V Štajersku vychovali prvého Terminátora

2016-02-01 08:00:00 |   |    | 

Možno viac ako mohutné hory preslávil Štajersko tunajší rodák, dnes hollywoodska hviezda Arnold Schwarzenegger. Horský vzduch, šport a celkovo zdravé podmienky dali tejto krajine príležitosť vypestovať si veľa kultových osobností.



 

On bol však výnimočný. V 15 rokoch začal s posilňovaním. V dvadsiatich získal titul Mr. Universe a sedemkrát vyhral v súťaži Mr. Olympia. Za to všetko vďačí strave, vzduchu a krajine, do ktorej vás chceme pozvať. Určite sa po ceste v Štajersku musíte zastaviť v dedinke Thal a pozrieť si aj tamojší kostol, kam chodil mladý Arnold každú nedeľu na omšu.

 

Keď nesneží, tak sa zelení

 

Štajersko má prezývku najzelenšia spolková krajina alebo „Zelené srdce Rakúska“. Viac ako polovicu územia totiž pokrývajú lesy, vinice, ovocné sady a ďalšie vábivé dary prírody. Nájdete tu skoro osemsto kilometrov zjazdoviek. Horský gigant Dachstein, termálne pramene, ale aj slávnu Soľnú komoru. Počas roka tu bicykluje hádam celá stredná Európa.

Iba tu vedia kulinári pripraviť tie najšťavnatejšie steaky hovädzieho dobytka Almo z Almenlandu. Nikto nikdy neoľutoval žiadne štajerské produkty. Tu sa neoplatí byť vegetariánom! Prejdite sa romantickými uličkami. Odfoťte si aj známy futuristický Dom umenia „Friendly Alien“.

Nenechajte si ujsť žiaden tip na dovolenku v Štajersku a jeho priľahlých oblastiach. Prihláste sa na odber noviniek z regiónu už dnes.


Pozrite si aj:


 

Zbohatnete a zaľúbite sa

 

V srdci Štajerska sa nachádza povestná, turisticky atraktívna hora Erzberg. Veľa legiend hovorí o mýtických postavách, ktoré tu žijú a sľubujú nielen baníkom, ale aj návštevníkom poklady. Ste zamilovaní? Nikde inde nezažijete väčšie prekvapenie ako tu. Zamilované dvojice si môžu užiť výlet po cestičke lásky, ktorú tu absolvovali v minulosti cisár František Jozef I. a jeho láska Sissi. Nejde iba o bozkávanie sa na lavičke pri jazere. Cestovné kancelárie vás zavedú na všetky tajné milostné miesta a rafinované atrakcie pre páriky.

Ak ste typ, čo „lieta v oblakoch“, tak si tú zábavu môžete užiť aj v reálnom živote. Región Murtal ponúka atrakcie všetkého druhu, okrem hvezdárne, lezecké steny, môžete si tu aj zalietať, no bez krídel. Po dráhe Zipline, ktorá je vo výške 120 metrov nad zemou sa spustíte bleskovou rýchlosťou športového auta dolu údolím na lane.

Ak ešte nemáte vybratú zimnú dovolenku, nechajte si poslať tipy z tohto regiónu. Nenavštíviť Štajersko je hriech. Zem má len niekoľko zázračných území. Jedno z nich je len práve tu.

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: PR článok

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa