj veľké oslavy, ktoré sa podobajú tunajšiemu odpustu. Dobré jedlo a skvelá hudba sa nesú celou dedinkou. Keďže aj Heinfels sa nachádza v obklopení krásnej prírody, i v tomto prípade sa môžete spoľahnúť na niekoľko zaujímavých možností pre turistiku.

Zdroj/autor: beautyscenary.com, David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.8/5 (11 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa