Florida nie je len krajinou prírodných krás

2012-11-12 11:00:00 |   |    | 

Nielen so zimným obdobím sa otvárajú brány do stále slnečnej a okúzľujúcej Floridy. Slnko, odpočinok, zábava, nádherné pláže a polonahé dievčatá - to sú lákadlá, ktorým len málokto dokáže odolať. Milióny turistov si tu ročne liečia svoje „reumatické“ kosti alebo sa len tak kochajú pohľadom na zlaté piesky Miami Beach.



Florida však nie je iba krajinou, kde sa môžete povaľovať a popíjať v množstve barov rozprestierajúcich sa na nekonečných plážach. Nájdete tu mnoho zaujímavostí, ktoré by ste na takomto mieste nikdy nečakali. Práve na tie sa v tomto článku okrem iného zameriame.

 

Zlaté piesky Miami Beach

Ak chcete poznať Miami , mohli by ste začať v mestskej štvrti Miami Beach. Tá stále pripomína staré časy, kedy sa tu smotánka rozvaľovala v tieni paliem a usrkovala limonádu. Zlaté piesky Miami Beach sú navyše pokryté malými stánkami a barmi, ktoré dopĺňajú jedinečnú atmosféru tohto miesta. Všade sa to tu hemží krásnymi slečnami a pláže sú doslova nabité relaxujúcimi ľuďmi.

V centre mesta však vládnu neóny, zvláštny vkus a art. Zaujímavý pohľad skrýva Ocean a Lenox Avenue. Vďaka neobyčajnej architektúre tunajších budov (miestami so španielskymi prvkami) to tu prezývajú Deco District. Ak vám nezáleží na peniazoch, potom choďte na Lincoln Road Mall. Nájdete tu mnoho drahých reštaurácií, obchodov, galérií a tiež farmársky trh, ktorý sa tu koná každú nedeľu v dopoludňajších hodinách.

Jeden zo skvostov tohto luxusného miesta je Port of Miami. V tomto obrovskom prístave nájdete tie najkrajšie a najluxusnejšie výletné lode z celého Miami. Pre tých, ktorí majú radi nakupovanie, je tu pripravené gigantické Sawgrass Mills, kde zažijete doslova eufóriu z množstva obchodov ponúkajúcich obrovský sortiment tovaru.

 

  • Najznámejší zábavný park na svete
    Týmto statusom sa honosí slávny Walt Disney World. Rozkladá sa na ploche 17 tisíc hektárov. Je postavený v tvare kruhu - zo stredu vychádzajú jednotlivé lúče reprezentujúce jednotlivé tematické okruhy parku. Nádherné horské dráhy, atrakcie a špeciálne efekty vždy spoľahlivo vyrazia návštevníkom dych. Odporúča sa prísť do parku okolo 9. hodiny a pohybovať sa tu proti smeru hodinových ručičiek. Týmto spôsobom sa vyhnete návalu prichádzajúcich turistov.


 

Pohladkajte si aligátora v močiaroch Everglades

Florida v sebe skrýva aj krajinu, ktorá sa od tej slnečnej a piesočnatej veľmi odlišuje. Subtropické močiare a bariny obývané nebezpečnými aligátormi, množstvom zvierat a nádherných rastlín, to sú močiare Everglades , ktoré sa stali v minulosti útočiskom vyvražďovaných Indiánov. Unikátnosť prírodnej rezervácie si môžete prezrieť z paluby špeciálneho vznášadla, ktoré vás prevedie po bludisku barín a zavezie aj do odľahlých ramien, ktoré sú obývané iba divými zvieratami.

Park je doslova poprepletaný turistickými chodníkmi, po ktorých sa môžete vydať a spoznať tak celú krásu týchto nevšedných močarísk. Najvhodnejšou dobou k návšteve je marec a apríl, kedy končí obdobie sucha. Najlepšími miestami pre poznanie miestnej fauny sú Snake Bights a Turner River Road. Môžete vyliezť aj na dvadsaťmetrovú vežu v Shark Halley, odkiaľ je nádherný výhľad do inak ťažko prístupného a pestrého sveta vtáctva a aligátorov.

 

Navštívte mesto zábavných a morských parkov - Orlando

V Orlande nájdete snáď všetky zvieratá z Floridy. Pre tie významnejšie sú tu zriadené špeciálne „ubytovacie miesta“. Medzi tie najznámejšie patrí zoologická záhrada Gatorland, ktorá sa hrdí množstvom aligátorov. Nežijú tu vo voľnej prírode, sú trocha lenivejšie, ale stále zostávajú krásnymi a nebezpečnými zvieratami.

Ďalším nádherným zariadením je Sea World, ktorý v sebe skrýva krásy morského života. Cvičené kosatky, delfíny a mrože tu môžete vidieť v rôznych show usporiadaných pre návštevníkov. Je tu tiež možnosť pozrieť si rôzne exibície vodných lyžiarov, ktorí svojimi krkolomnými kúskami trhajú nervy divákov na kusy.

Orlando je však známe ešte jednou atrakciou. Keďže je drahá, veľmi drahá, je určená hlavne pre tých bohatších. Volá sa Dolphin Cove a umožní vám zaplávať si s delfínmi, hrať sa s nimi a dotknúť sa týchto krásnych tvorov v ich prirodzenom prostredí.

 

  • Salvador Dalí v St. Petersburgu
    Príjemná a uvoľňujúca atmosféra St. Petersburgu inšpirovala mnohých umelcov. Jedným z najznámejších bol aj Salvador Dalí, ktorý tu v rovnomennom múzeu vystavuje okolo 54 obrazov. Známe aj menej známe obrazy tohto španielskeho surrealistického umelca vám poskytnú ucelený prehľad o jeho tvorbe a umeleckom vývoji.

 

Do vesmíru od Cape Canaveral

Jednou zo zaujímavostí, ktorou sa môže Florida pýšiť, je vesmírne stredisko NASA. Nachádza sa na myse Cape Canaveral  , ktorý vybrali ako vhodné miesto pre vybudovanie americkej základne medziplanetárnych letov. Obrovské hangáre, štartovacie rampy raketoplánov a množstvo pokročilej technológie sa tu objaví priamo pred vašimi očami. Môžete tu navštíviť aj kino IMAX s unikátnymi filmami natočenými americkými astronautmi.

Ďalšie možnosti ako si rozšíriť obzory o NASA, aj o celom vesmírnom programe, je návšteva Kennedy Space Center, kde dostanete podrobný výklad o všetkých mimozemských „aktivitách“ satelitov obiehajúcich zem, raketoplánoch, ktoré kedy opustili materskú planétu a technológiách na nich použitých.



 
Tipy na zájazd na Floridu

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Kubu, Keňu, Thajsko, Srí Lanku atď., vyberá z ponuky zájazdov pre dovolenka Florida:

 

  • To najlepšie z Floridy: Vydajte sa do krajiny, kde ešte pred 100 rokmi boli iba džungle a močiare. Teraz je to miesto pláží, sporo oblečených dievčat, barov a atrakcií pre turistov.
  • USA - Florida: Ešte pred 100 rokmi bola Florida miestom džunglí a močiarov. Potom, o niekoľko rokov, objavili Američania exotický pôvab prímorského štátu a urobili z neho raj na Zemi.
  • Západ USA a Florida: Preskúmajte západné metropoly USA a zakončite pobyt v bašte milionárov a „piesočných orgií“.

 

 

Zdroj/autor: Tomáš Zítka, ESO travel, reklamný článok, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.4/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa