Perlové ostrovy – dovolenková destinácia celebrít

2022-03-04 08:01:00 |   |    | 

Viete, ako spoznáte, ktoré celebrity znamenajú v šoubiznise niečo viac? Napríklad aj podľa výberu dovolenkovej destinácie. Perlové ostrovy sú totiž miestom všetkých vyvolených slávnych a bohatých. Nachádzajú sa v Panamskom zálive a pozostávajú z 200 menších ostrovov. Zatiaľ čo niektoré z nich si vyberá smotánka, iné sú dostupné aj pre obyčajných cestovateľov.



 

Ostrov Contadora

Spomedzi všetkých Perlových ostrovov je najznámejšia Contadora. Považuje sa za najhlavnejší z nich a ako jediný má väčšie letisko, cez ktoré je prepojené s Panamou. Vďaka tomu tam časom pribudlo množstvo nových rezortov. Viaceré z nich majú podobu malej dedinky s luxusnými vilami, aby tak lepšie zapadli do tohto prostredia. Napriek väčšiemu prívalu turistov sa mu podarilo zachovať si pôvodný charakter. Dobrou správou je, že okrem drahších hotelov sa tam nachádzajú aj malé penzióny, takže bývanie tu nájdu aj cestovatelia s menším rozpočtom. Keďže ponúka ideálne podmienky na plávanie, ale aj leňošenie na pláži, tak ho začalo vyhľadávať čoraz viac ľudí, ktorí si počas dovolenky chceli len oddýchnuť a užiť sladké ničnerobenie. V osemdesiatych rokoch minulého storočia sa stal Contadora populárny medzi boháčmi a celebritami, ktorí si tam neskôr postavili svoje dovolenkové vily.

 

Ktoré z vodných radovánok si vyberiete?

Perlové ostrovy sa hodia buď na relaxačné dovolenky pri mori, alebo na aktívne voľno, ktoré môžete spojiť s vodnými športami. Keď hľadáte peknú pláž na opaľovanie, ale aj dobré podmienky na plávanie, v tom prípade by ste podľa domácich mali zájsť na niektorý z opustených ostrovov, kde budete mať pokoj a od všetkého si oddýchnete. Viaceré hotely ponúkajú celodenné tour, na ktorých vám predstavia práve takéto zákutia. Vybrať si môžete aj z ponuky výletov za delfínmi či veľrybami a taktiež si užite plavby po okolí. Ak máte radi podmorský svet, choďte sa potápať alebo šnorchlovať. Vychutnajte si člnkovanie popri pobreží alebo divokú jazdu na skútroch. Taktiež si môžete zájsť do divočiny, kde na menších ostrovoch uvidíte rôzne exotické zvieratá.

 

Divoká Isla del Rey

Rozlohou druhý najväčší z tohto súostrovia je Isla del Rey. Žije tam 2000 obyvateľov a stále si zachováva pôvodný charakter. Nemá vybudovanú infraštruktúru a bývanie tam nájdete v menších vilkách, v akých žijú aj domáci. Ľudia sú sústredení najmä okolo prístavu a zvyšok pokrýva malý divoký prales, v ktorom si užijete skvelé výlety za pôvodnou prírodou Perlových ostrovov. Nájdete tam aj rieku či veľký skalný masív. Ak si v lese nedôverujete, objednajte si služby sprievodcu. Najväčšie mestečko sa nazýva San Miguel. Pri ňom je malé letisko určené pre súkromné lietadlá. Celoročne si tam môžete prenajať skúter, vďaka ktorému preskúmate väčšinu ostrova.

 

Natáčala sa tam aj známa reality šou

V lete v roku 2003 sa na Perlových ostrovoch nakrúcala známa reality šou Survivor, ktorá po jesennej premiére odštartovala veľký cestovateľský boom do tejto lokality. Väčšina súťaží a taktiež tábory v prvej sérii sídlili na ostrove Contadora, ďalšie dve sa točili už napríklad na ostrovoch Mogo Mogo alebo Saboga. Štáby vyhľadávali také lokality, ktoré boli čo najodľahlejšie. Práve takáto divočina sa zapáčila aj turistom, ktorí tam začali chodievať čoraz častejšie.

 

Na čom si pochutíte na vašej dovolenke?

Gastronómia Perlových ostrovov je úzko prepojená s panamskou. K miestnym špecialitám patria hojaldres, ktoré miestni pripravujú už od dôb, keď Španieli priniesli na ostrovy múku. Majú podobu plochých chlebíkov, posypaných cukrom, ale niektorí si ich dávajú aj k slaným jedlám. Obľúbenou pochúťkou je tiež dvakrát vypražený banán. Domáci majú radi aj veľa morských plodov a rýb a na ich tanieri sa tiež často objavujú rôzne druhy ovocia.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa