Jedinečná detská encyklopédia ZEM

2014-08-21 17:00:23 |   |    | 

Obdarujte svoje deti úžasnou encyklopédiou ZEM – detská encyklopédia, ktorá je vďaka vydarenej kombinácii pútavých obrázkov s výstižných textov dobrým sprievodcom pri poznávaní toho, ako sa naša planéta Zem správa a aký vplyv na ňu má ľudská činnosť. Viete, prečo sa striedajú ročné obdobia? Ktoré mesto leží v najvyššej nadmorskej výške a či na dne oceánov existuje život?



Ak máte zvedavé deti, alebo ich potrebujete zabaviť, máme pre vás úžasný tip. Práve vyšla ZEM – detská encyklopédia, v ktorej sa tiež dočítate, prečo dochádza k zemetraseniam či k búrkam takým silným, že môžu zničiť budovy. Nájdete v nej informácie o mineráloch, aktuálne údaje o všetkých krajinách sveta, či informácie o ich kultúre.

Táto encyklopédia prináša zaujímavé údaje, prehľadné mapy, názorné ilustrácie a úžasné fotografie, vďaka čomu je hodnotným sprievodcom po našej planéte pre každého malého zvedavca. Vyše 300-stranová ZEM – detská encyklopédia mapuje planétu z viacerých hľadísk – od jej jadra po vonkajšiu atmosféru, od severného pólu po južný a od prírodných javov až po dôsledky ľudskej činnosti.

Naša Zem je totiž čosi celkom nezvyčajná. Z plynných látok a skalných trosiek, ktoré kedysi vírili okolo horúcej hviezdy, sa vyvinula na živú planétu, ojedinelú v Slnečnej sústave.
Cirkulujúce vzdušné prúdy v atmosfére prinášajú nad pevninu vlahu, ktorá v podobe dažďa vsakuje do pôdy a podporuje rast rastlín. To je nezvyčajný jav neuveriteľnej viazanosti života, vďaka ktorému je Zem taká jedinečná. A my ako súčasť tohto života sme výdatnou mierou prispeli k zmene vzhľadu našej planéty.

Kniha je prehľadne rozdelená na časti Planéta Zem, Horniny a minerály, Voda, Podnebie a Počasie, Život na Zemi, Svet ľudí, Mapy svetadielovÚdaje o krajinách. Na konci knihy nechýba slovník a register pre lepšie vyhľadávanie.


Dozviete sa všeličo o kolobehu vody, ako sa lámu vlny, aké typy oblakov poznáme, aký je život v púšťach, aký má vplyv znečisťovanie a klimatické zmeny.

V knihe ZEM – detská encyklopédia sú informácie o všetkých geografických javoch, o vzniku a utváraní Zeme, o klimatických turbulenciách, nepokojnej geológii, oživenom povrchu a aj o všetkých krajinách a národoch na svete.
Taká je naša planéta v celej svojej nádhernej celistvosti.

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa