Poľsko

Lyžovačka v Poľsku sa oplatí: Toto sú najlepšie zimné strediská a ich ceny

2024-01-11 00:00:00 |

Omrzela vás už lyžovačka na Slovensku? Vyskúšajte niektorý z poľských zimných rezortov. Väčšina z nich sa nachádza v blízkosti našich spoločných hraníc a ich návštevu navyše môžete spojiť so spoznávaním zaujímavých miest.

Viac článkov

Dovolenka autom v Poľsku: Inšpirujte sa našim itinerárom

Lublin, Poľsko
2016-11-05 00:00:01

Na našich severných susedov často z hľadiska cestovného ruchu zabúdame. Poľsko vnímame len ako krajinu vhodnú na lacné nákupy, pritom sa tu nachádza množstvo nádherných miest, ktoré sa rozhodne oplatí navštíviť. Dokážeme vám, že za celý týždeň sa nebudete ani chvíľu nudiť a nabudúce prídete ešte na dlhšie. viac »

Poľský Lublin – Aj napriek desivej histórii si získava srdcia všetkých turistov

Lublin, Poľsko
2016-03-05 08:00:00

Lublin je našincom známy najskôr ako univerzitné mesto. S tunajšou vysokou školou funguje aj viacero výmenných pobytov, vďaka čomu sem prichádzajú mladí ľudia. Tí, ktorí ho už v minulosti niekedy navštívili vám istotne ochotne potvrdia, že je mnoho dôvodov prečo sa tam vrátiť a užiť si ho ako turista. viac »

Veľkolepá príroda a perfektné služby: Vitajte v Zakopanom!

Zakopane, Poľsko
2015-12-22 12:00:00

Zakopané sa hrdí prívlastkom zimné hlavné mesto Poľska. Mestečko s 28-tisíc obyvateľmi nachádzajúce sa len kúsok od slovenských hraníc, ponúka niekoľko tromfov. Ohromná príroda a vynikajúce možnosti na prežitie zimnej dovolenky – to všetko v mieste na úpätí Tatier. viac »

Poďte lyžovať za hranice: V Poľsku vás čakajú skvelé služby aj ceny

Jaworzyna Krynicka, Poľsko
2015-12-15 12:00:22

Možno trochu nezvyčajné, ale vybrať sa za lyžovaním do Poľska nie je zlý nápad. Nachádzajú sa tam strediská rôznych veľkostí a náročností, takže si vyberie každý z nás. Navyše aj ceny sú tu vo väčšine prípadov nižšie. Pridajte si na záver poľskú pohostinnosť a služby a získate lákavú ponuku na to, aby ste túto zimu vyskúšali niečo nové. viac »

TOP 8 atrakcií Poľska: Výlet k susedom vám neminie rozpočet a pritom vás okúzli

Poľsko
2015-09-02 12:00:16

Nikdy nie je neskoro na to, aby ste si mohli urobiť výlet do susedného Poľska. Nech totiž panuje akékoľvek počasie, vždy si tam nájdete nejakú zaujímavosť, ktorú chcete preskúmať. Či to bude oddych pri mori, zimná lyžovačka, krásna príroda, zaujímavé pamiatky alebo si tam pôjdete iba zamaškrtiť na ich pochúťkach. Aby ste sa lepšie vyznali v ich pestrej ponuke, ponúkame vám osem miest, ktoré istotne stoja za vašu návštevu. viac »

Počuli ste o tom? I v Poľsku môžete dovolenkovať pri mori

Kołobrzeg, Poľsko
2015-08-10 08:00:00

Keď sa povie dovolenka v Poľsku, určite vám ako jedna z možností nenapadne cesta k ich Baltickému moru. V našich predstavách je tam totiž chladno, veterno a nemôžete sa spoľahnúť ani na dobré počasie. Keď je však príjemné letné obdobie, nemusíte sa tohto vôbec obávať. Dokonca i počas skorej jesene, keď už je všade menej turistov, sa môžete tešiť na skvelú dovolenku a hlavne na inom, ešte neopozeranom mieste. viac »

Zakopane: Tieto atrakcie vás zaručene pritiahnu

Zakopane, Poľsko
2015-04-09 08:00:00

Ak nemáte na víkend žiadne plány a bývate v blízkosti hraníc, môžete si naplánovať výlet k niektorým z našich susedov. Poľsko sa mnohým našincom spája len s výhodnými nákupmi a návštevou trhov. Pritom táto krajina dokáže ponúknuť mnoho tipov na skvelé výlety. Či je to kultúra, nádherná príroda alebo netradičné atrakcie, všade kde sa pohnete, máte množstvo zaujímavostí, ktoré vás chytia za srdce. Jedným z takýchto lákavých miest je aj Zakopané. viac »

Miestne trhy nie sú jediným lákadlom Nowého Targu. Zastavil sa tu aj pápež

Nowy Targ, Poľsko
2014-12-13 10:00:00

Určite ste už zažili neopakovateľnú atmosféru poľských trhov. Tie sa pravidelne konajú v mestečkách Jablonka a Nowy Targ. Ich zaujímavosťou je aj tá skutočnosť, že väčšina kupujúcich sú Slováci. viac »

Wadowice: Malé veľké mesto, ktoré preslávil Ján Pavol II.

Wadowice, Poľsko
2014-06-10 12:00:00

POĽSKO - Pri počutí názvu tohto mesta, sa pravdepodobne každému vybaví jeho najznámejší rodák, Karol Wojtyla, inými slovami pápež Ján Pavol II. Wadowice svojou veľkosťou radíme k menším poľským mestám, veľké sú však osobnosťami, ktoré sa tu narodili. viac »

Wieliczka je raj zážitkov: Soľná baňa, múzeum i kúpele

Soľná baňa Wieliczka, Poľsko
2014-03-26 10:00:00

POĽSKO - Poľskí susedia nám ponúkajú hneď niekoľko možností na skvelé výlety. Ich výhodou je, že väčšina z nich leží blízko našich spoločných hraníc a tak sa tam pohodlne môžete vybrať na jednodňový, prípadne víkendový pobyt, počas ktorého stihnete prejsť hneď viacero pamiatok. A jednou z tých najkrajších je aj soľná baňa Wieliczka. Nachádza sa na juhu Poľska neďaleko Krakova. Ešte do roku 1992 plnila svoju pôvodnú úlohu a ťažila sa v nej soľ. Dnes už slúži len pre návštevníkov, ktorí tam nachádzajú hneď niekoľko zaujímavostí. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa